Ηνωμένο Βασίλειο: Η φύση συνέβαλε 17 δισ. δολάρια στον Τουρισμό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ηνωμένο Βασίλειο: Η φύση συνέβαλε 17 δισ. δολάρια στον Τουρισμό
Τα περιουσιακά στοιχεία που αφορούν στο θαλάσσιο φυσικό πλούτο ανέρχονται σε 211 δισεκατομμύρια λίρες.

Η φύση συνέβαλε 12 δισεκατομμύρια λίρες (17 δισεκατομμύρια δολάρια) στον Τουρισμό και στην υπαίθρια αναψυχή σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα στοιχεία αφορούν στην αξία των ταξιδιών και των δραστηριοτήτων σε εξωτερικούς χώρους και αποδίδονται στην αύξηση των δαπανών κατά 30%, η οποία επέτρεψε το φυσικό περιβάλλον από το 2011 έως το 2019 στην Αγγλία και μια πτώση κατά 55% στη Σκωτία και κατά 37% στην Ουαλία κατά την ίδια περίοδο.

Τα δεδομένα αυτά αποτελούν τα πρώτα στοιχεία που καλύπτουν τη βιομηχανία του τουρισμού υπό ένα νέο πρίσμα έρευνας που στοχεύει στον καθορισμό των «λογαριασμών φυσικού κεφαλαίου» της Βρετανίας. Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος θα φιλοξενήσει τις συνομιλίες των Ηνωμένων Εθνών για την αλλαγή του κλίματος αργότερα φέτος, έθεσε το ζήτημα στο επίκεντρο της πολιτικής του ατζέντας.

Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου υποστηρίζει αυτήν την προσπάθεια καταρτίζοντας λογαριασμούς φυσικού κεφαλαίου σε ολόκληρη την οικονομία. Τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι ο βυθός του Ηνωμένου Βασιλείου παράγει μεγαλύτερη αξία για την οικονομία απορροφώντας τη ρύπανση και το διοξείδιο του άνθρακα παρά ως πηγή πετρελαίου και φυσικού αερίου. Σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις, τα περιουσιακά στοιχεία που αφορούν στο θαλάσσιο φυσικό πλούτο ανέρχονται σε 211 δισεκατομμύρια λίρες.

Κατά μέσο όρο, το περιβάλλον συμβάλλει στο 8% των συνολικών εκτιμώμενων δαπανών για τουριστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες στη Βρετανία, δήλωσε η υπηρεσία. Η Βόρεια Ιρλανδία δεν συμπεριλήφθηκε στην έρευνα. Οι περισσότερες από αυτές τις δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν σε αστική περιοχή. Σχεδόν το ένα τρίτο σχετίζεται με το περπάτημα, το τρέξιμο και την ποδηλασία.

Πηγή: Bloomberg

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider