Κυκλική Οικονομία: Πρεμιέρα για την POLYGREEN στην Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κυκλική Οικονομία: Πρεμιέρα για την POLYGREEN στην Ελλάδα

Τα πρώτα της βήματα στην Ελλάδα ξεκινά η εταιρεία POLYGREEN, η οποία μετά από τρία χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στο εξωτερικό επιδιώκει να προσφέρει εξειδικευμένες λύσεις με απώτερο στόχο την επιτάχυνση της κυκλικής οικονομίας.

insider

Ακολουθώντας μια τροχιά παράλληλη με την εταιρεία POLYECO και προσφέροντας εξειδικευμένες λύσεις κυκλικής οικονομίας και ανακύκλωσης ειδικών ρευμάτων αποβλήτων, η POLYGREEN ξεκινά τη λειτουργία της στην Ελλάδα και όπως ανακοίνωσε η εταιρεία στόχος είναι οι συνέργειες με ελληνικές εταιρείες αλλά και εταιρείες του εξωτερικού προκειμένου να μεταλαμπαδευτεί η τεχνογνωσία σε νέες αγορές. 

insider

Παρουσιάζοντας το επιχειρησιακό πρόγραμμα της εταιρείας την Τρίτη, ο ιδρυτής και CEO του ομίλου, κ. Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος ανέφερε ότι «στόχος είναι να καταστήσουμε την Ελλάδα περιφερειακό κέντρο κυκλικής επιχειρηματικής αριστείας» σημειώνοντας ότι σε αυτό το επίπεδο η δραστηριότητα της εταιρείας θα αφορά κυρίως στο εξωτερικό. Η POLYGREEN διαθέτει ήδη γραφεία σε Ελλάδα, Κύπρο, Βόρεια Μακεδονία, Σερβία, Ντουμπάι, Ομάν, Μαυρίκιο ενώ σε λίγες εβδομάδες ανοίγει και γραφείο στη Σαουδική Αραβία.

insider

Σύμφωνα με τον κ. Πολυχρονόπουλο, όραμα της εταιρείας είναι να τοποθετηθεί στρατηγικά προκειμένου να αναλάβει έργα σε ολόκληρο τον πλανήτη. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία ένωσε τις δυνάμεις της με την «Bee'ah», η οποία εδρεύει στα ΗΑΕ και είναι μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων και ΑΠΕ, δημιουργώντας την κοινοπραξία EvoGreen. Η κοινοπραξία επεκτείνει τη δράση του ομίλου στη Μεσόγειο και αναμένεται να διεκδικήσει σημαντικά έργα στη διαχείριση αποβλήτων.

insider

 

Οι επενδύσεις και η επόμενη ημέρα

Η εταιρεία αναμένεται να επενδύσει 20 εκατ. ευρώ μέσα στο 2021 σε έργα υποδομής και εγκαταστάσεις και στα άμεσα σχέδιά της συμπεριλαμβάνονται η ίδρυση ναυτιλιακής εταιρείας και η αγορά ειδικών πλοίων αντιμετώπισης της θαλάσσιας ρύπανσης, η ολοκλήρωση της εργοστασιακής μονάδας στα ΗΑΕ, τα νέα γραφεία στη Σαουδική Αραβία καθώς και μια διευρυμένη δράση κοινωνικής υπευθυνότητας για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του κοινού με όχημα την Τέχνη. 

insider

​Με σημαντικές επιχειρησιακές επιτυχίες στο εξωτερικό, όπου η τεχνογνωσία και η αποτελεσματικότητα της Εταιρίας έχουν ήδη καταγραφεί ως συγκριτικά της πλεονεκτήματα, η Polygreen αποτελεί ήδη παράδειγμα ελληνικής επιχειρηματικής εξωστρέφειας με προοπτικές περαιτέρω διεθνούς ανάπτυξης και επίδρασης στην ελληνική οικονομία.

Ήδη, από το 2018 που ξεκίνησε τη λειτουργία της, η Polygreen έχει στο ενεργητικό της έργα διεθνούς εμβέλειας και σημαντικής περιφερειακής επίδρασης, με κυριότερο την αποκατάσταση της οικολογικής καταστροφής που προκλήθηκε από το μεγαλύτερο οικολογικό ατύχημα της περσινής χρονιάς, όταν το πλοίο «MV Wakashio» προσάραξέ ανοικτά των ακτών του Μαυρικίου προκαλώντας τεράστιας έκτασης θαλάσσια ρύπανση. Το έργο αυτό ολοκληρώθηκε μέσα σε πέντε μήνες, τον Δεκέμβριο του 2020, ενώ στην αρχή της περσινής χρονιάς, η Polygreen ανέλαβε έπειτα από διεθνή διαγωνιστική διαδικασία, τη διαχείριση 20.000 τόνων αποβλήτων που παρήχθησαν όταν το εμπορικό πλοίο «Maersk Honam» υπέστη εκτενείς ζημιές από πυρκαγιά ενώ έπλεε στην Αραβική Θάλασσα.

Τέλος, η Polygreen υλοποιεί ήδη μια από τις πλέον καινοτόμες πρωτοβουλίες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, μέσω της μη κερδοσκοπικής εταιρίας PCAI, μια πρωτοβουλία του Αθανάσιου Πολυχρονόπουλου που ιδρύθηκε το 2014. Το PCAI είναι ένας πολιτιστικός οργανισμός που αξιοποιεί τη Σύγχρονη Τέχνη, και κυρίως το video art, για να «μιλήσει» για το Περιβάλλον και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Το PCAI ανοίγει έναν ειλικρινή και συμπεριληπτικό διάλογο με την κοινωνία για το περιβάλλον μέσα από έργα που δημιουργούνται ειδικά για τον σκοπό της Πρωτοβουλίας από αναγνωρισμένους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Το PCAI αποτελεί δίαυλο δημιουργικής επικοινωνίας της Polygreen με αντίστοιχους οργανισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σημαντικά μουσεία και πολιτιστικά ιδρύματα με απώτερο στόχο την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης πολιτών και κοινοτήτων.



 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider