INSIDE OUT

Τι συνθήματα άκουσε ο Αλέξης στις Σέρρες - Η Θεανώ έκανε σκόνη τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

16-11-2022 | 07:08
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τι συνθήματα άκουσε ο Αλέξης στις Σέρρες - Η Θεανώ έκανε σκόνη τον κυβερνητικό εκπρόσωπο
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι πολίτες της Σέρρες στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος είχε περιοδεία στην περιοχή. «Αλέξη θυμήσου, οι Σέρρες ειν' μαζί σου», «Αλέξη μπροστά, πάμε δυνατά», «Να'τος, να'τος ο πρωθυπουργός» φώναζαν και τον ακολουθούσαν στην περιοδεία του στην πόλη. «Αλέξη γερά, ΣΥΡΙΖΑ μπροστά», «Είσαι η ελπίδα μας» ήταν μερικά ακόμη από τα συνθήματα που ακούστηκαν, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα διαφωνήσω. Ακόμα και σε ένα νομό όπου εκλέγονται 4 βουλευτές της ΝΔ, ένας του Βελόπουλου, κι ένας του ΣΥΡΙΖΑ (Λευτέρης Αβραμάκης), τίποτα δεν εμποδίζει τους πιστούς φίλους να υποδεχτούν με αγάπη τον Αρχηγό. Επίσης μ’ άρεσε το πολύ μπλε πουλοβεράκι του Αλέξη. Πολύ prep.

Ξαναχτύπησε

Την ώρα που ο Αλέξης απολάμβανε τη αγάπη των στελεχών της Νομαρχιακής, μερικά εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά η Θεανώ επέφερε πλήγμα στο αντιπολιτευτικό αφήγημα για υποκλοπές και συμφέροντα. Άριστη αρχιτεκτόνισσα και μαγείρισσα κατάφερε να τα ενώσει με μόλις 43 λέξεις: «Διασπαθίσατε σε ημέτερους το Ταμείο Ανάκαμψης. Γι’ αυτό το Ταμείο, γίνονται όσα παρακολουθούμε αυτές τις ημέρες από επιχειρηματίες, που προφανώς δεν έμειναν ευχαριστημένοι από όσα κάνατε. Το θέμα των υποκλοπών συνδέεται ευθέως με τα 72 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ». Την φαντάζομαι να τα συζητάει όλα αυτά π.χ. με τον Αλέκο τον Φλαμπουράρη και να λέει, «όχι πες, μου έτσι δεν είναι Αλέκο;», κι ο Αλέκος να κουνάει το κεφάλι με νόημα.

Αναταραχή στην Κουμουνδούρου

Η Θεανώ έφερε σε πραγματικά δύσκολη θέση τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος βγήκε (ΣΚΑΪ) να επικοινωνήσει το μήνυμα του Πρωθυπουργού, καθώς η ίδια το πέτυχε μακράν καλύτερα τολμώ να πω. Ευθύβολη, εύστροφη, to the point και λαϊκή όσο χρειάζεται για να καταλάβει και ο τελευταίος που ασχολείται με τα κοινά, για ποιο λόγο ολημερίς κι ολονυχτίς ακούει για σκάνδαλο και βούρκο.

Μάταια προσπάθησε αργότερα να το μαζέψει η Κουμουνδούρου. Η Θεανώ επέμεινε μέχρι τέλους ότι «όλοι καταλαβαίνουμε ότι οι παρακολουθήσεις σχετίζονται και με τη ροή του χρήματος».

Όπως Belh@ara

Την ίδια στιγμή, μια πτυχή της τακτικής που θ’ ακολουθήσει τους επόμενους λίγους μήνες μέχρι τις εκλογές η αξιωματική αντιπολίτευση, έδωσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Μαγνησίας. Πρόκειται για αναβίωση της παλιάς τακτικής '12-'15 «μην τολμήσετε, γιατί εμείς θα το ακυρώσουμε» κυρίως προς επενδυτές. Το bullying αναβιώνει ξανά, μετά το πανηγυρικό έναυσμα με την επίσκεψη του Προέδρου στον Γάλλο πρέσβη. Ένα μικρό, κομψό δείγμα της τακτικής διέκρινα στην επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου.

Stop στην ιδιωτικοποίηση

Το κλιμάκιο αποτελούνταν από τους βουλευτές Κατερίνα Παπανάτσιου και Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, την πρώην υπουργό και στενή συνεργάτη του Π. Καμμένου, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, τον πρώην Δ/ντα Σύμβουλο του ΟΛΒ Γ. Τοζίδη, και κομματικά στελέχη.

Το μήνυμα ήταν πως όταν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την κυβέρνηση και εφόσον η πώληση των μετοχών δεν έχει ολοκληρωθεί, θα σταματήσει τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης και θα εκπονήσει ένα επενδυτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη του λιμανιού αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, ενώ θα ρυθμίσει τα εργασιακά ζητήματα όπως την αμοιβή για τα σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Και ΑΤΑ

Επίσης τόνισαν πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την ΑΤΑ! Το βρίσκω υπέροχο. Αν βρουν τρόπο να αναστρέψουν και τον πληθωρισμό, διαφορετικό από της Λαγκάρντ, θα τους ψηφίσω. Το εννοώ.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:27

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τις συναλλαγές Ιουνίου - Δείτε εάν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ

14:23

Alpha Bank: Έως τα τέλη Ιουλίου σε λειτουργία ο νέος φωνητικός βοηθός AI

14:13

Oλοκληρώθηκε το έργο «Γεωργία με Ευφυΐα»

14:04

Μητσοτάκης στη Βουλή: «Ανάγκη για νέο Σύνταγμα που να συμβαδίζει με την εποχή μας»

14:00

Γεραπετρίτης: «Αντί για λευκή επιταγή έχουμε έναν συνταγματικό μηδενισμό»

13:47

10 εξωτικοί προορισμοί που δεν είναι τόσο ακριβοί όσο νομίζετε

13:47

Ποιες περιοχές είναι σε «Red Code» για την κακοκαιρία - Μηνύματα από το 112

13:42

Spitogatos: Αυξημένα τα ενοίκια για φοιτητική στέγη το 2026

13:38

Εθνική Τράπεζα: Στις 30 Ιουλίου τα αποτελέσματα β' τριμήνου

13:32

«Καπνός» 797 δισ. δολάρια από τις Mag 7 μέσα σε μία μέρα

13:14

Τι πρέπει να πίνουμε το καλοκαίρι - Crash test σε 7 κατηγορίες ποτών και ροφημάτων

13:14

Ουκρανία: Ρωσική επίθεση προκαλεί διακοπή ηλεκτροδότησης για 150.000 καταναλωτές στο Τσερνίχιβ

13:12

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τη Ρόδο και το Σάββατο

12:58

ΙΟΒΕ: Η οικονομική αβεβαιότητα κόστισε έως και το 1/4 του επενδυτικού κενού της Ελλάδας

12:52

Αύξηση 7,1% στις κρατήσεις σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης το 2025

12:51

Το Ιράν κατέστρεψε κέντρο δεδομένων της Amazon στο Μπαχρέιν

12:42

Κομισιόν: «Οι νέοι δασμοί Τραμπ συμβαδίζουν με τις δεσμεύσεις των ΗΠΑ»

12:34

Πυρκαγιές στην Ισπανία: «Δραματική η κατάσταση», λέει ο Σάντσεθ - Η Ελλάδα στέλνει δύο Canadair

12:25

Στα 39,12 δισ. ευρώ το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών το α' τρίμηνο, συρρικνώθηκαν οι αποταμιεύσεις

12:13

Χατζηδάκης: «Ο κ. Τσίπρας δεν είναι η λύση για τη χώρα, αλλά ένα ακόμα πρόβλημα»

12:07

Ιαπωνία: Στο 1,6% ο δομικός πληθωρισμός τον Ιούνιο λόγω υψηλών τιμών ενέργειας

12:03

Τουρκία: Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης φεύγει από το κόμμα του και ιδρύει νέο κίνημα

11:54

Κακοκαιρία: Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο επίκεντρο σήμερα και αύριο

11:53

Τράπεζες: Πού «παίζεται» η υπέρβαση στο δεύτερο τρίμηνο

11:44

Αποστολή προστίμων σε ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων - Με AI οι ενστάσεις

11:43

Παληός (Σιδηρόδρομοι Ελλάδος): Η ασφάλεια στον σιδηρόδρομο αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα

11:32

Βρετανία: «Οι δασμοί των ΗΠΑ δεν θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις επιχειρήσεις»

11:30

Δυτική Όχθη: Τέσσερις νεκροί σε συγκρούσεις Ισραηλινών με Παλαιστίνιους - Νετανιάχου: «Θα απαντλησουμε σθεναρά»

11:25

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος: Αντίθετη στην αύξηση της θητείας των διοικήσεων των δικαστηρίων και των εισαγγελιών

11:24

«Βγάζει» αντίδραση το Χρηματιστήριο της Αθήνας με άνοδο άνω του 1%