INSIDE OUT

Εύσημα Βεστάγκερ για gov.gr - Τι είναι αληθινά προοδευτικό - Ρομαντικός Κυριάκος στη Φλώρινα, Προεκλογικός Αλέξης στον Alpha

15-02-2023 | 07:10
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Εύσημα Βεστάγκερ για gov.gr - Τι είναι αληθινά προοδευτικό - Ρομαντικός Κυριάκος στη Φλώρινα, Προεκλογικός Αλέξης στον Alpha
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Του Αγίου Βαλεντίνου με την Μαργκρέτε Βεστάγκερ, Αντιπρόεδρο της Κομισιόν, γιόρτασαν σχεδόν όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης και όσοι από τους βουλευτές δεν είχαν πίτα στο Μέγαρο Μουσικής.

Η κα Βεστάγκερ δήλωσε εντυπωσιασμένη από την τόσο γρήγορη βελτίωση της Ψηφιακής Πύλης της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης (το gov.gr) και θύμισε ότι από τις 500 ψηφιακές υπηρεσίες τον Μάρτιο του 2020, σήμερα λειτουργούν 1.500 τις οποίες απολαμβάνουν εκατομμύρια Έλληνες.

Για να μην ξεχνιόμαστε βέβαια, επισήμανε ότι πρέπει να εκπαιδευτούν περισσότεροι σε ψηφιακές δεξιότητες ώστε το 2030 να είναι το 80% του πληθυσμού. Και τώρα όμως, λίγο περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες έχουν βασικές δεξιότητες, και μπράβο μας, δεν το περίμενα!

Ασφυκτικά γεμάτο το Μέγαρο, σχεδόν όλη η γαλάζια ΚΟ. Πηγαδάκια ζήλιας γύρω από Άδωνι για την πίτα του στο Mall με επιφωνήματα «έσκισες». Πρωταθλητής στις σέλφι όμως ανακηρύχτηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης!

Βαθύτατα προοδευτική πολιτική

Πριν τον Κυριάκο μίλησαν Πιερρακάκης και Λιβάνιος, τα εξαπτέρυγα του gov.gr. Ο Λιβάνιος εξήρε τον βαθύτατα προοδευτικό χαρακτήρα του ψηφιακού μετασχηματισμού. «Μακριά από τις συνηθισμένες ταμπέλες της αριστεράς και δεξιάς, μακριά από τις ψευδεπίγραφες δοξασίες, υπό το πρίσμα της εξίσωσης όλων των πολιτών προς τα κάτω. Αντιθέτως, όλοι οι πολίτες εξυπηρετούνται πλέον με τις ίδιες υψηλής ποιότητας υπηρεσίες», σημείωσε ο υφυπουργός.

Τραυματική εμπειρία

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη τραυματική εμπειρία που είχε την περίοδο '13-'15 στο ίδιο υπουργείο, και αναφέρθηκε πολλές φορές στην συνεργασία με τον Κυριάκο και τον Θοδωρή για να γίνουν πράξη οι ψηφιακές υπηρεσίες την τελευταία τριετία. Αναφέρθηκε και στο 112 που σώζει ζωές, αλλά και στο θαύμα της οργάνωσης του εμβολιασμού, με τους πολίτες να λαμβάνουν μήνυμα στο κινητό τους ότι έχουν ραντεβού πχ στις 10:17 και να μην το πιστεύουν. Νωρίτερα ειδικά για τον εμβολιασμό, είχε μιλήσει και ο χαμηλών τόνων, αλλά υψηλής αποτελεσματικότητας Μάριος Θεμιστοκλέους του υπ. Υγείας.

Κατευθείαν από Δυτ. Μακεδονία

Ο Πρωθυπουργός, ο οποίος υποδέχεται σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου αντιπροσωπεία των καλλιτεχνών, ήρθε κατευθείαν από την περιοδεία του στην Δυτική Μακεδονία- ίσα ίσα πρόλαβε να βγάλει ζιβάγκο και πουλόβερ για να φορέσει κουστούμι και γραβάτα. Στην Κοζάνη και την Φλώρινα πάντως, φόρεσαν μαύρο ζιβάγκο σχεδόν όλοι, ακόμη κι ο Σταύρος Καλαφάτης.

Αν δεν υπήρχαν Σκρέκας, Αμυράς και Παπαθανάσης, θα νόμιζα ότι ζω στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα (ωραίες εποχές).

Μαζί στο ταξίδι ήταν και η Μαρέβα, την οποία δεν είδε κανείς, όμως, αλλά εγώ εντόπισα στο Αμύνταιο, έξω απ’ την Φλώρινα, στο Κτήμα Άλφα. Πιστεύω ότι ήταν μια ωραία και πολύ ρομαντική στιγμή πάνω από ένα Chardonnay Single Block «Τραμόντο» (Χρυσό Μετάλλιο Asian Chardonnay Masters 2018),

απ’ όσο μπόρεσα να δω στο σκοτεινό οινοποιείο.

Είστε καψούρης;

Η παρουσία της Μαρέβας αποκαλύφθηκε με την τολμηρή ερώτηση του Λ. Λαζαρίδη (eordaialive.com) την επομένη στην Συνέντευξη Τύπου: «Κύριε Πρόεδρε, καλησπέρα. Να αλλάξω λίγο το κλίμα εξαρχής με αφορμή την ημέρα των ερωτευμένων, και εκπροσωπώντας και το «Ράδιο Καψούρα» της Πτολεμαΐδας, θα ήθελα να σας ρωτήσω πόσο καψούρης είστε εσείς;».

Βγάλτε τα συμπεράσματα

Ο Κυριάκος χωρίς να διστάζει, αποκάλυψε ότι συνοδεύεται από τη σύζυγό του, την οποία κάλεσε για να περάσει την ημέρα των ερωτευμένων μαζί του στη Δυτική Μακεδονία, μία Περιφέρεια την οποία αγαπά ιδιαίτερα. «Οπότε νομίζω ότι από αυτά μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας», κατέληξε. Ντουζ πουά Πρόεδρε.

Στον Alpha

Σε περιβάλλον Alpha, αλλά χωρίς ρομαντική ατμόσφαιρα βρέθηκε και ο Αλέξης χθες. Έδωσε όμως τις εξής ρομαντικές υποσχέσεις ενώπιον του Σρόϊτερ:

  • Θα επαναφέρουμε την προστασία της πρώτης κατοικίας. Θα βάλουμε ένα κανονιστικό πλαίσιο. Δεν μπορεί οι σέρβισερς που έχουν αγοράσει ένα δάνειο στο 15% της αξίας του να ζητούν το 100%.
  • Εμείς έχουμε κατώτατο μισθό 880 ευρώ και τιμαριθμική αναπροσαρμογή καθώς και αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους.
  • Θα δοθούν σε συνταξιούχους τα αναδρομικά, είναι 2,5 δισ. σε τρεις δόσεις, και επίσης θα επανέλθει η 13η σύνταξη θα επανέλθει.

«Είμαστε πάρα πολύ φειδωλοί και όχι σπάταλοι» τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:26

ΥΠΕΘΟΟ: Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για ρύθμιση χρεών, ενοίκια, στήριξη οικογενειών με παιδιά και παράνομο τζόγο

10:17

ΕΣΑ: Ζητά ελέγχους στα καταστήματα second hand και κάνει λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό

10:14

FT: Οι ΗΠΑ συζητούν την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων σε περισσότερες χώρες της Ευρώπης

10:07

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο ΗΣΑΠ

10:05

Νέα επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε πρόσθετους κλάδους

10:05

Motor Oil: Συμφωνία για την απόκτηση του 60% της ENACT

09:50

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στα 165,9 εκατ. τα EBITDA το α' τρίμηνο - Άνοδος 33,2% στα καθαρά κέρδη

09:37

Τιμολόγια ρεύματος Ιουνίου: Πώς διαμορφώνονται οι χρεώσεις των παρόχων

09:36

Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί και 100 τραυματίες από «μαζικά πλήγματα» σε στρατιωτικοβιομηχανικές θέσεις

09:32

Ποσειδώνια 2026: Από το Ορμούζ στην Τεχνητή Νοημοσύνη - Τα μεγάλα διλήμματα της ναυτιλίας

09:28

Αλουμίνιο: Σε υψηλό τετραετίας λόγω ανησυχίας για την προσφορά

09:23

Πρόσκληση ύψους 480 εκατ. ευρώ για έργα διαχείρισης αποβλήτων μέσω του ΕΣΠΑ

08:48

Δίκη για τα Τέμπη: Ξεκαθαρίζει η κατάσταση για την υποστήριξη της κατηγορίας

08:44

Safe Bulkers: Στα 5,70 ευρώ ανά μετοχή η πρεμιέρα στο Euronext Athens

08:41

ΕΕ - ΟΗΕ: Κοινή δήλωση για παραβίαση του ρουμανικού εναέριου χώρου από ρωσικό drone

08:33

Στο Παρίσι ο Κ. Πιερρακάκης για το μέλλον της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας και της βιομηχανικής πολιτικής

08:14

Οι κανόνες πίσω από μια επιτυχημένη επιχειρηματική συνάντηση

08:12

ΟΗΕ: «Βαθύτατα ανησυχητική» η κατάσταση στον Λίβανο – Έκκληση Ελλάδας για άμεση παύση των εχθροπραξιών

08:05

Ξεκινά η υλοποίηση της συμφωνίας Ελλάδας-Αιγύπτου για 5.000 εργάτες γης

07:51

Η παρέα του Έλον Μασκ που θα θησαυρίσει από την IPO της SpaceX

07:47

Μεσογειακή διατροφή: Μύθος, πολυτέλεια ή χαμένη συνήθεια το 2026;

07:37

Ο Τραμπ μιλά περί συμφωνίας με το Ιράν «την επόμενη εβδομάδα»

07:35

Πανελλαδικές: Συνέχεια για τα ΕΠΑΛ με Μαθηματικά - Δείτε τα θέματα

07:32

Μπορούν οι ισχυροί «Ε6» να οδηγήσουν τους «27» στην Ένωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων;

07:29

Ακίνητα, δόμηση και χρήσεις γης σε έναν νόμο 477 άρθρων: Τι φέρνει ο νέος Κώδικας Χωροταξίας - Πολεοδομίας

07:27

Επίδομα θέρμανσης: Δεύτερη ευκαιρία για διορθώσεις - Ποιοι και πώς θα λάβουν την ενίσχυση τον Σεπτέμβριο

07:24

«Red Alert» και «παράθυρο» αποζημιώσεων για Προαστιακό Δυτικής Αττικής (ΜΕΤΚΑ)

07:22

Κοινωνική αντιπαροχή: Υπεγράφη η σύμβαση με το Υπερταμείο για τα πρώτα ακίνητα που θα δοθούν σε ιδιώτες - Η λίστα

07:20

Οι ελληνικές τράπεζες μπαίνουν στην εποχή των μεγάλων διανομών

07:17

Οι προσδοκίες για τη γαλάζια βελόνα - O Τσίπρας… διαλύει τα αποκόμματα του ΣΥΡΙΖΑ - Oι νέες κόντρες στο ΠΑΣΟΚ