INSIDE OUT

Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από την κάλπη: το μήνυμα Κυριάκου στους ηπειρώτες

06-04-2023 | 07:14
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από την κάλπη: το μήνυμα Κυριάκου στους ηπειρώτες
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Αυτοκριτικός, χαμηλών τόνων, αλλά με αυτοπεποίθηση και σιγουριά, ο Κυριάκος στην firma terra, την Άπειρο χώρα, όπως την αποκαλούσαν στα δωρικά, οι ελληνόφωνοι θαλασσοπόροι. Την αγαπημένη μου Ήπειρο, στην οποία πηγαίνω κάθε χρόνο στο τέλος του καλοκαιριού, να δω τους φίλους στο νεκρομαντείο, και τους συναδέλφους στη Δωδώνη. Ομολογώ πως οι δουλειές δεν μ’ άφησαν να πάω μαζί του, αλλά ευτυχώς έχω ανταποκριτές στην περιοχή. Το πρωί μαζί με τους ηπειρώτες Κώστα Τασούλα και τον Γιώργο Αμυρά, πήγε στην αγορά, χαιρέτισε κόσμο στις καφετέριες στα Γιάννενα, έβγαλε σέλφι, τα γνωστά.

Επίσης πήγε στην εμβληματική βιομηχανία γάλακτος Δωδώνη, στο Ζαγόρι, σε παραγωγό βιολογικού μελιού, αλλά απέφυγε επιμελώς την πτηνοτροφική «Πίνδο» του ανθρώπου-επιτροπή, των υποψηφίων βουλευτών του Πασοκ-Κιναλ Βαγγέλη Αργύρη. Σ’ αυτή, λογικά θα πάει ο Ανδρουλάκης.

Το βράδυ, στην ομιλία του, έστειλε σαφές στίγμα προς χαλαρούς και δυσαρεστημένους νεοδημοκράτες ψηφοφόρους. Όπως είπε, στις εκλογές της 21η; Μαϊου «δεν χωρούν άσφαιρα μηνύματα δήθεν διαμαρτυρίας. Κανένα λάθος δεν διορθώνεται μετά την ψηφοφορία. Το κακό για την χώρα θα έχει συντελεστεί». Ενώ τσίγκλησε και το κομματικό φιλότιμο λέγοντας «Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες, μόνο εμείς, μπορούμε να τα βάζουμε με το παρελθόν όσο και με τον κακό μας εαυτό».

Δεν είμαι μάγος

Νωρίτερα έκανε έναν συνοπτικό απολογισμό της κυβερνητικής θητείας. Στάθηκε αρκετά στις υποσχέσεις που έδωσε το 2019 και τηρήθηκαν, ενώ έκανε αυτοκριτική λέγοντας: «ένα σφάλμα γίνεται λάθος, μόνο όταν επαναλαμβάνεται. Και αυτό το οποίο έχουμε αποδείξει είναι ότι μπορούμε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και διαρκώς να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι με σκληρή δουλειά, με σχέδιο και δράσεις που οδηγούν συνολικά σε επιτυχίες. Έγιναν όλα τέλεια; Μετετράπη η Ελλάδα ξαφνικά από μία χώρα προβληματική σε μία χώρα παράδεισο; Προφανώς και όχι. Και θέλω να σας θυμίσω ότι όταν ζήτησα την εμπιστοσύνη σας το 2019 δεν υποσχέθηκα θαύματα. Δεν είμαι κανένας μάγος ο οποίος να βγάζει λαγούς από καπέλα. Υποσχέθηκα σκληρή δουλειά και μετρήσιμα αποτελέσματα».

Όλοι πλην Σταϊκούρα

Η παρουσίαση των έργων για την περιφέρεια Ηπείρου με συντονιστή τον Θανάση Κοντογιώργη, ήταν μαραθώνια: 380 έργα και 2,7 δισ. Δίπλα στον Πρωθυπουργό ήταν σχεδόν όλο το υπουργικό, εκτός Σταϊκούρα-Δένδια. Ο δεύτερος μόλις γύρισε από την Σύνοδο ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Ο πρώτος μαγειρεύει ευχάριστα νέα με τους τραπεζίτες για τα επιτόκια, για τα οποία μάθατε πρώτοι χθες από τo insider.

Η απάντηση της Έφης

Μια μέρα μετά την καλή ομολογουμένως, εκδήλωση του Συριζα-ΠΣ για το ιδιωτικό χρέος και τα δάνεια, η κυβέρνηση απαντά με ‘πάγωμα’ του κυμαινόμενου επιτοκίου. Η πρώτη αντίδραση της τσαρίνας Αχτσιόγλου, το βράδυ, ήταν κάπως αμήχανη. Έβαλε στο μπλέντερ τα πάντα όλα, αποφεύγοντας οποιοδήποτε σχόλιο για το «πάγωμα» στους κυμαινόμενους. Για να είμαι δίκαιη βέβαια, ακόμα δεν το έχουμε δει επισήμως. Μόνο πληροφορίες. Οπότε υπομονή.

Ο Ντόναχιου δεν μένει Γιάννενα

Η απάντηση της κυβέρνησης στις εξαγγελίες Τσίπρα για μερικές διαγραφές δανείων, προστασία πρώτης κατοικίας, στρίμωγμα των fund, επιδοτήσεις στους ευάλωτους κλπ, ανοίγει την πάντα ενδιαφέρουσα για τους πολίτες κουβέντα «για την τσέπη». Γιατί καλά τα μάκρο, τα είπε και ο Πρόεδρος του Eurogroup , («μετά τις εκλογές η νέα κυβέρνηση θα έχει μία πιο υγιή οικονομική προοπτική, με πιο ισχυρά οικονομικά θεμέλια από οποιαδήποτε προηγούμενη κυβέρνηση και αυτό οφείλεται στη δουλειά που κάνατε και στις δύσκολες αποφάσεις που λάβατε»), αλλά στην κάλπη της 21ης Μαΐου θα ψηφίσει ο απλός ηπειρώτης που πληρώνει κάθε μήνα στην τράπεζα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:48

WSJ: Οι ΗΠΑ κατέσχεσαν τάνκερ στον Ινδικό Ωκεανό που συνδέεται με το Ιράν

22:38

ΗΠΑ: Πτώση 35% στη δημοτικότητα του Τραμπ - Δύο στους δέκα Ρεπουμπλικάνους αποδοκιμάζουν το έργο του

22:35

Ρωσία: Σχεδιάζει την επιστροφή του προσωπικού στον ιρανικό πυρηνικό σταθμό του Μπουσέρ

22:24

Απώλειες άνω του 1% για τον χρυσό

22:15

Φον ντερ Λάιεν προς Ερντογάν: «Η Τουρκία είναι βασικός εταίρος σε μια περιοχή που βρίσκεται σε αναταραχή»

21:58

Πετρέλαιο: Υποχώρησαν οι τιμές εν μέσω μπερδεμένων μηνυμάτων για το Ιράν

21:48

ΝΑΤΟ: Οι ΗΠΑ δεν θα εγκαταστήσουν προς το παρόν πυραύλους Tomahawk στη Γερμανία

21:37

Γεωργιάδης: Ανάπτυξη στην περιφέρεια χωρίς αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας δεν γίνεται

21:25

Αγροτικές κινητοποιήσεις στο Στρασβούργο με φόντο το σχέδιο ττης Κομισιόν για τα λιπάσματα

21:13

Βανς: Οι ΗΠΑ και το Ιράν έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο στις συνομιλίες τους

20:58

Οι Έλληνες είναι δεύτεροι στην καθιστική ζωή στην Ευρώπη - Οι «πρωταθλητές» στην ακινησία

20:50

Γερμανία: Νέα άνοδος της AfD - Αυξάνεται η δυσαρέσκεια για τον καγκελάριο

20:37

Βρετανία: Ο αναπληρωτής υπ. Εμπορίου ελπίζει να δει τη χώρα να επανεντάσσεται στην ΕΕ

20:29

e-ΕΦΚΑ: Στη Θεσσαλονίκη η παρουσίαση του νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος

20:15

Τραμπ: «Θα αφήσω τον Γουόρς να κάνει ό,τι θέλει με τα επιτόκια»

20:04

ΗΠΑ: «Η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από την Ευρώπη δεν θα επηρεάσει τις δυνατότητες του ΝΑΤΟ»

19:53

Ζανιάς (Eurobank): «Οι τράπεζες κάνουν πρωταθλητισμό στη χρηματοδότηση της οικονομίας»

19:49

Χέγκσεθ: «Οι ΗΠΑ παραμένουν προσηλωμένες στη Πολωνία»

19:43

BriQ Properties: Αύξηση 22% στα καθαρά κέρδη για το α' τρίμηνο

19:33

Βερνίκος (ΙΝΣΕΤΕ): «Δυστοπικό το περιβάλλον στις ΜμΕ παρά τη βελτίωση σε ορισμένους οικονομικούς δείκτες»

19:24

Μεικτή εικόνα στις ευρωαγορές περιμένοντας το Ιράν

19:04

ΑΔΕΔΥ: Κήρυξη στάσης εργασίας αύριο Τετάρτη (20/5)

19:01

Στο Πεκίνο ο Πούτιν για συνάντηση με τον Σι - Η ατζέντα

19:00

Για τις αγορές, το πολιτικό ρίσκο δεν τελειώνει με τις εκλογές

18:57

Ισπανία: Εγγύηση ύψους 1 εκατ. ευρώ κατέβαλε ο γιος του ιδρυτή της Mango

18:50

Τραμπ: «Ίσως χρειαστεί να χτυπήσουμε ξανά το Ιράν»

18:40

Bloomberg: Το ΝΑΤΟ εξετάζει την ανάπτυξη δυνάμεων στα Στενά του Ορμούζ

18:35

Global Sumud Flotilla: Το Ισραήλ άνοιξε πυρ εναντίον δύο σκαφών

18:31

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Βραβεύτηκε με το Ευρωπαϊκό Τάγμα Αξίας μαζί με Μέρκελ και Ζελένσκι

18:22

Χρηματιστήριο Αθηνών: Τριήμερη «βουτιά» 5,7% για τις τράπεζες