INSIDE OUT

Τι συνθήματα άκουσε ο Αλέξης στις Σέρρες - Η Θεανώ έκανε σκόνη τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

16-11-2022 | 07:08
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τι συνθήματα άκουσε ο Αλέξης στις Σέρρες - Η Θεανώ έκανε σκόνη τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι πολίτες της Σέρρες στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος είχε περιοδεία στην περιοχή. «Αλέξη θυμήσου, οι Σέρρες ειν' μαζί σου», «Αλέξη μπροστά, πάμε δυνατά», «Να'τος, να'τος ο πρωθυπουργός» φώναζαν και τον ακολουθούσαν στην περιοδεία του στην πόλη. «Αλέξη γερά, ΣΥΡΙΖΑ μπροστά», «Είσαι η ελπίδα μας» ήταν μερικά ακόμη από τα συνθήματα που ακούστηκαν, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα διαφωνήσω. Ακόμα και σε ένα νομό όπου εκλέγονται 4 βουλευτές της ΝΔ, ένας του Βελόπουλου, κι ένας του ΣΥΡΙΖΑ (Λευτέρης Αβραμάκης), τίποτα δεν εμποδίζει τους πιστούς φίλους να υποδεχτούν με αγάπη τον Αρχηγό. Επίσης μ’ άρεσε το πολύ μπλε πουλοβεράκι του Αλέξη. Πολύ prep.

Ξαναχτύπησε

Την ώρα που ο Αλέξης απολάμβανε τη αγάπη των στελεχών της Νομαρχιακής, μερικά εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά η Θεανώ επέφερε πλήγμα στο αντιπολιτευτικό αφήγημα για υποκλοπές και συμφέροντα. Άριστη αρχιτεκτόνισσα και μαγείρισσα κατάφερε να τα ενώσει με μόλις 43 λέξεις: «Διασπαθίσατε σε ημέτερους το Ταμείο Ανάκαμψης. Γι’ αυτό το Ταμείο, γίνονται όσα παρακολουθούμε αυτές τις ημέρες από επιχειρηματίες, που προφανώς δεν έμειναν ευχαριστημένοι από όσα κάνατε. Το θέμα των υποκλοπών συνδέεται ευθέως με τα 72 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ». Την φαντάζομαι να τα συζητάει όλα αυτά π.χ. με τον Αλέκο τον Φλαμπουράρη και να λέει, «όχι πες, μου έτσι δεν είναι Αλέκο;», κι ο Αλέκος να κουνάει το κεφάλι με νόημα.

Αναταραχή στην Κουμουνδούρου

Η Θεανώ έφερε σε πραγματικά δύσκολη θέση τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος βγήκε (ΣΚΑΪ) να επικοινωνήσει το μήνυμα του Πρωθυπουργού, καθώς η ίδια το πέτυχε μακράν καλύτερα τολμώ να πω. Ευθύβολη, εύστροφη, to the point και λαϊκή όσο χρειάζεται για να καταλάβει και ο τελευταίος που ασχολείται με τα κοινά, για ποιο λόγο ολημερίς κι ολονυχτίς ακούει για σκάνδαλο και βούρκο.

Μάταια προσπάθησε αργότερα να το μαζέψει η Κουμουνδούρου. Η Θεανώ επέμεινε μέχρι τέλους ότι «όλοι καταλαβαίνουμε ότι οι παρακολουθήσεις σχετίζονται και με τη ροή του χρήματος».

Όπως Belh@ara

Την ίδια στιγμή, μια πτυχή της τακτικής που θ’ ακολουθήσει τους επόμενους λίγους μήνες μέχρι τις εκλογές η αξιωματική αντιπολίτευση, έδωσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Μαγνησίας. Πρόκειται για αναβίωση της παλιάς τακτικής '12-'15 «μην τολμήσετε, γιατί εμείς θα το ακυρώσουμε» κυρίως προς επενδυτές. Το bullying αναβιώνει ξανά, μετά το πανηγυρικό έναυσμα με την επίσκεψη του Προέδρου στον Γάλλο πρέσβη. Ένα μικρό, κομψό δείγμα της τακτικής διέκρινα στην επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου.

Stop στην ιδιωτικοποίηση

Το κλιμάκιο αποτελούνταν από τους βουλευτές Κατερίνα Παπανάτσιου και Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, την πρώην υπουργό και στενή συνεργάτη του Π. Καμμένου, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, τον πρώην Δ/ντα Σύμβουλο του ΟΛΒ Γ. Τοζίδη, και κομματικά στελέχη.

Το μήνυμα ήταν πως όταν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την κυβέρνηση και εφόσον η πώληση των μετοχών δεν έχει ολοκληρωθεί, θα σταματήσει τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης και θα εκπονήσει ένα επενδυτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη του λιμανιού αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, ενώ θα ρυθμίσει τα εργασιακά ζητήματα όπως την αμοιβή για τα σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Και ΑΤΑ

Επίσης τόνισαν πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την ΑΤΑ! Το βρίσκω υπέροχο. Αν βρουν τρόπο να αναστρέψουν και τον πληθωρισμό, διαφορετικό από της Λαγκάρντ, θα τους ψηφίσω. Το εννοώ.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:16

Ανοιξιάτικος ο καιρός το Πάσχα: Η πρόγνωση από τη Μεγάλη Παρασκευή έως τη Δευτέρα

11:58

Το Ισλαμαμπάντ ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας ενόψει των ειρηνευτικών συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν

11:49

Ανοδικά το πετρέλαιο, όμως κάτω από τα 100 δολάρια

11:33

Ισλανδία: Ταξίδι με όλα τα έξοδα πληρωμένα σε έναν ερασιτέχνη φωτογράφο - Δείτε πώς θα κερδίσετε

11:14

Πώς θα λειτουργήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τις ημέρες του Πάσχα

11:02

Τη Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο Μαργαρίτης Σχοινάς

10:40

Ανοδικά οι ευρωαγορές παρά την «θολή» εκεχειρία

10:23

Ζελένσκι: Η Ουκρανία είναι αντιμέτωπη με μήνες διπλωματικής και στρατιωτικής πίεσης

10:06

Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): «Η Ελλάδα στις καλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης» - Τι είπε για Πιερρακάκη

09:55

Κορυφώνεται η πασχαλινή έξοδος - Σε επιφυλακή Λιμενικό και Τροχαία

09:43

Τραμπ για «διόδια» στο Ορμούζ: «Το καλό που τους θέλω να μην το κάνουν»

09:31

Σε ιστορικό υψηλό το πετρέλαιο της Β. Θάλασσας καθώς το Ιράν διατηρεί τον έλεγχο στο Ορμούζ

09:21

Το ωράριο των καταστημάτων σήμερα Μεγάλη Παρασκευή

09:10

Πυρηνική ενέργεια από ταμπού σε επιλογή; - Τι λένε οι ειδικοί για την Ελλάδα

08:57

Τουρκία: Από «επιθετικός» αγοραστής χρυσού σε ξαφνικές ρευστοποιήσεις

08:48

Εξοικονομώ: Τελευταία ευκαιρία έως 30 Ιουνίου - Ποια προγράμματα κλείνουν και ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν επιδότηση

08:37

Αβέβαιη η συμμετοχή των Ιρανών στις συνομιλίες στο Πακιστάν λόγω των πληγμάτων στον Λίβανο

08:26

Λιανεμπόριο: Προσδοκά… Ανάσταση τζίρου στη σκιά του πολέμου

08:18

Fuel Pass: Ανοιχτή για όλα τα ΑΦΜ η πλατφόρμα έως τις 30 Απριλίου

08:07

Στις last minute κρατήσεις ποντάρει ο τουρισμός για το Πάσχα

23:50

Η Μελάνια Τραμπ αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τον Τζέφρι Έπστιν

23:45

Ο αυτοκρατορικός πιγκουίνος επισήμως στα «απειλούμενα» είδη

23:40

Το Άγιο Φως θα φτάσει στην Κύπρο με ειδική πτήση της Aegean

23:36

Ερντογάν προς Πεζεσκιάν: Προτρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για ειρήνη

23:25

Ισραήλ: Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου μιλά για «σκληρό πλήγμα» κατά της Χεζμπολάχ

23:10

Wall Street: H ελπίδα για εκεχειρία διεύρυνε το «relief rally»

23:00

Λονδίνο: Έκλεψε τσάντα με αυγό Φαμπερζέ αξίας 2,2 εκατ. λιρών - Το πούλησε για ναρκωτικά

22:59

Χρυσός: Τρίτη ημέρα κερδών με φόντο την εκεχειρία

22:47

Ρωσία: Οι αρχές συνέλαβαν γνωστό ερευνητή δημοσιογράφο

22:27

Πασχαλινή εκεχειρία στην Ουκρανία ανακοίνωσε ο Πούτιν - Σε ισχύ από τo Μ. Σάββατο