Μία σημαντική αλλαγή στην είσοδο των τουριστών από το συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, λίγα λεπτά πριν τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής. 

Τα νέα μέτρα για τους επισκέπτες που θα εισέρχονται στη χώρα αλλά και τους ελέγχους που θα διενεργούνται στις πύλες εισόδου, τίθονται σε ισχύ από το πρωί της Τρίτης 14/7 και αφορά όλους τους πολίτες βαλκανικών και ευρωπαϊκών χωρών που θέλουν να εισέλθουν στη χώρα χωρίς σοβαρό λόγο, μέσω του μεθοριακού σταθμού του Προμαχώνα.

Αναλυτικά είπε:

  • Όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους από τις 6 το πρωί της Τρίτης 14 Ιουλίου από τον Προμαχώνα υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό μοριακό τεστ που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο τους στη χώρα.
  • Η υποχρέωση συμπλήρωσης του PLF παραμένει σε ισχύ ο ελάχιστος συμπλήρωσης και περιορίζεται σε 24 από 48 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.
  • Ενισχύεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Για το λόγο αυτό δεκάδες κλιμάκια ελέγχου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και της ΕΛΑΣ θα πραγματοποιήσουν πάνω από 300 ελέγχους σε όλη την Ελλάδα μέχρι την Κυριακή. 

29 νέα κρούσματα στον Προμαχώνα

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, τουλάχιστον 29 τουρίστες βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, σε τεστ που έκαναν στον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται στην πλειοψηφία τους για τουρίστες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.