INSIDE OUT

Ολιγοήμερες διακοπές για τον Άκη Σκέρτσο - Συνεχίζεται ο καύσωνας στο ΠΑΣΟΚ - Ξαφνικά καλοκαίρι στις σχέσεις Ανδρουλάκη-Κασσελάκη

Μαρία Νταλιάνη
22-07-2024 | 07:05
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ολιγοήμερες διακοπές για τον Άκη Σκέρτσο - Συνεχίζεται ο καύσωνας στο ΠΑΣΟΚ - Ξαφνικά καλοκαίρι στις σχέσεις Ανδρουλάκη-Κασσελάκη

Ομολογώ πως τη ζήλεψα αυτή τη σκιά κάτω από αρμυρίκι της Κύθνου, του Άκη Σκέρτσου. Ο ισχυρός του Μαξίμου, έκανε γνωστό ότι λείπει για ολιγοήμερες διακοπές, και μοιράστηκε φωτογραφίες και σκέψεις με τους φίλους στα σόσιαλ.

«Παύση ή έστω επιβράδυνση. Αξία ανεκτίμητη που μόνο το ελληνικό καλοκαίρι μπορεί να σου προσφέρει με τα δικά του μοναδικά υλικά. Τη δικαιούμαστε όλοι ανεξαιρέτως και δεν χρειάζονται πολλά. Μια καλή σκιά κάτω από ένα αρμυρίκι, πλάι στην ακροθαλασσιά με τα καθαρά νερά και τον ήλιο που λαμπυρίζει πάνω τους. Υπέροχα τοπία με ξερολιθιές και διάσπαρτα, κάτασπρα εκκλησάκια. Μια οικογενειακή ταβέρνα σαν τον Κούτσικο, με λιγοστά και προσιτά τοπικά εδέσματα. Χρόνος για να βρεθούμε ξανά μαζί, να παίξουμε, να κάνουμε πειράγματα ο ένας στον άλλον, να θυμηθούμε παλιές ιστορίες και να δημιουργήσουμε νέες αναμνήσεις. Ευχαριστούμε την Κύθνο για τα όμορφα και πολύτιμα δώρα της. Πέταξε από πάνω μας την κούραση του χειμώνα και μας θύμισε τη σημασία του να περνάς καλύτερα με λιγότερα. Αλλά κυρίως μαζί με αυτούς που πραγματικά αγαπάς και σε αγαπούν. Καλό καλοκαίρι σε όσους ετοιμάζονται για τη δική τους παύση!».

Τελεσίγραφο

Η σκέψη της θάλασσας του στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού, με κρατάει κι εμένα με την ελπίδα να βρω σύντομα ένα φουντωτό αρμυρίκι για ν’ αντέξω τους καύσωνες της πολιτικής σκηνής που έχουν μετατοπιστεί όλοι προς κεντροαριστερά μεριά. Σήμερα, για παράδειγμα, λήγει το τελεσίγραφο που έβαλε το μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης, Παντελής Καμάς, προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ώστε να δώσει στους υποψήφιους το Μητρώο μελών και φίλων (Παραπολιτικά).

Θέμα διαφάνειας

«Με δεδομένο ότι ο χρόνος υποβολής των υποψηφιοτήτων λήγει στις 9/9/2024, άρα ο χρόνος για τη συλλογή υπογραφών, μελών είναι ελάχιστος και με αυτονόητο δεδομένο ότι ο Αύγουστος είναι "νεκρός" μήνας.

Με δεδομένο επίσης ότι η αναγκαία γνωμοδότηση του Δικηγόρου υπευθύνου για τα προσωπικά Δεδομένα μάς έχει ήδη, από ό,τι έχω πληροφορηθεί, κοινοποιηθεί. Σημειώνω ότι θα ήταν θέμα Διαφάνειας να την έχουμε όλα τα μέλη της Επιτροπής υπόψη μας, και τέτοια έγγραφα να μας γνωστοποιούνται σε πραγματικό χρόνο.

Θεωρώ επιβεβλημένο με δια Περιφοράς Συνεδρίαση, χωρίς καμία κωλυσιεργία, να δώσουμε το Μητρώο μελών στους υποψηφίους, μέχρι τη Δευτέρα 22/07/2024. Χρήσιμο θα ήταν επίσης να πληροφορηθούμε και εμείς τον συνολικό αριθμό Μελών του Κινήματός μας» τονίζει ο κ. Καμάς. Ο ίδιος, μπαρουτοκαπνισμένο στέλεχος απ’ τα παλιά, (υπήρξε Γραμματέας Νεολαίας), στηρίζει Χάρη Δούκα, και γνωρίζει τα κόλπα.

Πόσοι είναι;

Το προεδρικό γραφείο του Νίκου Ανδρουλάκη, εμφανίζεται σούπερ δραστήριο στο να καλεί να υπογράψουν υπέρ της υποψηφιότητάς του μέλη και φίλοι, αλλά τη λίστα δεν την μοιράζεται και με τους άλλους. Έτσι λοιπόν μπορεί τον Σεπτέμβριο να κάνει μια επίδειξη δυνάμεων με δεκάδες χιλιάδες υπογραφές. Πέρα από τις εντυπώσεις όμως υπάρχει κι η ουσία. Στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές εμφανίστηκε να ψηφίζουν περί τις 270.000 μέλη και φίλοι. Ψίθυροι όμως θέλουν το Μητρώο του κόμματος να περιέχει μόνο 120.000. Οι υπόλοιποι 150.000; Υπάρχει βουλευτής περιφέρειας το όνομα του οποίου απουσιάζει από το Μητρώο. Άσε που ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης, ενώ στις εσωκομματικές εκλογές που βγήκε ο ίδιος έλεγε μέλη και φίλοι, ενώ τώρα τα γυρνάει και λέει μόνο μέλη (για υπογραφή στήριξης υποψηφιότητας). Το Μητρώο εν τω μεταξύ είναι στα χέρια της δικηγόρου και στενής συνεργάτιδας του Προέδρου, κ. Νανά Βρυώνη.

Προεδρικές αγάπες

Ο ίδιος ο Πρόεδρος βρέθηκε στην Κύπρο το σαββατοκύριακο για τους ματωμένους εορτασμούς της εισβολής. Η επίσκεψή του στην Χαρίτα Μάντολες, μια γυναίκα σύμβολο της κυπριακής τραγωδίας καθώς έχασε 18 δικούς της και πρωτοστατεί στον αγώνα για τους αγνοούμενους, τράβηξε το ενδιαφέρον του άλλου Προέδρου, του Κασσελάκη, ο οποίος έκανε ένα ενδιαφέρον άνοιγμα στον Ανδρουλάκη. Με αφορμή την επίσκεψη σχολίασε κάτω από ανάρτησή του ότι πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες για τους αγνοούμενους σε επίπεδο ευρωκοινοβουλίου.

Μια νέα εποχή φαίνεται πως ξεκινάει για τους πιεσμένους Προέδρους. Από τις ξινές φωτό

και τις αποστάσεις του παρελθόντος, τώρα περνάμε στο

Και

Με Μπάιντεν

Ουδείς μπορεί να προβλέψει, ούτε καν η Πυθία, πως θα εξελιχθεί η σχέση των δύο Προέδρων. Μένω λίγο ακόμα στον αριστερό εφοπλιστή, ο οποίος με αφορμή την αποχώρηση Μπάιντεν από την κούρσα για την επόμενη προεδρία των ΗΠΑ αποκάλυψε ορισμένες πτυχές της πολιτικής του σκέψης.

«Η σύγχρονη εποχή δημιουργεί προκλήσεις τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη» σημειώνει. «Είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθούν προοδευτικές λύσεις για τα καίρια προβλήματα των Αμερικανών πολιτών, όπως η κλιματική κρίση, η ανεργία των νέων, τα φοιτητικά δάνεια, οι πολιτικές συμπερίληψης και η οικονομική ανασφάλεια.

Επίσης, το Δημοκρατικό Κόμμα πρέπει από εδώ και πέρα να πάρει μια ξεκάθαρη στάση ενάντια στην γενοκτονία των Παλαιστινίων. Και πρέπει να προωθήσει την ειρήνη με εγκράτεια στην εξωτερική πολιτική: με ένα ΝΑΤΟ που να έχει ΜΟΝΟ αμυντική αποστολή απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα, όπως ορίζει το καταστατικό του».

Αυτά σημειώνει ο Πρόεδρος Κασσελάκης με αφορμή την αποχώρηση του Προέδρου Μπάιντεν. Κάποια στιγμή, λογικά θα αποκαλύψει και τις προοδευτικές λύσεις που προτείνει ο ίδιος για τους Έλληνες πολίτες.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:11

Συνάντηση Δήμα - Γκιλφόιλ: Στο επίκεντρο ο Κάθετος Διάδρομος

18:57

«Σπαρτιάτες»: Ομόφωνα αθώοι από το Εφετείο οι 13 κατηγορούμενοι για εξαπάτηση εκλογέων

18:44

ΕΕ: Πράσινο φως σε κατάλογο «ασφαλών χωρών» και νέες διαδικασίες ασύλου

18:40

Εισροές €137 εκατ. τον Ιανουάριο στο ΧΑ από ξένους επενδυτές – Εκτοξεύθηκε η αξία συναλλαγών

18:24

Ξανά στην «επίθεση» η Paramount: Νέα προσφορά 2,8 δισ. για να «σπάσει» το deal Warner-Netflix

18:13

ΧΑ: «Έσπασε» το τριήμερο πτωτικό σερί

17:56

Ευρώπη Ασφαλιστική: Άλμα 30% στα κέρδη του 2025 - Αύξηση 25,6% στην παραγωγή ασφαλίστρων

17:52

Στην Άγκυρα την Τετάρτη ο Μητσοτάκης: Στις 14.15 η συνάντηση με Ερντογάν

17:49

Real Consulting: Πώς μοιράζονται τα ποσοστά στους νέους μετόχους

17:39

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη με τους κτηνοτρόφους - Τσιάρας: Στόχος μας η εκρίζωση της ευλογιάς

17:34

ΕΝΟΤΗΤΑ: Αναβολή συνεδρίου και νέα εξάμηνη διοίκηση στη ΓΣΕΕ με αποχή εμπλεκόμενων εκπροσώπων

17:31

Κομισιόν: Σχέδιο δράσης κατά του κυβερνοεκφοβισμού - Εφαρμογή για τα θύματα cyberbullying

17:26

ΟΔΔΗΧ: Επανέκδοση 10ετούς ομολόγου μέσω δημοπρασίας

17:17

Αγγελάκης: Υλοποιείται επενδυτικό πρόγραμμα 30 εκατ. ευρώ

17:13

Super Bowl: Η Celimar Rivera Cosme έκανε τους κωφούς θαυμαστές του Bad Bunny να χορέψουν

16:56

Βελτιώθηκε η θέση της Ελλάδας στην καταπολέμηση της διαφθοράς - Άλμα 11 θέσεων από το 2018

16:55

Σύνοδος Κορυφής χωρίς επίσημα συμπεράσματα αλλά εξαιρετικά κρίσιμη ως την επόμενη

16:53

Μικτά πρόσημα στη Wall Street - Νέο ιστορικό υψηλό για Dow Jones, πιέσεις για Nasdaq

16:43

Υπ. Ανάπτυξης: Σύσταση ομάδας για την ορθή τήρηση επιβολής κυρώσεων από το ΓΕΜΗ

16:42

ΕΛΤΑ: Τα 11 πρώτα καταστήματα που μετασχηματίζονται, όλο το νέο πλάνο - Aναλυτικός χάρτης

16:36

Market In για πρόστιμο ΔΙΜΕΑ: «Η πολιτεία να σταματήσει να στοχοποιεί τα σούπερ μάρκετ»

16:34

Allwyn - ΟΠΑΠ: Ισχυρή υποστήριξη των μετόχων στη συνένωση, το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης

16:28

Δένδιας: Στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ και τη Σύνοδο υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ

16:25

Αμετάβλητες οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο

16:24

Η Ρωσία επιβάλλει περιοριστικά μέτρα στο Telegram - «Το χρησιμοποιούν για τρομοκρατικούς σκοπούς»

16:20

Κάλας: Η ΕΕ πρέπει να παρουσιάσει στη Ρωσία τους όρους για τον τερματισμό του πολέμου

16:15

Όταν η στήριξη γίνεται πράξη: η bwin και η Αμυμώνη ενώνουν δυνάμεις

15:57

Στις ΗΠΑ αύριο ο Νετανιάχου για τη συνάντηση με Τραμπ - «Πρώτο θέμα στην ατζέντα το Ιράν»

15:48

Πρόωρη συνταξιοδότηση λόγω ανήλικων τέκνων - Ευνοϊκή ρύθμιση μόνο για γυναίκες και χήρους πατέρες

15:40

Alphabet: Σχεδιάζει το «ομόλογο του αιώνα» - To πρώτο 100ετές από την εποχή της dot-com