INSIDE OUT

Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από την κάλπη: το μήνυμα Κυριάκου στους ηπειρώτες

06-04-2023 | 07:14
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από την κάλπη: το μήνυμα Κυριάκου στους ηπειρώτες

Αυτοκριτικός, χαμηλών τόνων, αλλά με αυτοπεποίθηση και σιγουριά, ο Κυριάκος στην firma terra, την Άπειρο χώρα, όπως την αποκαλούσαν στα δωρικά, οι ελληνόφωνοι θαλασσοπόροι. Την αγαπημένη μου Ήπειρο, στην οποία πηγαίνω κάθε χρόνο στο τέλος του καλοκαιριού, να δω τους φίλους στο νεκρομαντείο, και τους συναδέλφους στη Δωδώνη. Ομολογώ πως οι δουλειές δεν μ’ άφησαν να πάω μαζί του, αλλά ευτυχώς έχω ανταποκριτές στην περιοχή. Το πρωί μαζί με τους ηπειρώτες Κώστα Τασούλα και τον Γιώργο Αμυρά, πήγε στην αγορά, χαιρέτισε κόσμο στις καφετέριες στα Γιάννενα, έβγαλε σέλφι, τα γνωστά.

Επίσης πήγε στην εμβληματική βιομηχανία γάλακτος Δωδώνη, στο Ζαγόρι, σε παραγωγό βιολογικού μελιού, αλλά απέφυγε επιμελώς την πτηνοτροφική «Πίνδο» του ανθρώπου-επιτροπή, των υποψηφίων βουλευτών του Πασοκ-Κιναλ Βαγγέλη Αργύρη. Σ’ αυτή, λογικά θα πάει ο Ανδρουλάκης.

Το βράδυ, στην ομιλία του, έστειλε σαφές στίγμα προς χαλαρούς και δυσαρεστημένους νεοδημοκράτες ψηφοφόρους. Όπως είπε, στις εκλογές της 21η; Μαϊου «δεν χωρούν άσφαιρα μηνύματα δήθεν διαμαρτυρίας. Κανένα λάθος δεν διορθώνεται μετά την ψηφοφορία. Το κακό για την χώρα θα έχει συντελεστεί». Ενώ τσίγκλησε και το κομματικό φιλότιμο λέγοντας «Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες, μόνο εμείς, μπορούμε να τα βάζουμε με το παρελθόν όσο και με τον κακό μας εαυτό».

Δεν είμαι μάγος

Νωρίτερα έκανε έναν συνοπτικό απολογισμό της κυβερνητικής θητείας. Στάθηκε αρκετά στις υποσχέσεις που έδωσε το 2019 και τηρήθηκαν, ενώ έκανε αυτοκριτική λέγοντας: «ένα σφάλμα γίνεται λάθος, μόνο όταν επαναλαμβάνεται. Και αυτό το οποίο έχουμε αποδείξει είναι ότι μπορούμε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και διαρκώς να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι με σκληρή δουλειά, με σχέδιο και δράσεις που οδηγούν συνολικά σε επιτυχίες. Έγιναν όλα τέλεια; Μετετράπη η Ελλάδα ξαφνικά από μία χώρα προβληματική σε μία χώρα παράδεισο; Προφανώς και όχι. Και θέλω να σας θυμίσω ότι όταν ζήτησα την εμπιστοσύνη σας το 2019 δεν υποσχέθηκα θαύματα. Δεν είμαι κανένας μάγος ο οποίος να βγάζει λαγούς από καπέλα. Υποσχέθηκα σκληρή δουλειά και μετρήσιμα αποτελέσματα».

Όλοι πλην Σταϊκούρα

Η παρουσίαση των έργων για την περιφέρεια Ηπείρου με συντονιστή τον Θανάση Κοντογιώργη, ήταν μαραθώνια: 380 έργα και 2,7 δισ. Δίπλα στον Πρωθυπουργό ήταν σχεδόν όλο το υπουργικό, εκτός Σταϊκούρα-Δένδια. Ο δεύτερος μόλις γύρισε από την Σύνοδο ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Ο πρώτος μαγειρεύει ευχάριστα νέα με τους τραπεζίτες για τα επιτόκια, για τα οποία μάθατε πρώτοι χθες από τo insider.

Η απάντηση της Έφης

Μια μέρα μετά την καλή ομολογουμένως, εκδήλωση του Συριζα-ΠΣ για το ιδιωτικό χρέος και τα δάνεια, η κυβέρνηση απαντά με ‘πάγωμα’ του κυμαινόμενου επιτοκίου. Η πρώτη αντίδραση της τσαρίνας Αχτσιόγλου, το βράδυ, ήταν κάπως αμήχανη. Έβαλε στο μπλέντερ τα πάντα όλα, αποφεύγοντας οποιοδήποτε σχόλιο για το «πάγωμα» στους κυμαινόμενους. Για να είμαι δίκαιη βέβαια, ακόμα δεν το έχουμε δει επισήμως. Μόνο πληροφορίες. Οπότε υπομονή.

Ο Ντόναχιου δεν μένει Γιάννενα

Η απάντηση της κυβέρνησης στις εξαγγελίες Τσίπρα για μερικές διαγραφές δανείων, προστασία πρώτης κατοικίας, στρίμωγμα των fund, επιδοτήσεις στους ευάλωτους κλπ, ανοίγει την πάντα ενδιαφέρουσα για τους πολίτες κουβέντα «για την τσέπη». Γιατί καλά τα μάκρο, τα είπε και ο Πρόεδρος του Eurogroup , («μετά τις εκλογές η νέα κυβέρνηση θα έχει μία πιο υγιή οικονομική προοπτική, με πιο ισχυρά οικονομικά θεμέλια από οποιαδήποτε προηγούμενη κυβέρνηση και αυτό οφείλεται στη δουλειά που κάνατε και στις δύσκολες αποφάσεις που λάβατε»), αλλά στην κάλπη της 21ης Μαΐου θα ψηφίσει ο απλός ηπειρώτης που πληρώνει κάθε μήνα στην τράπεζα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:43

ΓΓ Εμπορίου: Το πλαφόν είναι χρήσιμο, αλλά δεν μπορεί να διατηρηθεί για πάντα

08:33

Θύμα κυβερνοεπίθεσης η αεροπορική εταιρεία Qantas

08:32

Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη

08:27

Γαλλία: Ο πρωθυπουργός Μπαϊρού επέζησε και της 8ης πρότασης μομφής

08:22

ΗΠΑ: Αναστέλλουν τις παραδόσεις ορισμένων τύπων όπλων στην Ουκρανία

08:18

Ιράν: Εξετάζει το ενδεχόμενο προμήθειας μαχητικών αεροσκαφών από την Κίνα

08:12

Οι 10 μεγαλύτερες εξαγορές ομάδων στην ιστορία των σπορ

07:58

Οικισμοί έως 2.000 κατοίκους: Δικαίωμα δόμησης για το 93% των οικισμών – Τα κριτήρια και οι εξαιρέσεις

07:53

Βρέχει καλές ειδήσεις υπό τη σκιά του ΟΠΕΚΕΠΕ - Ερωτήματα μεταξύ κρητικών Προέδρων κομμάτων - Ανεβαίνει η Ζωή

07:48

Τραμπ: Το Ισραήλ δέχεται κατάπαυση του πυρός 60 ημερών στη Γάζα - Να δεχτεί η Χαμάς

07:45

Τεχνική Ολυμπιακή: Τι έρχεται για Ακίνητα, Πόρτο Καρράς, Μαρίνες και μέρισμα

07:41

Εργάνη: Ρεκόρ 25ετίας στις προσλήψεις του Μαΐου - Οι κλάδοι που έσπασαν τα κοντέρ

07:34

«Φουλ» ρυθμοί για τον αυτοκινητόδρομο Ε65 (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ)

07:26

Ακίνητα: Μεγαλύτερες απαλλαγές από τον φόρο κληρονομιάς, χαλαρότεροι όροι για μεταγραφές στα κτηματολογικά γραφεία

07:20

Πράσινα τιμολόγια: Αύξηση 10% τον Ιούλιο – Από 14,2 έως 20,5 ευρώ ανά kWh

07:14

ΧΑ: Τι θα σημάνει η ένταξη στο δίκτυο της Euronext

07:12

«Πράσινο φως» από Βρυξέλλες για νέα δόση Ταμείου Ανάκαμψης - Εγκρίθηκε το Αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο

07:06

Το Euronext ταράσσει τα νερά - Έχουμε deal - Ενεργειακά «φάουλ» στην Ευρώπη

23:42

Πορτογαλία: Νέο ρεκόρ θερμοκρασίας για τον Ιούνιο - Στους 46,6 βαθμούς Κελσίου

23:36

Μικρή άνοδος για το πετρέλαιο

23:22

Wall Street: Πτωτική αρχή στο νέο εξάμηνο με «εξαίρεση» τον Dow

23:07

Βουλή: Εγκρίθηκε το ενεργειακό νομοσχέδιο - Στο επίκεντρο η τροπολογία για οικισμούς και οι τιμές ενέργειας

22:54

Κέρδη 1% για τον χρυσό μετά την έγκριση του φορολογικού νομοσχεδίου του Τραμπ

22:40

Banco Santander: Εξαγοράζει τη βρετανική μονάδα της Sabadell έναντι 2,65 δισ. λιρών

22:26

ΔΕΗ: Στα 15,6 λεπτά ανά kWh το «πράσινο» τιμολόγιο τον Ιούλιο

22:22

Γερμανία: Απροετοίμαστη η χώρα για το επικείμενο κύμα καύσωνα προειδοποιούν οι ειδικοί

22:02

ΗΠΑ: Τέλος εποχής για τον USAID μετά από έξι δεκαετίες

21:46

Fais Group: Εγκρίθηκε η συγχώνευση τεσσάρων θυγατρικών της

21:38

Νέος πρόεδρος του Ελληνο-Aμερικανικού Εμπορικού Επιμελητήριου ο Ιωάννης Δ. Σαρακάκης

21:27

Bloomberg: Ο Μασκ αναλαμβάνει επικεφαλής πωλήσεων της Tesla σε Ευρώπη και ΗΠΑ