INSIDE OUT

Εύσημα Βεστάγκερ για gov.gr - Τι είναι αληθινά προοδευτικό - Ρομαντικός Κυριάκος στη Φλώρινα, Προεκλογικός Αλέξης στον Alpha

15-02-2023 | 07:10
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Εύσημα Βεστάγκερ για gov.gr - Τι είναι αληθινά προοδευτικό - Ρομαντικός Κυριάκος στη Φλώρινα, Προεκλογικός Αλέξης στον Alpha

Του Αγίου Βαλεντίνου με την Μαργκρέτε Βεστάγκερ, Αντιπρόεδρο της Κομισιόν, γιόρτασαν σχεδόν όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης και όσοι από τους βουλευτές δεν είχαν πίτα στο Μέγαρο Μουσικής.

Η κα Βεστάγκερ δήλωσε εντυπωσιασμένη από την τόσο γρήγορη βελτίωση της Ψηφιακής Πύλης της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης (το gov.gr) και θύμισε ότι από τις 500 ψηφιακές υπηρεσίες τον Μάρτιο του 2020, σήμερα λειτουργούν 1.500 τις οποίες απολαμβάνουν εκατομμύρια Έλληνες.

Για να μην ξεχνιόμαστε βέβαια, επισήμανε ότι πρέπει να εκπαιδευτούν περισσότεροι σε ψηφιακές δεξιότητες ώστε το 2030 να είναι το 80% του πληθυσμού. Και τώρα όμως, λίγο περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες έχουν βασικές δεξιότητες, και μπράβο μας, δεν το περίμενα!

Ασφυκτικά γεμάτο το Μέγαρο, σχεδόν όλη η γαλάζια ΚΟ. Πηγαδάκια ζήλιας γύρω από Άδωνι για την πίτα του στο Mall με επιφωνήματα «έσκισες». Πρωταθλητής στις σέλφι όμως ανακηρύχτηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης!

Βαθύτατα προοδευτική πολιτική

Πριν τον Κυριάκο μίλησαν Πιερρακάκης και Λιβάνιος, τα εξαπτέρυγα του gov.gr. Ο Λιβάνιος εξήρε τον βαθύτατα προοδευτικό χαρακτήρα του ψηφιακού μετασχηματισμού. «Μακριά από τις συνηθισμένες ταμπέλες της αριστεράς και δεξιάς, μακριά από τις ψευδεπίγραφες δοξασίες, υπό το πρίσμα της εξίσωσης όλων των πολιτών προς τα κάτω. Αντιθέτως, όλοι οι πολίτες εξυπηρετούνται πλέον με τις ίδιες υψηλής ποιότητας υπηρεσίες», σημείωσε ο υφυπουργός.

Τραυματική εμπειρία

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη τραυματική εμπειρία που είχε την περίοδο '13-'15 στο ίδιο υπουργείο, και αναφέρθηκε πολλές φορές στην συνεργασία με τον Κυριάκο και τον Θοδωρή για να γίνουν πράξη οι ψηφιακές υπηρεσίες την τελευταία τριετία. Αναφέρθηκε και στο 112 που σώζει ζωές, αλλά και στο θαύμα της οργάνωσης του εμβολιασμού, με τους πολίτες να λαμβάνουν μήνυμα στο κινητό τους ότι έχουν ραντεβού πχ στις 10:17 και να μην το πιστεύουν. Νωρίτερα ειδικά για τον εμβολιασμό, είχε μιλήσει και ο χαμηλών τόνων, αλλά υψηλής αποτελεσματικότητας Μάριος Θεμιστοκλέους του υπ. Υγείας.

Κατευθείαν από Δυτ. Μακεδονία

Ο Πρωθυπουργός, ο οποίος υποδέχεται σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου αντιπροσωπεία των καλλιτεχνών, ήρθε κατευθείαν από την περιοδεία του στην Δυτική Μακεδονία- ίσα ίσα πρόλαβε να βγάλει ζιβάγκο και πουλόβερ για να φορέσει κουστούμι και γραβάτα. Στην Κοζάνη και την Φλώρινα πάντως, φόρεσαν μαύρο ζιβάγκο σχεδόν όλοι, ακόμη κι ο Σταύρος Καλαφάτης.

Αν δεν υπήρχαν Σκρέκας, Αμυράς και Παπαθανάσης, θα νόμιζα ότι ζω στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα (ωραίες εποχές).

Μαζί στο ταξίδι ήταν και η Μαρέβα, την οποία δεν είδε κανείς, όμως, αλλά εγώ εντόπισα στο Αμύνταιο, έξω απ’ την Φλώρινα, στο Κτήμα Άλφα. Πιστεύω ότι ήταν μια ωραία και πολύ ρομαντική στιγμή πάνω από ένα Chardonnay Single Block «Τραμόντο» (Χρυσό Μετάλλιο Asian Chardonnay Masters 2018),

απ’ όσο μπόρεσα να δω στο σκοτεινό οινοποιείο.

Είστε καψούρης;

Η παρουσία της Μαρέβας αποκαλύφθηκε με την τολμηρή ερώτηση του Λ. Λαζαρίδη (eordaialive.com) την επομένη στην Συνέντευξη Τύπου: «Κύριε Πρόεδρε, καλησπέρα. Να αλλάξω λίγο το κλίμα εξαρχής με αφορμή την ημέρα των ερωτευμένων, και εκπροσωπώντας και το «Ράδιο Καψούρα» της Πτολεμαΐδας, θα ήθελα να σας ρωτήσω πόσο καψούρης είστε εσείς;».

Βγάλτε τα συμπεράσματα

Ο Κυριάκος χωρίς να διστάζει, αποκάλυψε ότι συνοδεύεται από τη σύζυγό του, την οποία κάλεσε για να περάσει την ημέρα των ερωτευμένων μαζί του στη Δυτική Μακεδονία, μία Περιφέρεια την οποία αγαπά ιδιαίτερα. «Οπότε νομίζω ότι από αυτά μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας», κατέληξε. Ντουζ πουά Πρόεδρε.

Στον Alpha

Σε περιβάλλον Alpha, αλλά χωρίς ρομαντική ατμόσφαιρα βρέθηκε και ο Αλέξης χθες. Έδωσε όμως τις εξής ρομαντικές υποσχέσεις ενώπιον του Σρόϊτερ:

  • Θα επαναφέρουμε την προστασία της πρώτης κατοικίας. Θα βάλουμε ένα κανονιστικό πλαίσιο. Δεν μπορεί οι σέρβισερς που έχουν αγοράσει ένα δάνειο στο 15% της αξίας του να ζητούν το 100%.
  • Εμείς έχουμε κατώτατο μισθό 880 ευρώ και τιμαριθμική αναπροσαρμογή καθώς και αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους.
  • Θα δοθούν σε συνταξιούχους τα αναδρομικά, είναι 2,5 δισ. σε τρεις δόσεις, και επίσης θα επανέλθει η 13η σύνταξη θα επανέλθει.

«Είμαστε πάρα πολύ φειδωλοί και όχι σπάταλοι» τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:20

Απώλειες 1% για τον χρυσό αναμένοντας αποφάσεις κεντρικών τραπεζών

22:12

ΗΠΑ: Για απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ και οπλοκατοχή διώκεται ο Κόουλ Τόμας Άλεν

22:05

Η κόρη του πρώην προέδρου του Ουζμπεκιστάν δικάζεται στην Ελβετία για ξέπλυμα χρήματος

21:51

ΗΠΑ: Οι απώλειες μέσω social media οκταπλασιάστηκαν από το 2020

21:46

Ο Τραμπ συζήτησε τους όρους του Ιράν με τους συμβούλους του - Τι περιλαμβάνει η νέα πρόταση

21:43

Η Τέιλορ Σουίφτ θέλει να καταστήσει τη φωνή της καταχωρηθέν εμπορικό σήμα

21:40

Γεωργιάδης: Εντός του 2027 η παραλαβή 255 νέων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ

21:39

Βουλή: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την παραχώρηση των Κρατικών Λαχείων

21:35

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Έρευνα για απάτη 1,5 εκατ. ευρώ σε προμήθειες εξοπλισμού Covid στη Ρουμανία

21:29

Ισραήλ: «Το 2026 θα μπορούσε ακόμη να είναι μια χρονιά μαχών σε όλα τα μέτωπα» λέει ο αρχηγός του στρατού

21:21

Επίθεση στο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών: Το Hilton λέει ότι τηρούσε τα πρωτόκολλα της Μυστικής Υπηρεσίας

21:06

Μερτς: «Η ιρανική ηγεσία προσπαθεί να ταπεινώσει τις ΗΠΑ - Χωρίς σχέδιο εξόδου ο Τραμπ»

20:55

Τρίκαλα: Ελεύθερο με περιοριστικούς όρους διευθυντικό στέλεχος της «Βιολάντα»

20:49

Το EFA GROUP αποκτά το 90% της Superior Air και επεκτείνεται σε MRO, εκπαίδευση και αεροπορικές υπηρεσίες

20:44

Αλεξόπουλος: «Τα διυλιστήρια στην Ελλάδα εξάγουν προϊόντα και καλύπτουν τις ανάγκες της αγοράς»

20:38

Νετανιάχου: «Οι ρουκέτες της Χεζμπολάχ επιβάλλουν τη συνέχιση της δράσης στον Λίβανο»

20:30

Γιατί η Κίνα τα βάζει ξανά με το «Made In Europe»

20:29

Η Trastor οδεύει προς ΑΜΚ για άντληση νέων κεφαλαίων

20:24

Μαρινάκης: «Επικίνδυνη για τη Δημοκρατία η επίθεση στη δικαιοσύνη από τον κ. Ανδρουλάκη»

20:19

Ο Μακρόν υπόσχεται να μιλήσει με το Ιράν για να ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ

20:10

Ταχιάος: «Αδύνατον η οδός Πόντου να παραδοθεί ταυτόχρονα με την επέκταση της γραμμής του Μετρό προς Καλαμαριά»

20:02

Πρωτοψάλτης για Λέσβο: «Κανένα περιθώριο για λάθος, αυστηρή τήρηση των μέτρων»

19:58

Real Consulting: Ξεπέρασε το 10% το έμμεσο ποσοστό της Motor Oil

19:50

Ινδονησία: Σύγκρουση τρένων σε σιδηροδρομικό σταθμό κοντά στην Τζακάρτα

19:46

Bridgewater: Το ΑΙ ρίχνει «υπαρξιακή σκιά» στις παραδοσιακές εταιρείες λογισμικού

19:44

Ανδρουλάκης για υποκλοπές: «Η απόφαση του Εισαγγελέα του ΑΠ κακοποιεί το αίσθημα δικαίου»

19:41

Καταρρέει ο τουρισμός στην Κούβα - Πτώση σχεδόν 50% το α' τρίμηνο

19:37

Τα funds χρηματοδότησης για το κλίμα προσελκύουν εισροές-ρεκόρ σε μια χρονιά «αφθονίας ή λιμού»

19:25

Απώλειες στις ευρωαγορές αναμένοντας κεντρικές τράπεζες και πρόοδο στο Ιράν

19:19

Άδοξο τέλος στις προσπάθειες συγχώνευσης της United Airlines με την American Airlines