INSIDE OUT

Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από την κάλπη: το μήνυμα Κυριάκου στους ηπειρώτες

06-04-2023 | 07:14
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από την κάλπη: το μήνυμα Κυριάκου στους ηπειρώτες
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Αυτοκριτικός, χαμηλών τόνων, αλλά με αυτοπεποίθηση και σιγουριά, ο Κυριάκος στην firma terra, την Άπειρο χώρα, όπως την αποκαλούσαν στα δωρικά, οι ελληνόφωνοι θαλασσοπόροι. Την αγαπημένη μου Ήπειρο, στην οποία πηγαίνω κάθε χρόνο στο τέλος του καλοκαιριού, να δω τους φίλους στο νεκρομαντείο, και τους συναδέλφους στη Δωδώνη. Ομολογώ πως οι δουλειές δεν μ’ άφησαν να πάω μαζί του, αλλά ευτυχώς έχω ανταποκριτές στην περιοχή. Το πρωί μαζί με τους ηπειρώτες Κώστα Τασούλα και τον Γιώργο Αμυρά, πήγε στην αγορά, χαιρέτισε κόσμο στις καφετέριες στα Γιάννενα, έβγαλε σέλφι, τα γνωστά.

Επίσης πήγε στην εμβληματική βιομηχανία γάλακτος Δωδώνη, στο Ζαγόρι, σε παραγωγό βιολογικού μελιού, αλλά απέφυγε επιμελώς την πτηνοτροφική «Πίνδο» του ανθρώπου-επιτροπή, των υποψηφίων βουλευτών του Πασοκ-Κιναλ Βαγγέλη Αργύρη. Σ’ αυτή, λογικά θα πάει ο Ανδρουλάκης.

Το βράδυ, στην ομιλία του, έστειλε σαφές στίγμα προς χαλαρούς και δυσαρεστημένους νεοδημοκράτες ψηφοφόρους. Όπως είπε, στις εκλογές της 21η; Μαϊου «δεν χωρούν άσφαιρα μηνύματα δήθεν διαμαρτυρίας. Κανένα λάθος δεν διορθώνεται μετά την ψηφοφορία. Το κακό για την χώρα θα έχει συντελεστεί». Ενώ τσίγκλησε και το κομματικό φιλότιμο λέγοντας «Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες, μόνο εμείς, μπορούμε να τα βάζουμε με το παρελθόν όσο και με τον κακό μας εαυτό».

Δεν είμαι μάγος

Νωρίτερα έκανε έναν συνοπτικό απολογισμό της κυβερνητικής θητείας. Στάθηκε αρκετά στις υποσχέσεις που έδωσε το 2019 και τηρήθηκαν, ενώ έκανε αυτοκριτική λέγοντας: «ένα σφάλμα γίνεται λάθος, μόνο όταν επαναλαμβάνεται. Και αυτό το οποίο έχουμε αποδείξει είναι ότι μπορούμε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και διαρκώς να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι με σκληρή δουλειά, με σχέδιο και δράσεις που οδηγούν συνολικά σε επιτυχίες. Έγιναν όλα τέλεια; Μετετράπη η Ελλάδα ξαφνικά από μία χώρα προβληματική σε μία χώρα παράδεισο; Προφανώς και όχι. Και θέλω να σας θυμίσω ότι όταν ζήτησα την εμπιστοσύνη σας το 2019 δεν υποσχέθηκα θαύματα. Δεν είμαι κανένας μάγος ο οποίος να βγάζει λαγούς από καπέλα. Υποσχέθηκα σκληρή δουλειά και μετρήσιμα αποτελέσματα».

Όλοι πλην Σταϊκούρα

Η παρουσίαση των έργων για την περιφέρεια Ηπείρου με συντονιστή τον Θανάση Κοντογιώργη, ήταν μαραθώνια: 380 έργα και 2,7 δισ. Δίπλα στον Πρωθυπουργό ήταν σχεδόν όλο το υπουργικό, εκτός Σταϊκούρα-Δένδια. Ο δεύτερος μόλις γύρισε από την Σύνοδο ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Ο πρώτος μαγειρεύει ευχάριστα νέα με τους τραπεζίτες για τα επιτόκια, για τα οποία μάθατε πρώτοι χθες από τo insider.

Η απάντηση της Έφης

Μια μέρα μετά την καλή ομολογουμένως, εκδήλωση του Συριζα-ΠΣ για το ιδιωτικό χρέος και τα δάνεια, η κυβέρνηση απαντά με ‘πάγωμα’ του κυμαινόμενου επιτοκίου. Η πρώτη αντίδραση της τσαρίνας Αχτσιόγλου, το βράδυ, ήταν κάπως αμήχανη. Έβαλε στο μπλέντερ τα πάντα όλα, αποφεύγοντας οποιοδήποτε σχόλιο για το «πάγωμα» στους κυμαινόμενους. Για να είμαι δίκαιη βέβαια, ακόμα δεν το έχουμε δει επισήμως. Μόνο πληροφορίες. Οπότε υπομονή.

Ο Ντόναχιου δεν μένει Γιάννενα

Η απάντηση της κυβέρνησης στις εξαγγελίες Τσίπρα για μερικές διαγραφές δανείων, προστασία πρώτης κατοικίας, στρίμωγμα των fund, επιδοτήσεις στους ευάλωτους κλπ, ανοίγει την πάντα ενδιαφέρουσα για τους πολίτες κουβέντα «για την τσέπη». Γιατί καλά τα μάκρο, τα είπε και ο Πρόεδρος του Eurogroup , («μετά τις εκλογές η νέα κυβέρνηση θα έχει μία πιο υγιή οικονομική προοπτική, με πιο ισχυρά οικονομικά θεμέλια από οποιαδήποτε προηγούμενη κυβέρνηση και αυτό οφείλεται στη δουλειά που κάνατε και στις δύσκολες αποφάσεις που λάβατε»), αλλά στην κάλπη της 21ης Μαΐου θα ψηφίσει ο απλός ηπειρώτης που πληρώνει κάθε μήνα στην τράπεζα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

00:02

Οδηγίες προστασίας από τον καπνό των πυρκαγιών

23:39

Συντριβή μαχητικού F-35 κοντά σε στρατιωτική βάση στην Καλιφόρνια

23:35

Θετικό κλείσιμο στην Wall Street με χείρα βοηθείας από την Amazon

23:17

Η αγορά διάλεξε: Alphabet, Amazon και Microsoft πρόσθεσαν 1,5 τρισ. δολάρια

22:52

Γαλλία – πυρκαγιά στη Ζιρόντ: Σχεδόν 200.000 εκτοπισμένοι έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους

22:45

Παίρνει φόρα λίγο πριν το φίνις η Wall Street

22:35

Πετρέλαιο: Πάνω από τα 90 δολάρια το Brent - Ξεπέρασαν το +20% τα μηνιαία κέρδη

22:20

Πορτογαλία: Ενισχύονται οι έλεγχοι στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα, με αφορμή τα γεγονότα στη Θέουτα

22:03

Δύσκολη μάχη στη Βοιωτία για την πυροσβεστική

21:44

Γερμανία: Νέα παράταση των συνοριακών ελέγχων μετά τα γεγονότα στη Θέουτα

21:28

Ισπανία: Ένα χωριό ενώθηκε για να σώσει μια καστανιά 500 ετών από τις φλόγες

21:19

Ενεργοποιήθηκε η Υπηρεσία Copernicus για τις πυρκαγιές στους δήμους Θηβαίων και Μάνδρας - Ειδυλλίας

20:57

Η Ελλάδα στις χώρες που διεκδικούν τα AI gigafactories της ΕΕ

20:54

Dimand: Συμφωνία με ΔΕΔΔΗΕ για πώληση ακινήτου στον Ελαιώνα έναντι 134,7 εκατ. ευρώ

20:36

Ιταλία: Αναστέλλει τη συμφωνία Σένγκεν για την Ισπανία

20:28

3+1 ερωτήσεις για τους βρεφονηπιακούς - Τι αλλάζει, ποιοι επωφελούνται

20:20

Ο Μπερνάρ Αρνό περνά στην αντεπίθεση μετά την έρευνα της Le Monde

20:05

Τραμπ: Το Ισραήλ είναι «πολύ ικανοποιημένο» από τη συμφωνία με τη Χαμάς

20:02

Στο ραντάρ της Αθήνας το εκλογικό θρίλερ του Ισραήλ

20:01

Ευρωαγορές: «Ξεφούσκωσαν» στο τέλος της ημέρας

19:49

ΑΑΔΕ: Συνελήφθη ελεγχόμενος για λαθρεμπόριο, μετά από απειλή σε ελεγκτές ότι θα στείλει «μπράβους»

19:26

Ελβετία: Μυστηριώδης ασθένεια πλήττει τις αγελάδες γαλακτοπαραγωγής

19:23

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Ισπανία για «εσκεμμένες προσπάθειες» διευκόλυνσης της παράτυπης μετανάστευσης

19:14

Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων

19:09

Mermeren: Πτώση 41% στα καθαρά κέρδη το α΄ εξάμηνο

18:56

Αγορά εξοχικής κατοικίας: Οι περιοχές με τις μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές

18:50

Θέουτα: Περισσότεροι από 37.500 μετανάστες επέστρεψαν στο Μαρόκο σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές

18:48

Κίνηση - ματ από ΔΕΗ με χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ 277,3 MW στην Πολωνία

18:42

Alpha Bank: Ξεκινά πρόγραμμα αγοράς έως 205 εκατ. ιδίων μετοχών - Από €0,29 έως €7 το εύρος τιμής αγοράς

18:31

Αlpha Trust: Εγκρίθηκε το squeeze out από Alpha Bank - Εκτός ταμπλό στις 18/8