INSIDE OUT

Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από την κάλπη: το μήνυμα Κυριάκου στους ηπειρώτες

06-04-2023 | 07:14
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από την κάλπη: το μήνυμα Κυριάκου στους ηπειρώτες
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Αυτοκριτικός, χαμηλών τόνων, αλλά με αυτοπεποίθηση και σιγουριά, ο Κυριάκος στην firma terra, την Άπειρο χώρα, όπως την αποκαλούσαν στα δωρικά, οι ελληνόφωνοι θαλασσοπόροι. Την αγαπημένη μου Ήπειρο, στην οποία πηγαίνω κάθε χρόνο στο τέλος του καλοκαιριού, να δω τους φίλους στο νεκρομαντείο, και τους συναδέλφους στη Δωδώνη. Ομολογώ πως οι δουλειές δεν μ’ άφησαν να πάω μαζί του, αλλά ευτυχώς έχω ανταποκριτές στην περιοχή. Το πρωί μαζί με τους ηπειρώτες Κώστα Τασούλα και τον Γιώργο Αμυρά, πήγε στην αγορά, χαιρέτισε κόσμο στις καφετέριες στα Γιάννενα, έβγαλε σέλφι, τα γνωστά.

Επίσης πήγε στην εμβληματική βιομηχανία γάλακτος Δωδώνη, στο Ζαγόρι, σε παραγωγό βιολογικού μελιού, αλλά απέφυγε επιμελώς την πτηνοτροφική «Πίνδο» του ανθρώπου-επιτροπή, των υποψηφίων βουλευτών του Πασοκ-Κιναλ Βαγγέλη Αργύρη. Σ’ αυτή, λογικά θα πάει ο Ανδρουλάκης.

Το βράδυ, στην ομιλία του, έστειλε σαφές στίγμα προς χαλαρούς και δυσαρεστημένους νεοδημοκράτες ψηφοφόρους. Όπως είπε, στις εκλογές της 21η; Μαϊου «δεν χωρούν άσφαιρα μηνύματα δήθεν διαμαρτυρίας. Κανένα λάθος δεν διορθώνεται μετά την ψηφοφορία. Το κακό για την χώρα θα έχει συντελεστεί». Ενώ τσίγκλησε και το κομματικό φιλότιμο λέγοντας «Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες, μόνο εμείς, μπορούμε να τα βάζουμε με το παρελθόν όσο και με τον κακό μας εαυτό».

Δεν είμαι μάγος

Νωρίτερα έκανε έναν συνοπτικό απολογισμό της κυβερνητικής θητείας. Στάθηκε αρκετά στις υποσχέσεις που έδωσε το 2019 και τηρήθηκαν, ενώ έκανε αυτοκριτική λέγοντας: «ένα σφάλμα γίνεται λάθος, μόνο όταν επαναλαμβάνεται. Και αυτό το οποίο έχουμε αποδείξει είναι ότι μπορούμε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και διαρκώς να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι με σκληρή δουλειά, με σχέδιο και δράσεις που οδηγούν συνολικά σε επιτυχίες. Έγιναν όλα τέλεια; Μετετράπη η Ελλάδα ξαφνικά από μία χώρα προβληματική σε μία χώρα παράδεισο; Προφανώς και όχι. Και θέλω να σας θυμίσω ότι όταν ζήτησα την εμπιστοσύνη σας το 2019 δεν υποσχέθηκα θαύματα. Δεν είμαι κανένας μάγος ο οποίος να βγάζει λαγούς από καπέλα. Υποσχέθηκα σκληρή δουλειά και μετρήσιμα αποτελέσματα».

Όλοι πλην Σταϊκούρα

Η παρουσίαση των έργων για την περιφέρεια Ηπείρου με συντονιστή τον Θανάση Κοντογιώργη, ήταν μαραθώνια: 380 έργα και 2,7 δισ. Δίπλα στον Πρωθυπουργό ήταν σχεδόν όλο το υπουργικό, εκτός Σταϊκούρα-Δένδια. Ο δεύτερος μόλις γύρισε από την Σύνοδο ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Ο πρώτος μαγειρεύει ευχάριστα νέα με τους τραπεζίτες για τα επιτόκια, για τα οποία μάθατε πρώτοι χθες από τo insider.

Η απάντηση της Έφης

Μια μέρα μετά την καλή ομολογουμένως, εκδήλωση του Συριζα-ΠΣ για το ιδιωτικό χρέος και τα δάνεια, η κυβέρνηση απαντά με ‘πάγωμα’ του κυμαινόμενου επιτοκίου. Η πρώτη αντίδραση της τσαρίνας Αχτσιόγλου, το βράδυ, ήταν κάπως αμήχανη. Έβαλε στο μπλέντερ τα πάντα όλα, αποφεύγοντας οποιοδήποτε σχόλιο για το «πάγωμα» στους κυμαινόμενους. Για να είμαι δίκαιη βέβαια, ακόμα δεν το έχουμε δει επισήμως. Μόνο πληροφορίες. Οπότε υπομονή.

Ο Ντόναχιου δεν μένει Γιάννενα

Η απάντηση της κυβέρνησης στις εξαγγελίες Τσίπρα για μερικές διαγραφές δανείων, προστασία πρώτης κατοικίας, στρίμωγμα των fund, επιδοτήσεις στους ευάλωτους κλπ, ανοίγει την πάντα ενδιαφέρουσα για τους πολίτες κουβέντα «για την τσέπη». Γιατί καλά τα μάκρο, τα είπε και ο Πρόεδρος του Eurogroup , («μετά τις εκλογές η νέα κυβέρνηση θα έχει μία πιο υγιή οικονομική προοπτική, με πιο ισχυρά οικονομικά θεμέλια από οποιαδήποτε προηγούμενη κυβέρνηση και αυτό οφείλεται στη δουλειά που κάνατε και στις δύσκολες αποφάσεις που λάβατε»), αλλά στην κάλπη της 21ης Μαΐου θα ψηφίσει ο απλός ηπειρώτης που πληρώνει κάθε μήνα στην τράπεζα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά προσπαθώντας να εισέλθει στο Ισραήλ για να βρει δουλειά

23:37

Από ένα ρολόι του 1939 στις startups του αύριο: Η Alpha Bank στα PANATHĒNEA 2026

23:15

Πάτρα: Τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς

22:47

ΥΠΕΝ: Kαταδικαστέα η επίθεση έξω από το υπουργείο

22:16

Τσουκαλάς: Τα διλήμματα είναι συγκεκριμένα όταν οδηγούμαστε σε εκλογές

21:47

Θεσσαλονίκη: Εξιχνίαση υπόθεσης ληστείας σε βάρος ανήλικου στη Χαριλάου

21:18

Πέντε συλλήψεις σε Έβρο και Ροδόπη για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών

21:01

Ηράκλειο: Σε εκδήλωση για την «Ορεινή Ελλάδα όλο το χρόνο» η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη

20:55

Μακρόν: Επείγει να σιγήσουν τα όπλα στο Λίβανο

20:47

Βραζιλία: Δύο άνδρες νοσηλεύονται στην απομόνωση, με συμπτώματα Έμπολα

20:39

ΟΗΕ: Το Συμβούλιο Ασφαλείας θα συζητήσει την κατάσταση στον Λίβανο το βράδυ της Δευτέρας

20:27

Γερμανία: Το φοιτητικό επίδομα στο επίκεντρο νέας διαμάχης των κυβερνητικών εταίρων

20:00

Ποιοι θησαυρίζουν και ποιοι πληρώνουν το τίμημα – Η νέα γεωοικονομία του πολέμου στο Ιράν

19:46

Τραμπ για Ιράν: Αν βιάζεσαι, δεν θα κάνεις μια καλή συμφωνία

19:24

Γκριν (BoE): Η ζήτηση για stablecoins ενδέχεται σύντομα να εξασθενήσει

19:10

Μιανμάρ: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε περιοχή που ελέγχεται από αντάρτες

19:00

Μάλτα: Το Εργατικό κόμμα του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Αμπέλα κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές

18:39

Σημαντικές αλλαγές στη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας φέρνει ο νέος Κώδικας Αυτοδιοίκησης

18:24

Ένας νεκρός και 219 τραυματισμοί από τις ταραχές στη Γαλλία μετά τη νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν

18:09

CNN: Το Ιράν αποκατέστησε την πρόσβαση στα θαμμένα οπλοστάσια του

17:17

Τεχνητή νοημοσύνη: Μετατρέπει την ενέργεια στον πιο «καυτό» επιχειρηματικό τομέα στην Αμερική

16:59

Μαρινάκης: Στόχος μας είναι ξεκάθαρα η αυτοδυναμία

16:50

Γουόλερ (Fed): Η εξάπλωση των stablecoins θα μπορούσε να ενισχύσει την επιρροή της νομισματικής πολιτικής της Fed

16:26

Λίβανος: 13 τραυματίες από ισραηλινό χτύπημα κοντά σε νοσοκομείο

16:00

Σούπερ μάρκετ: Επενδύσεις εκατομμυρίων με αιχμή το franchise και στόχο τον τουριστικό τζίρο

15:56

Έντονες αναταράξεις στα παγκόσμια ομόλογα τον Μάιο λόγω του πολέμου με το Ιράν

15:33

Μητσοτάκης: Θα παραβρεθεί στην τελετή εγκαινίων των «Ποσειδωνίων 2026»

15:21

DW: Ισραηλινή προέλαση πολλών… μποφόρ στον Λίβανο

15:07

Ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για την αδιαθεσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου

15:03

Γαλλία: Ζητά επείγουσα σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ για τον Λίβανο