INSIDE OUT

Τι συνθήματα άκουσε ο Αλέξης στις Σέρρες - Η Θεανώ έκανε σκόνη τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

16-11-2022 | 07:08
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τι συνθήματα άκουσε ο Αλέξης στις Σέρρες - Η Θεανώ έκανε σκόνη τον κυβερνητικό εκπρόσωπο
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι πολίτες της Σέρρες στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος είχε περιοδεία στην περιοχή. «Αλέξη θυμήσου, οι Σέρρες ειν' μαζί σου», «Αλέξη μπροστά, πάμε δυνατά», «Να'τος, να'τος ο πρωθυπουργός» φώναζαν και τον ακολουθούσαν στην περιοδεία του στην πόλη. «Αλέξη γερά, ΣΥΡΙΖΑ μπροστά», «Είσαι η ελπίδα μας» ήταν μερικά ακόμη από τα συνθήματα που ακούστηκαν, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα διαφωνήσω. Ακόμα και σε ένα νομό όπου εκλέγονται 4 βουλευτές της ΝΔ, ένας του Βελόπουλου, κι ένας του ΣΥΡΙΖΑ (Λευτέρης Αβραμάκης), τίποτα δεν εμποδίζει τους πιστούς φίλους να υποδεχτούν με αγάπη τον Αρχηγό. Επίσης μ’ άρεσε το πολύ μπλε πουλοβεράκι του Αλέξη. Πολύ prep.

Ξαναχτύπησε

Την ώρα που ο Αλέξης απολάμβανε τη αγάπη των στελεχών της Νομαρχιακής, μερικά εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά η Θεανώ επέφερε πλήγμα στο αντιπολιτευτικό αφήγημα για υποκλοπές και συμφέροντα. Άριστη αρχιτεκτόνισσα και μαγείρισσα κατάφερε να τα ενώσει με μόλις 43 λέξεις: «Διασπαθίσατε σε ημέτερους το Ταμείο Ανάκαμψης. Γι’ αυτό το Ταμείο, γίνονται όσα παρακολουθούμε αυτές τις ημέρες από επιχειρηματίες, που προφανώς δεν έμειναν ευχαριστημένοι από όσα κάνατε. Το θέμα των υποκλοπών συνδέεται ευθέως με τα 72 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ». Την φαντάζομαι να τα συζητάει όλα αυτά π.χ. με τον Αλέκο τον Φλαμπουράρη και να λέει, «όχι πες, μου έτσι δεν είναι Αλέκο;», κι ο Αλέκος να κουνάει το κεφάλι με νόημα.

Αναταραχή στην Κουμουνδούρου

Η Θεανώ έφερε σε πραγματικά δύσκολη θέση τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος βγήκε (ΣΚΑΪ) να επικοινωνήσει το μήνυμα του Πρωθυπουργού, καθώς η ίδια το πέτυχε μακράν καλύτερα τολμώ να πω. Ευθύβολη, εύστροφη, to the point και λαϊκή όσο χρειάζεται για να καταλάβει και ο τελευταίος που ασχολείται με τα κοινά, για ποιο λόγο ολημερίς κι ολονυχτίς ακούει για σκάνδαλο και βούρκο.

Μάταια προσπάθησε αργότερα να το μαζέψει η Κουμουνδούρου. Η Θεανώ επέμεινε μέχρι τέλους ότι «όλοι καταλαβαίνουμε ότι οι παρακολουθήσεις σχετίζονται και με τη ροή του χρήματος».

Όπως Belh@ara

Την ίδια στιγμή, μια πτυχή της τακτικής που θ’ ακολουθήσει τους επόμενους λίγους μήνες μέχρι τις εκλογές η αξιωματική αντιπολίτευση, έδωσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Μαγνησίας. Πρόκειται για αναβίωση της παλιάς τακτικής '12-'15 «μην τολμήσετε, γιατί εμείς θα το ακυρώσουμε» κυρίως προς επενδυτές. Το bullying αναβιώνει ξανά, μετά το πανηγυρικό έναυσμα με την επίσκεψη του Προέδρου στον Γάλλο πρέσβη. Ένα μικρό, κομψό δείγμα της τακτικής διέκρινα στην επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου.

Stop στην ιδιωτικοποίηση

Το κλιμάκιο αποτελούνταν από τους βουλευτές Κατερίνα Παπανάτσιου και Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, την πρώην υπουργό και στενή συνεργάτη του Π. Καμμένου, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, τον πρώην Δ/ντα Σύμβουλο του ΟΛΒ Γ. Τοζίδη, και κομματικά στελέχη.

Το μήνυμα ήταν πως όταν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την κυβέρνηση και εφόσον η πώληση των μετοχών δεν έχει ολοκληρωθεί, θα σταματήσει τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης και θα εκπονήσει ένα επενδυτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη του λιμανιού αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, ενώ θα ρυθμίσει τα εργασιακά ζητήματα όπως την αμοιβή για τα σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Και ΑΤΑ

Επίσης τόνισαν πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την ΑΤΑ! Το βρίσκω υπέροχο. Αν βρουν τρόπο να αναστρέψουν και τον πληθωρισμό, διαφορετικό από της Λαγκάρντ, θα τους ψηφίσω. Το εννοώ.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:36

«Εγώ κάνω παιχνίδι τώρα» - Νέα παρέμβαση Μπέσεντ για το γεν

12:32

Δίκη για τα Τέμπη: Διακοπή λόγω έντασης μεταξύ συγγενών θυμάτων

12:28

Energean: Ισχυρό το πρώτο εξάμηνο - Αύξηση καθαρών κερδών κατά 45%

12:26

ΗΠΑ: Ο Τραμπ προσέφερε 45.000 δολάρια ως δώρο στην Νάταλι Χαρπ και σε δύο άλλες βοηθούς του

12:17

Μάο Τσετούνγκ: Ο γιος του φτωχού αγρότη που έγινε ηγέτης μιας επανάστασης

12:10

Παπαθανάσης: Από τέλη Δεκεμβρίου το «Σπίτι μου 3» - Στόχος οι 15.000 ωφελούμενοι

12:04

Βρετανία: Μετ' εμποδίων οι πτήσεις - «Να παραιτηθεί ο υπεύθυνος του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας»

12:00

Πληθωρισμός: Ανέβασε ταχύτητα στο 3,8% τον Αύγουστο - Αύξηση φωτιά 40,2% σε φυσικό αέριο, 15,3% στη βενζίνη και 14,1% στη διαμονή

11:57

UBS: Ανεβάζει τις εκτιμήσεις της για το Brent - Ποιους κινδύνους βλέπει βραχυπρόθεσμα

11:38

ΑΑΔΕ: Νέα αναβάθμιση του myDATA - Περισσότερες ψηφιακές δυνατότητες στη διακίνηση αγαθών

11:31

Παπασταύρου: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα στήριξης της κοινωνίας

11:24

Χρυσοχοΐδης: «Βραχιολάκι» σε όλους τους υπόδικους για ενδοοικογενειακή βία που τίθενται υπό περιοριστικούς όρους

11:19

«Τέξας της Ευρώπης» η Φινλανδία: Επένδυση - ρεκόρ 13 δισ. ευρώ για AI από Google

11:06

Νέα λύση από Alpha Bank - Nexi για ρευστότητα σε ΜμΕ και ελεύθερους επαγγελματίες

11:02

Euroxx για Motor Oil: Εκτοξεύει την τιμή-στόχο στα 70,8 ευρώ - Βλέπει EBITDA άνω των 2 δισ. ευρώ

10:55

Παγκόσμια Ημέρα για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας: 579 θάνατοι από αυτοκτονία το 2025

10:54

JPMorgan: Επεκτείνει το corporate banking στην Ελλάδα – Επικεφαλής ο Κωνσταντίνος Μακρυδάκης

10:54

Σιδηρόδρομοι Ελλάδος και ΔΥΠΑ: 40 θέσεις μαθητείας για τη νέα γενιά τεχνικών

10:52

Ευρωαγορές: Πιέσεις στους δείκτες με το Brent να ξεπερνά τα 100 δολάρια

10:51

Χρηματιστήριο: Εναλλαγές προσήμου με το βλέμμα στο πετρέλαιο

10:32

Κυβερνητική επιτροπή για την πυρηνική ενέργεια: Εκδόθηκε η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου

10:32

Φάρμα Κουκάκη: Ρεκόρ ανάπτυξης σε Ελλάδα και εξωτερικό - Στο επίκεντρο οι νέες επενδύσεις

10:29

Ο Τραμπ απαγόρευσε την εισαγωγή ορισμένων καναδικών προϊόντων - Κλιμακώνεται ο εμπορικός πόλεμος

10:21

Κλειστά τα φαρμακεία της Αττικής στις 14 Σεπτεμβρίου - Πώς θα εξυπηρετηθούν οι πολίτες

10:21

Τέσσερις συγκοινωνιακές παρεμβάσεις σε Ανατολική και Δυτική Αττική: Τι αλλάζει από 18 Σεπτεμβρίου

10:20

«Η AI θα σκοτώσει όλους τους ανθρώπους» - Παραίτηση και προειδοποιήσεις από Anthropic

10:20

Autohellas: Ενίσχυση των δραστηριοτήτων μίσθωσης, μειωμένα κατά 12,3% τα καθαρά κέρδη

10:08

Ο πιο ακριβοπληρωμένος ηγέτης στον κόσμο θα πάρει και αύξηση 64%!

10:07

Γεραπετρίτης: Έχουμε σενάρια για οτιδήποτε - Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε και στο πεδίο

10:00

Zara: Απογοήτευσαν τα κέρδη β' τριμήνου - Άνοδος εσόδων 9% στην αυγή του φθινοπώρου