Tip of the Day

Smart Agro Lab: Πρόγραμμα νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην αγροδιατροφή – Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

13-09-2023 | 08:28
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Smart Agro Lab: Πρόγραμμα νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην αγροδιατροφή – Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

Πρόσκληση σε εν δυνάμει επιχειρηματίες με καινοτόμες ιδέες, προκειμένου να λάβουν μέρος στο Smart Agro Lab, ένα πρόγραμμα για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα στον τομέα της αγροδιατροφής, απευθύνει το Smart Agro Hub.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ξεκίνησε, ενώ μετά την ολοκλήρωσή της, στις 15 Οκτωβρίου 2023, θα προκριθούν στην επόμενη φάση έως 35 ομάδες, οι οποίες θα λάβουν ευρεία και εξειδικευμένη καθοδήγηση για την ανάπτυξη της ιδέας τους και τον προσδιορισμό του επιχειρηματικού μοντέλου. Παράλληλα, θα υπάρχει η δυνατότητα για συνέργειες με άλλες startups εντός της θερμοκοιτίδας.

Η υποστήριξη για την επώαση νέων και βιώσιμων επιχειρήσεων, θα είναι πολυεπίπεδη. Ειδικότερα, περιλαμβάνει εκπαίδευση και καθοδήγηση από έμπειρους mentors, δικτύωση με επιχειρηματίες, εμπειρογνώμονες, τεχνικούς επενδυτές και φορείς, συνεργασία με το Smart Agro Hub και τις εταιρείες του μετοχικού του σχήματος, καθώς και πρόσβαση σε πηγές χρηματοδότησης (κεφάλαιο κίνησης, υλικοτεχνική υποδομή, συμβουλευτικές υπηρεσίες νομικής φύσεως).

Ο Φώτης Χατζηπαπαδόπουλος, Γενικός Διευθυντής του Smart Agro Hub, δήλωσε σχετικά: «Στο Smart Agro Hub πιστεύουμε ότι οι φρέσκες και δημιουργικές ιδέες που παράγονται είτε από νέους ταλαντούχους, είτε από έμπειρους και παθιασμένους επαγγελματίες είναι το κλειδί για την εξέλιξη της αγροδιατροφικής βιομηχανίας. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία σχεδιάστηκε με στόχο να δημιουργήσει επενδυτικές ευκαιρίες στον κλάδο της ευφυούς και ψηφιακής γεωργίας και να παρέχει την υποστήριξη, τις απαραίτητες γνώσεις και εργαλεία προκειμένου πρωτοποριακές ιδέες να εξελιχθούν σε ώριμες επιχειρήσεις. Μέσα από το πρόγραμμα, προσβλέπουμε σε ένα οικοσύστημα που θα προωθεί τη βιωσιμότητα, την κυκλική οικονομία, τη βελτίωση της αποδοτικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και την αναβάθμιση της αγροδιατροφικής αλυσίδας», πρόσθεσε.

Το Smart Agro Hub είναι ένα πρότυπο κέντρο ικανοτήτων στον τομέα της ευφυούς γεωργίας, που αποσκοπεί στην ανάδειξη καινοτόμων ιδεών και λύσεων, νέων υπηρεσιών και προϊόντων. Μέσα από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία συνεισφέρει στην προαγωγή της καινοτομίας και των νέων επιχειρηματικών μοντέλων σε κλάδους προτεραιότητας όπως η έξυπνη γεωργία, τα τρόφιμα, η αγροδιατροφή κ.ά.

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:46

Υδρόγειος Ασφαλιστική: Ισχυρή ανάπτυξη και νέο ιστορικό υψηλό στον Δείκτη Φερεγγυότητας

18:42

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Ζευγολατιό Κορινθίας

18:40

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην βιομηχανική ζώνη Τρίπολης - «Η εξαγωγική φαρμακοβιομηχανία είναι κλάδος αιχμής»

18:34

Vidavo: Άλμα 97,4% στον κύκλο εργασιών το 2025

18:29

To Ιράν απαγορεύει τις εξαγωγές χάλυβα μετά τα πλήγματα στις δύο μεγαλύτερες βιομηχανίες του

18:28

CNL: Μειωμένα κέρδη και έσοδα το 2025

18:24

Γιώργος Κώτσηρας: Θα συνεχίσουμε την πολιτική μείωσης φορολογικών βαρών και στήριξης των πολιτών

18:21

Καρέλιας: Στα 1,67 δισ. ευρώ ο κύκλος εργασιών το 2025 - Μέρισμα 14,60 ευρώ/μετοχή

18:20

Όμιλος Alumil: Στα 30,7 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2025 με αύξηση 61,57%

18:17

Space Hellas: Αυξημένα κατά 70% τα κέρδη μετά φόρων το 2025 - Στα 152,9 εκατ. ευρώ ο τζίρος

18:13

Δομικές προκλήσεις και προοπτικές της ελληνικής γεωργίας: Ένας κλάδος σε… σταυροδρόμι

18:01

Η Παγκόσμια Τράπεζα «βλέπει» άνοδο τιμών ενέργειας 24% το 2026

18:00

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νέες απώλειες με χαμηλό τζίρο

17:59

Πληρωμή 20,7 εκατ. σε 88.069 δικαιούχους για την α' δόση επιστροφής ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου

17:39

Σαουδική Αραβία: Οι ηγέτες των χωρών του Κόλπου συζητούν στην Τζέντα την κρίση στη Μέση Ανατολή

17:34

Βιολάντα: «Οι αναφορές περί εξαγοράς είναι αναληθείς»

17:26

Το Ισραήλ δηλώνει ότι δεν έχει «καμιά εδαφική βλέψη» στον Λίβανο

17:25

Πώς μπορεί να επηρεαστούν οι τιμές καυσίμων στην Ελλάδα μετά την αποχώρηση ΗΑΕ από OPEC

17:22

Το Καζακστάν θα κατευθύνει σε ρωσικά λιμάνια το πετρέλαιο που προορίζεται για τη Γερμανία

17:21

Η ΕΕ προτείνει σχέδιο για πιο απλή και αποτελεσματική νομοθέτηση

17:18

Τραμπ: «Το Ιράν θέλει οι ΗΠΑ να ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ το συντομότερο δυνατό»

17:10

Πυροβολισμοί σε ΕΦΚΑ και Λουκάρεως: Εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 89χρονος, ετοιμαζόταν για εξωτερικό

16:59

Wall Street: Πιέσεις στην τεχνολογία από τις «αδυναμίες» της OpenAI

16:57

Συμφωνία Κομισιόν με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για στενότερη συνεργασία

16:51

Υπογραφή σύμβασης για τη μετάπτωση του Κτηματολογίου Δωδεκανήσου στο Εθνικό Κτηματολόγιο

16:44

Ρωσία: Τουλάχιστον 7 νεκροί από πυρκαγιά σε υπό κατασκευή κτίριο στη Μόσχα

16:23

Θεοδωρικάκος: «Έμπρακτη στήριξη του νέου παραγωγικού προτύπου στη Θεσσαλία με ενίσχυση της βιομηχανίας και της καινοτομίας»

16:13

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στη Σκιάθο - Αισθητός στην Αττική

16:06

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Υπουργικό υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Η ατζέντα

16:03

ΕΕ: Εγκρίθηκαν οι νέοι αυστηροί κανόνες για τα ζώα συντροφιάς - Πότε μπαίνουν σε ισχύ, τι αλλάζει