Στην επόμενη φάση περνάει η μεταμόρφωση του Πύργου του Πειραιά σε ένα βιώσιμο κτίριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην επόμενη φάση περνάει η μεταμόρφωση του Πύργου του Πειραιά σε ένα βιώσιμο κτίριο
ΠΥΡΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Εγκρίθηκε η αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας του Πύργου Πειραιά.

Στην επόμενη φάση περνάει η μεταμόρφωση του Πύργου του Πειραιά σε ένα βιώσιμο κτίριο, το οποίο θα δώσει νέα πνοή στην περιοχή μετά από δεκαετίες εγκατάλειψης.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής εγκρίθηκε η αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας για τον Πύργο του Πειραιά, η οποία θα επιτρέψει την αποπεράτωση του κτιρίου με ενίσχυση του φέροντος οργανισμού, νέες εσωτερικές διαρρυθμίσεις, νέες όψεις, νέα Η/Μ, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, αλλαγή χρήσης του 22ου ορόφου σε γραφεία, προσθήκη εξωτερικών ανελκυστήρων και τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στο δώμα.

Μετά από την αποπεράτωσή του, το κτίριο αναμένεται να φιλοξενήσει γραφεία και καταστήματα ενσωματώνοντας περιβαλλοντικά κριτήρια και βελτιστοποιώντας την ενεργειακή απόδοση. Το έργο θα διαθέτει εστιατόριο και υπαίθριους χώρους και θα περιέχει φύτευση επιφάνειας 1.000 τετραγωνικών μέτρων, η οποία θα αρδεύεται 100% μέσω ενός έξυπνου συστήματος συλλογής και εκμετάλλευσης ομβρίων υδάτων.

Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο του 2020, ύστερα από διαγωνιστική διαδικασία που προκήρυξε ο δήμος Πειραιά, υπογράφτηκε η σύμβαση παραχώρησης για την αξιοποίηση, εκμετάλλευση και συντήρηση του Πύργου για ενενήντα εννιά χρόνια με παραχωρησιούχος την εταιρεία Piraeus Tower A.E., στην οποία μετέχουν η Dimand, η EBRD (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης) και η Prodea Investments.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider