Επίδομα 534 ευρώ: Την Παρασκευή πληρώνονται οι αναστολές Ιουνίου - Υπό προϋποθέσεις ο Ιούλιος

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίδομα 534 ευρώ: Την Παρασκευή πληρώνονται οι αναστολές Ιουνίου - Υπό προϋποθέσεις ο Ιούλιος
Παρατείνεται για ακόμη έναν μήνα η δυνατότητα των εργοδοτών να θέσουν το προσωπικό τους σε αναστολή σύμβασης και για τον μήνα Ιούλιο

Την Παρασκευή 9 Ιουλίου καταβάλλεται από το υπουργείο Εργασίας η αποζημίωση ειδικού σκοπού για τον μήνα Ιούνιο στους εργαζόμενους κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων.

Παράλληλα παρατείνεται για ακόμη έναν μήνα η δυνατότητα των εργοδοτών τους να θέσουν το προσωπικό τους σε αναστολή σύμβασης και για τον μήνα Ιούλιο, προκειμένου να λάβουν το επίδομα των 534 ευρώ.

Eως και την Παρασκευή, 16 Ιουλίου, θα παραμείνει ανοικτό το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για την υποβολή μονομερών δηλώσεων εργαζομένων:

  • με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων ή μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή για οδηγούς τουριστικών λεωφορείων για τη χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον Ιούνιο 2021
  • σε καλλιτέχνες-επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού που έχουν εγγραφεί έως και τις 10/1/2021 στην ειδική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» και είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, σύμφωνα με τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β' 2883), μπορούν να προβούν σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις για τον Μάιο 2021.

Παράλληλα, δίνεται εκ νέου η δυνατότητα σε καλλιτέχνες που είναι εγγεγραμμένοι έως και τις 10/1/2021 στην προαναφερθείσα πλατφόρμα, να προβούν σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις και για τους μήνες Ιανουάριο έως και Απρίλιο 2021.

Τέλος δίνεται η δυνατότητα υποβολής μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων σε ξεναγούς και τουριστικούς συνοδούς για τη λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο 2021. Οι δικαιούχοι υποβάλλουν μονομερή υπεύθυνη δήλωση ανά μήνα στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», χωρίς να απαιτείται δήλωση εργοδότη.

Οι προϋποθέσεις για τις αναστολές του Ιουλίου

Αναστολή σύμβασης και αποζημίωση για τον μήνα Ιούλιο μπορούν να πάρουν όσοι:

  • είχαν προσληφθεί έως και 31/03/2021,
  • το ωράριο εργασίας τους ξεπερνά τις 16 ώρες εβδομαδιαίως και
  • η επιχείρηση παρουσιάζει (εφόσον είναι υποκείμενη σε ΦΠΑ) μείωση του κύκλου εργασιών της μεγαλύτερη ή ίση με 70% την περίοδο από 1η Απριλίου έως 31 Μαρτίου 2021 σε σχέση με την περίοδο από 1η Απριλίου 2019 έως 31 Μαρτίου 2020.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι τις 9 Ιουλίου μπορούν επιχειρήσεις-εργοδότες που δεν κατέστη δυνατή για λόγους ανωτέρας βίας η υποβολή δήλωσης ένταξης στον Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, να υποβάλουν δηλώσεις ένταξης για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο 2021.

Για το μήνα Ιούνιο 2021, δίνεται η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων «αίτηση/δήλωση ένταξης στο Μηχανισμό "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ" (Β΄ φάση) έως τις 13 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων για τον Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Ανοίγει αύριο το ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» για υποβολή μονομερών δηλώσεων εργαζομένων

Αναστολή σύμβασης: Έως το τέλος του 2022 μεταφέρεται η ετήσια άδεια του 2020

gazzetta
gazzetta reader insider insider