ΕΦΚΑ: Πληρώνει σήμερα τα αναδρομικά σε 1,7 εκατ. συνταξιούχους - Ποιοι οι δικαιούχοι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΦΚΑ: Πληρώνει σήμερα τα αναδρομικά σε 1,7 εκατ. συνταξιούχους - Ποιοι οι δικαιούχοι
Τα ποσά θα μπουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς​​​​ 1,72 εκατ. συνταξιούχων που δεν έχουν προσωπική διαφορά και είδαν καθαρή αύξηση στην τσέπη τους.

Σήμερα το απόγευμα θα καταβληθούν τα αναδρομικά ποσά στους συνταξιούχους από την αύξηση του 7,75% για το μήνα Ιανουάριο.

Τα ποσά θα μπουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς​​​​ 1,72 εκατ. συνταξιούχων που δεν έχουν προσωπική διαφορά (ή έχουν μικρή προσωπική διαφορά) και είδαν καθαρή αύξηση στην τσέπη τους.

Στις συντάξεις του ΟΓΑ για παράδειγμα, με τη μέση σύνταξη στα 454 ευρώ, η αύξηση κατά 7,75% είναι 35 ευρώ το μήνα. Αρα με τη σύνταξη Μαρτίου που πληρώθηκε την Τετάρτη ο συνταξιούχος είδε 35 ευρώ επιπλέον και σήμερα θα εισπράξει άλλα 35 ευρώ για τον Ιανουάριο.

Τα αναδρομικά αφορούν:

  • Κάθε είδους κύρια σύνταξη που καταβάλλεται από τον e-ΕΦΚΑ, δηλαδή κύριες συντάξεις λόγω γήρατος, λόγω αναπηρίας και λόγω θανάτου.
  • Κάθε είδους κύρια σύνταξη που καταβάλλεται από τον e-ΕΦΚΑ, ανεξαρτήτως του πρώην φορέα, τομέα, κλάδου, λογαριασμού με τις διατάξεις του οποίου απονεμήθηκε αυτή, συμπεριλαμβανομένων του Δημοσίου, του π. ΟΓΑ και του π. ΝΑΤ.
  • Όλες τις κύριες συντάξεις που καταβάλλονται από τον e-ΕΦΚΑ, με έναρξη καταβολής μέχρι και την 31.12.2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τσάπαλος (ΕΦΚΑ): Μπαράζ ενισχύσεων των συνταξιούχων έως τέλη Μαρτίου - Τι θα καταβληθεί

Ξεκινούν οι πληρωμές συντάξεων και αναδρομικών - Σε ένα μήνα η καταβολή επιδόματος έως 300 ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider