INSIDE OUT

Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από την κάλπη: το μήνυμα Κυριάκου στους ηπειρώτες

06-04-2023 | 07:14
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από την κάλπη: το μήνυμα Κυριάκου στους ηπειρώτες

Αυτοκριτικός, χαμηλών τόνων, αλλά με αυτοπεποίθηση και σιγουριά, ο Κυριάκος στην firma terra, την Άπειρο χώρα, όπως την αποκαλούσαν στα δωρικά, οι ελληνόφωνοι θαλασσοπόροι. Την αγαπημένη μου Ήπειρο, στην οποία πηγαίνω κάθε χρόνο στο τέλος του καλοκαιριού, να δω τους φίλους στο νεκρομαντείο, και τους συναδέλφους στη Δωδώνη. Ομολογώ πως οι δουλειές δεν μ’ άφησαν να πάω μαζί του, αλλά ευτυχώς έχω ανταποκριτές στην περιοχή. Το πρωί μαζί με τους ηπειρώτες Κώστα Τασούλα και τον Γιώργο Αμυρά, πήγε στην αγορά, χαιρέτισε κόσμο στις καφετέριες στα Γιάννενα, έβγαλε σέλφι, τα γνωστά.

Επίσης πήγε στην εμβληματική βιομηχανία γάλακτος Δωδώνη, στο Ζαγόρι, σε παραγωγό βιολογικού μελιού, αλλά απέφυγε επιμελώς την πτηνοτροφική «Πίνδο» του ανθρώπου-επιτροπή, των υποψηφίων βουλευτών του Πασοκ-Κιναλ Βαγγέλη Αργύρη. Σ’ αυτή, λογικά θα πάει ο Ανδρουλάκης.

Το βράδυ, στην ομιλία του, έστειλε σαφές στίγμα προς χαλαρούς και δυσαρεστημένους νεοδημοκράτες ψηφοφόρους. Όπως είπε, στις εκλογές της 21η; Μαϊου «δεν χωρούν άσφαιρα μηνύματα δήθεν διαμαρτυρίας. Κανένα λάθος δεν διορθώνεται μετά την ψηφοφορία. Το κακό για την χώρα θα έχει συντελεστεί». Ενώ τσίγκλησε και το κομματικό φιλότιμο λέγοντας «Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες, μόνο εμείς, μπορούμε να τα βάζουμε με το παρελθόν όσο και με τον κακό μας εαυτό».

Δεν είμαι μάγος

Νωρίτερα έκανε έναν συνοπτικό απολογισμό της κυβερνητικής θητείας. Στάθηκε αρκετά στις υποσχέσεις που έδωσε το 2019 και τηρήθηκαν, ενώ έκανε αυτοκριτική λέγοντας: «ένα σφάλμα γίνεται λάθος, μόνο όταν επαναλαμβάνεται. Και αυτό το οποίο έχουμε αποδείξει είναι ότι μπορούμε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και διαρκώς να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι με σκληρή δουλειά, με σχέδιο και δράσεις που οδηγούν συνολικά σε επιτυχίες. Έγιναν όλα τέλεια; Μετετράπη η Ελλάδα ξαφνικά από μία χώρα προβληματική σε μία χώρα παράδεισο; Προφανώς και όχι. Και θέλω να σας θυμίσω ότι όταν ζήτησα την εμπιστοσύνη σας το 2019 δεν υποσχέθηκα θαύματα. Δεν είμαι κανένας μάγος ο οποίος να βγάζει λαγούς από καπέλα. Υποσχέθηκα σκληρή δουλειά και μετρήσιμα αποτελέσματα».

Όλοι πλην Σταϊκούρα

Η παρουσίαση των έργων για την περιφέρεια Ηπείρου με συντονιστή τον Θανάση Κοντογιώργη, ήταν μαραθώνια: 380 έργα και 2,7 δισ. Δίπλα στον Πρωθυπουργό ήταν σχεδόν όλο το υπουργικό, εκτός Σταϊκούρα-Δένδια. Ο δεύτερος μόλις γύρισε από την Σύνοδο ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Ο πρώτος μαγειρεύει ευχάριστα νέα με τους τραπεζίτες για τα επιτόκια, για τα οποία μάθατε πρώτοι χθες από τo insider.

Η απάντηση της Έφης

Μια μέρα μετά την καλή ομολογουμένως, εκδήλωση του Συριζα-ΠΣ για το ιδιωτικό χρέος και τα δάνεια, η κυβέρνηση απαντά με ‘πάγωμα’ του κυμαινόμενου επιτοκίου. Η πρώτη αντίδραση της τσαρίνας Αχτσιόγλου, το βράδυ, ήταν κάπως αμήχανη. Έβαλε στο μπλέντερ τα πάντα όλα, αποφεύγοντας οποιοδήποτε σχόλιο για το «πάγωμα» στους κυμαινόμενους. Για να είμαι δίκαιη βέβαια, ακόμα δεν το έχουμε δει επισήμως. Μόνο πληροφορίες. Οπότε υπομονή.

Ο Ντόναχιου δεν μένει Γιάννενα

Η απάντηση της κυβέρνησης στις εξαγγελίες Τσίπρα για μερικές διαγραφές δανείων, προστασία πρώτης κατοικίας, στρίμωγμα των fund, επιδοτήσεις στους ευάλωτους κλπ, ανοίγει την πάντα ενδιαφέρουσα για τους πολίτες κουβέντα «για την τσέπη». Γιατί καλά τα μάκρο, τα είπε και ο Πρόεδρος του Eurogroup , («μετά τις εκλογές η νέα κυβέρνηση θα έχει μία πιο υγιή οικονομική προοπτική, με πιο ισχυρά οικονομικά θεμέλια από οποιαδήποτε προηγούμενη κυβέρνηση και αυτό οφείλεται στη δουλειά που κάνατε και στις δύσκολες αποφάσεις που λάβατε»), αλλά στην κάλπη της 21ης Μαΐου θα ψηφίσει ο απλός ηπειρώτης που πληρώνει κάθε μήνα στην τράπεζα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:32

Philosofish: Στρατηγική επένδυση στην ανάπτυξη και δυναμική παρουσία στη Seafood Expo Global 2026 στη Βαρκελώνη

15:29

Μαργαρίτης (Πειραιώς): Η AI βελτιώνει ταυτόχρονα την εμπειρία του πελάτη και τη λειτουργική αποδοτικότητα

15:14

Χαντζηνικολάου (Πειραιώς): Nα καταστήσουμε την Ελλάδα επενδυτικό προορισμό όπου θα εισρέει κεφάλαιο

15:12

Μελόνι: Σημαντικές οι αμυντικές δαπάνες, αλλά προτεραιότητα είναι η ενέργεια

15:02

ΠΟΜ: Η εμφάνιση ενός επεισοδίου El Niño είναι όλο και πιο πιθανή από τα μέσα του 2026

14:58

Σάλλας: «Στο 5% ο πληθωρισμός στο τέλος του έτους αν το πετρέλαιο διατηρηθεί στα 100 δολάρια»

14:50

Πλαφόν στα καύσιμα: Έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα - Τα πρόστιμα

14:45

ΗΠΑ: Το 77% των πολιτών κατηγορούν τον Τραμπ για την αύξηση στις τιμές των καυσίμων

14:40

Πακιστάν: Σε λοκντάουν ασφαλείας το Ισλαμαμπάντ εν αναμονή ειρηνευτικών συνομιλιών ΗΠΑ - Ιράν

14:30

Λεκκός (Πειραιώς): Η επίπτωση της κρίσης στη Μ. Ανατολή θα είναι βραχυχρόνια

14:28

Βασιλάκης (Aegean): Βραχυπρόθεσμη πίεση, μακροπρόθεσμη αισιοδοξία και ευκαιρίες εξαγορών

14:28

Ursapharm: Στρατηγική επιλογή η Ελλάδα για την περαιτέρω ανάπτυξή της - Ποια είναι η χορηγός της Μπάγερν Μονάχου

14:21

Χριστοδουλίδης: Οι «27» επιδιώκουν την ενίσχυση της ρήτρας αμοιβαίας συνδρομής

14:20

Παπασταύρου: «Ρεαλισμός για τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί η ενεργειακή μετάβαση»

14:16

Χεζμπολάχ: «Ανούσια» μια κατάπαυση πυρός μπροστά στις ισραηλινές επιθέσεις

14:15

Παπακωνσταντίνου (ΤτΕ): Δικλείδα ασφαλείας για το δημόσιο συμφέρον η ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών

14:03

Ιράν: Από αύριο οι διεθνείς πτήσεις από το αεροδρόμιο Ιμάμ Χομεϊνί της Τεχεράνης

13:52

Παπαδημητρίου (EY Ελλάδος): «H ιστορία μάς εμπνέει καθημερινά να χτίζουμε το μέλλον με αυτοπεποίθηση»

13:49

Τσιτσιράγκος (Alpha Bank): Η Ελλάδα δεν είναι πλέον recovery story – είναι επενδυτικός προορισμός

13:49

Ferryhopper: Η πρώτη ελληνική ταξιδιωτική εφαρμογή στο ChatGPT

13:46

Matteo Sarzana (Airbnb): «Πέμπτη η Ελλάδα ως προορισμός στην Ευρώπη»

13:45

Στα 42,56 δισ. ευρώ με αύξηση 9,8% το διαθέσιμο εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών

13:38

Εξάρχου: «Η Ελλάδα είναι σε θέση να αξιοποιήσει καλύτερα από οποιονδήποτε την ενεργειακή κρίση»

13:35

Αλκοολούχα ποτά: Τρίτη χρονιά με εξαγωγές άνω των 100 εκατ. ευρώ - «Βασιλιάς» το ούζο

13:32

Ξεκινούν τα πρώτα μπάνια: Έξι φθηνοί και κοντινοί προορισμοί στην Αθήνα

13:30

DEF 2026 -Φράγκος (HIIF): Άμεση έναρξη επενδύσεων σε ψηφιακές υποδομές και ενέργεια

13:26

Παντελιάδης: Ο καταναλωτής είναι ανήσυχος αλλά δεν έχει πανικοβληθεί λόγω Μέσης Ανατολής

13:20

Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων 400 εκατ. ευρώ την Τετάρτη με διάθεση και σε ιδιώτες

13:14

Ματαρέλα: «Ο νόμος του ισχυρότερου αποτελεί την αρχή της βαρβαρότητας»

13:09

Σχοινάς: «Δεν κινδυνεύουν οι επιδοτήσεις» - Τα 3 «εργοτάξια» για τον πρωτογενή τομέα