INSIDE OUT

Ετοιμοπόλεμος Μακρόν, Μουσουλμανικό-κεντροαριστερό-αντισιωνιστικό κόμμα στα ευρωεκλογές, Το δερμάτινο του Δένδια και το puffer του Κυριάκου

Μαρία Νταλιάνη
21-03-2024 | 07:38
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ετοιμοπόλεμος Μακρόν, Μουσουλμανικό-κεντροαριστερό-αντισιωνιστικό κόμμα στα ευρωεκλογές, Το δερμάτινο του Δένδια και το puffer του Κυριάκου

Απολαυστική η επικοινωνιακή ομάδα του Προέδρου Μακρόν που οδεύει στην Σύνοδο Κορυφής ετοιμοπόλεμος. Κοντινό πλάνο, με ισορροπία στο στυλ, ούτε πολύ φουσκωμένοι, ούτε ψόφιοι οι μυς, λίγο δέρμα στα γάντια εννοείται, και ιδρωμένο μαλλί τόσο όσο. Ο Εμανουέλ ετοιμάζεται να δώσει μάχη στις ευρωεκλογές, μάχη εναντίον του Πούτιν, και μάχη στην Σύνοδο Κορυφής που ξεκινάει σήμερα στις Βρυξέλλες. Επιδίωξη, πέρα από τα προφανή, είναι να δείξει πυγμή εντός κι εκτός ΕΕ, ως η μόνη χώρα με πυρηνικό οπλοστάσιο που έχει τη βούληση να πάρει πάνω της την ευρωπαϊκή άμυνα.

Μουσουλμανικό-Κεντροαριστερό

Οι μπελάδες του Γάλλου Προέδρου είναι ατελείωτοι και μέσα και έξω. Τελευταίο φρούτο στην φρουτιέρα, η εμφάνιση της Ένωσης Μουσουλμάνων Δημοκρατών της Γαλλίας (UDMF) η οποία δηλώνει έτοιμη να κατέβει στις ευρωεκλογές με παρουσία σε: Γερμανία, Ολλανδία, Σουηδία και ίσως και Ισπανία. Οι UDMF αυτοπροσδιορίζονται ως κεντροαριστεροί, αντισιωνιστές και αντιιμπεριαλιστές (Le Monde) και ετοιμάζουν πυρετωδώς τα ψηφοδέλτια τους. Στελέχη της Ένωσης θεωρούν την Χαμάς ισότιμο εταίρο με το Ισραήλ, ενώ κεντρική θέση είναι η ΕΕ να διακόψει κάθε σχέση μαζί του και να του επιβάλλει κυρώσεις κατά το πρότυπο της Ρωσίας. Θα είναι οι επικείμενες ευρωεκλογές η αρχή της εμφάνισης οργανωμένης μουσουλμανικής ψήφου και τι θα σημαίνει αυτό για τις ισορροπίες στο Ευρωκοινοβούλιο;

Σουνίτης Δήμαρχος

Η παρουσία μουσουλμάνων σε ανώτατα κρατικά αξιώματα δεν είναι καινούργια φυσικά. Το Λονδίνο ήδη ψηφίζει και ξαναψηφίζει για Δήμαρχο τον σουνίτη μουσουλμάνο πακιστανικής καταγωγής Σαντίκ Καν. Ο κ. Καν έχει δώσει προτεραιότητα στο ασφυκτικό πρόβλημα στέγης που αντιμετωπίζει η εργατική και μεσαία τάξη της πόλης και έχει υλοποιήσει ήδη ένα πρόγραμμα παροχής διαμερισμάτων σε προσιτές τιμές. Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει πλέον εμπλοκή στις ευρωεκλογές -τις οποίες φυσάει και δεν κρυώνει με τον λαϊκιστή Brexit-α Φάρατζ που όμως ήταν μια χαρά βολεμένος στο ευρωκοινοβούλιο. Έχει όμως δημοτικές, και οι Εργατικοί θέλουν να κάνουν την διαφορά.

Η επανεκλογή του Καν θα φουσκώσει ακόμα περισσότερο τα πανιά του Κιρ Στάρμερ, στο πρόσωπο του οποίου φαίνεται πως βρήκαν ηγέτη οι Labor μετά από πολλά χρόνια. Ο Στάρμερ βρίσκεται στο πλευρό του Δημάρχου, ενώ το ζήτημα της στέγης, και φυσικά το NHS (Βρετανικό δημόσιο σύστημα υγείας) είναι σημαίες της προεκλογικής εκστρατείας.

«Χαίρομαι που είμαι μαζί με τον Σαντίκ σήμερα καθώς ξεκινά την εκστρατεία επανεκλογής του υποσχόμενος 40.000 δημοτικά σπίτια μέχρι το 2030» ανέφερε σε ανάρτησή του Στάρμερ, ο οποίος είναι το φαβορί για την θέση του Πρωθυπουργού.

Ο Στάρμερ δεν συμφωνεί με όλη την ατζέντα του Καν και θα έχει ενδιαφέρον η συγκατοίκηση τους. Ένα παράδειγμα είναι το πάγωμα των ενοικίων στο Λονδίνο για δύο χρόνια, το οποίο ο ηγέτης των Εργατικών δεν βλέπει σωστό μέτρο λειτουργίας της αγοράς. Εργατικός μεν, αλλά υπάρχουν και όρια.

Προσηνείς αλλά όχι αφελείς

Στον Στάρμερ με τον οποία βρήκε αμέσως κώδικα επικοινωνίας ποντάρει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει τους δικούς του μπελάδες.

Χθες πάντως πήρε μια ανάσα μεταξύ Τεμπών και επιστολικής ψήφου, λίγο πριν μεταβεί Βρυξέλλες για την Σύνοδο Κορυφής.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παρά την ηρεμία που ευτυχώς επικρατεί τώρα στο Αιγαίο, και οι εξ ανατολών γείτονές μας επιταχύνουν το δικό τους εξοπλιστικό πρόγραμμα» σημείωσε χθες ο Πρωθυπουργός. «Επιβάλλονται συνεπώς οι προσεγγίσεις, όμως δεν επιτρέπονται οι ψευδαισθήσεις».

Οι αναφορές του ΠΘ έγιναν κατά την τελετή παραλαβής των τριών νέων, από εφτά, ελικοπτέρων Romeo MH-60R Seahawk του Πολεμικού Ναυτικού. Τα ελικόπτερα είναι κομμάτι της διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ το οποίο συνυπεγράφη επί του πρώην ΥΠΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου, κόστους 550 εκ δολαρίων. Ο Κυριάκος έκανε την σχετική αναφορά.

Τρίτη

Η Ελλάδα, πολύ ψηλά σε αμυντικές δαπάνες, συνεχίζει την αμυντική της θωράκιση η οποία είχε πατήσει φρένο την περασμένη δεκαετία εξαιτίας της χρεοκοπίας. Τρίτη κατά σειρά σε δαπάνες σε σχέση με το ΑΕΠ στις χώρες του ΝΑΤΟ

είναι αναγκασμένη ν’ αγοράζει ακριβά προκειμένου να εξασφαλίσει ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή. Κάπως έτσι τελειώνουν γρήγορα τα λεφτά και για την παροχή φθηνής στέγης όπως πχ το πρόγραμμα για νέους έως 39 χρονών που απορροφήθηκε αμέσως.

Κατά τα λοιπά, η επίσκεψη στην Αεροπορική Βάση Κοτρωνίου ήταν μάλλον μια ατυχής στιγμή για τον ΠΘ, καθώς το puffer jacket με πουλοβεράκι+ πουκαμισάκι+παντελονάκι, δεν βγάζει αυτά που χρειάζεται η στιγμή.

Στην περίπτωση μας ισχύει το, ο παλιός είν’ αλλιώς. Αναφέρομαι στην εμφάνιση Δένδια με total black και δερμάτινο. Σκληράδα και αποφασιστικότητα.

Άψογος.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:30

Ασανσέρ: Βήμα βήμα η δήλωση στο Μητρώο Απογραφής Ανελκυστήρων - Τα πιθανά λάθη

19:29

Ευρωαγορές: Νέα άνοδος εν μέσω ελπίδων για αύξηση επιτοκίων από την Fed

19:27

Ουκρανία: Έπληξε ρωσικό εργοστάσιο που παράγει εξοπλισμό για πυραύλους

19:23

ΥΠΑΑΤ: Οριστικό τέλος στη «τεχνική λύση» - Νέο πλαίσιο για την κατανομή βοσκότοπων

19:13

Theon: Σύμβαση με τον γερμανικό στρατό για οπλικά εξαρτήματα αξίας άνω των 100 εκατ. ευρώ

19:06

Επιφυλακτικές οι κεντρικές τράπεζες απέναντι στο ΑΙ - Η συντριπτική πλειοψηφία δεν επενδύει σε ψηφιακά assets

19:02

Ρωσία: Ο χρόνος της συμφωνίας για τη διέλευση των σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας έχει παρέλθει

18:48

Μιχαηλίδου: Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το δημογραφικό

18:41

Flexopack: Λήγει στις 31/12 η προθεσμία για την είσπραξη του μερίσματος χρήσης 2019

18:39

Χρηματιστήριο: Στον δείκτη FTSE Mid Cap οι Alter Ego Media και Qualco

18:33

Πολωνία: Η Βαρσοβία επιλέγει τη Σουηδία ως προμηθευτή τριών υποβρυχίων για το Ναυτικό της

18:30

Ο πολυετής προϋπολογισμός στο Υπουργικό της Πέμπτης - Όλη η ατζέντα

18:29

Ρωσία: Η διαρροή της συνομιλίας Γουίτκοφ - Ουσακόφ ισοδυναμεί με υβριδικό πόλεμο

18:26

Νέα υβριστική επίθεση Τραμπ κατά γυναίκας δημοσιογράφου και των New York Times

18:26

Noval Property: Στις 5/12 η λήξη της 8ης περιόδου εκτοκισμού πράσινου ΚΟΔ

18:15

Τζιτζικώστας σε Μητσοτάκη: Η Ελλάδα έχει αντλήσει ευρωπαϊκούς πόρους άνω των 80 δισ. ευρώ

18:13

Κρεμλίνο: «Σοβαρή διαδικασία» σε εξέλιξη για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

18:08

Θεοδωρικάκος: Δημογραφική ανάκαμψη με επίκεντρο την περιφέρεια και νέο παραγωγικό πρότυπο

18:05

Συνεχίστηκε το ανοδικό σερί στο ΧΑ - Με αυξημένο τζίρο η διάσπαση των 2.100 μονάδων

18:03

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΕΚΤ και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

18:03

JP Morgan: «Βλέπει» τον S&P 500 να αγγίζει τις 7.500 μονάδες μέχρι το τέλος του 2026

17:58

Μάριος Ηλιόπουλος και SEAJETS βραβεύτηκαν για τη συμβολή τους στις επιχειρήσεις κατάσβεσης μεγάλων πυρκαγιών

17:53

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Εγκρίθηκε το ενημερωτικό δελτίο της Eurobank

17:51

Fed: Ξεκάθαρο φαβορί ο Κέβιν Χάσετ για την προεδρία σύμφωνα με τις πλατφόρμες προβλέψεων

17:33

Η Apple αναμένεται να πουλήσει περισσότερα smartphone από τη Samsung για 1η φορά σε 14 χρόνια

17:17

Μίτσκοσκι: Μέχρι τα τέλη του έτους η επαναλειτουργία του αγωγού πετρελαίου Θεσσαλονίκης-Σκοπίων

17:10

Σε 892 ανέρχονται οι επιχειρήσεις στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων

17:07

Αλλαγές στη λίστα με τις μεγαλύτερες πόλεις στον κόσμο - Ποια πέρασε στην κορυφή

17:06

ΟΠΕΚΑ: Καταβάλλονται την Παρασκευή επιδόματα ύψους 338 εκατ. ευρώ

17:02

Διυπουργική σύσκεψη συντονισμού ενόψει της κακοκαιρίας Adel