INSIDE OUT

Τι συνθήματα άκουσε ο Αλέξης στις Σέρρες - Η Θεανώ έκανε σκόνη τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

16-11-2022 | 07:08
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τι συνθήματα άκουσε ο Αλέξης στις Σέρρες - Η Θεανώ έκανε σκόνη τον κυβερνητικό εκπρόσωπο
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι πολίτες της Σέρρες στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος είχε περιοδεία στην περιοχή. «Αλέξη θυμήσου, οι Σέρρες ειν' μαζί σου», «Αλέξη μπροστά, πάμε δυνατά», «Να'τος, να'τος ο πρωθυπουργός» φώναζαν και τον ακολουθούσαν στην περιοδεία του στην πόλη. «Αλέξη γερά, ΣΥΡΙΖΑ μπροστά», «Είσαι η ελπίδα μας» ήταν μερικά ακόμη από τα συνθήματα που ακούστηκαν, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα διαφωνήσω. Ακόμα και σε ένα νομό όπου εκλέγονται 4 βουλευτές της ΝΔ, ένας του Βελόπουλου, κι ένας του ΣΥΡΙΖΑ (Λευτέρης Αβραμάκης), τίποτα δεν εμποδίζει τους πιστούς φίλους να υποδεχτούν με αγάπη τον Αρχηγό. Επίσης μ’ άρεσε το πολύ μπλε πουλοβεράκι του Αλέξη. Πολύ prep.

Ξαναχτύπησε

Την ώρα που ο Αλέξης απολάμβανε τη αγάπη των στελεχών της Νομαρχιακής, μερικά εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά η Θεανώ επέφερε πλήγμα στο αντιπολιτευτικό αφήγημα για υποκλοπές και συμφέροντα. Άριστη αρχιτεκτόνισσα και μαγείρισσα κατάφερε να τα ενώσει με μόλις 43 λέξεις: «Διασπαθίσατε σε ημέτερους το Ταμείο Ανάκαμψης. Γι’ αυτό το Ταμείο, γίνονται όσα παρακολουθούμε αυτές τις ημέρες από επιχειρηματίες, που προφανώς δεν έμειναν ευχαριστημένοι από όσα κάνατε. Το θέμα των υποκλοπών συνδέεται ευθέως με τα 72 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ». Την φαντάζομαι να τα συζητάει όλα αυτά π.χ. με τον Αλέκο τον Φλαμπουράρη και να λέει, «όχι πες, μου έτσι δεν είναι Αλέκο;», κι ο Αλέκος να κουνάει το κεφάλι με νόημα.

Αναταραχή στην Κουμουνδούρου

Η Θεανώ έφερε σε πραγματικά δύσκολη θέση τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος βγήκε (ΣΚΑΪ) να επικοινωνήσει το μήνυμα του Πρωθυπουργού, καθώς η ίδια το πέτυχε μακράν καλύτερα τολμώ να πω. Ευθύβολη, εύστροφη, to the point και λαϊκή όσο χρειάζεται για να καταλάβει και ο τελευταίος που ασχολείται με τα κοινά, για ποιο λόγο ολημερίς κι ολονυχτίς ακούει για σκάνδαλο και βούρκο.

Μάταια προσπάθησε αργότερα να το μαζέψει η Κουμουνδούρου. Η Θεανώ επέμεινε μέχρι τέλους ότι «όλοι καταλαβαίνουμε ότι οι παρακολουθήσεις σχετίζονται και με τη ροή του χρήματος».

Όπως Belh@ara

Την ίδια στιγμή, μια πτυχή της τακτικής που θ’ ακολουθήσει τους επόμενους λίγους μήνες μέχρι τις εκλογές η αξιωματική αντιπολίτευση, έδωσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Μαγνησίας. Πρόκειται για αναβίωση της παλιάς τακτικής '12-'15 «μην τολμήσετε, γιατί εμείς θα το ακυρώσουμε» κυρίως προς επενδυτές. Το bullying αναβιώνει ξανά, μετά το πανηγυρικό έναυσμα με την επίσκεψη του Προέδρου στον Γάλλο πρέσβη. Ένα μικρό, κομψό δείγμα της τακτικής διέκρινα στην επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου.

Stop στην ιδιωτικοποίηση

Το κλιμάκιο αποτελούνταν από τους βουλευτές Κατερίνα Παπανάτσιου και Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, την πρώην υπουργό και στενή συνεργάτη του Π. Καμμένου, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, τον πρώην Δ/ντα Σύμβουλο του ΟΛΒ Γ. Τοζίδη, και κομματικά στελέχη.

Το μήνυμα ήταν πως όταν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την κυβέρνηση και εφόσον η πώληση των μετοχών δεν έχει ολοκληρωθεί, θα σταματήσει τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης και θα εκπονήσει ένα επενδυτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη του λιμανιού αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, ενώ θα ρυθμίσει τα εργασιακά ζητήματα όπως την αμοιβή για τα σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Και ΑΤΑ

Επίσης τόνισαν πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την ΑΤΑ! Το βρίσκω υπέροχο. Αν βρουν τρόπο να αναστρέψουν και τον πληθωρισμό, διαφορετικό από της Λαγκάρντ, θα τους ψηφίσω. Το εννοώ.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Ρόδος: Δύο γυναίκες νεκρές σε τροχαίο δυστύχημα

23:38

Ιράν: Ο επικεφαλής διαπραγματευτής και πρόεδρος του κοινοβουλίου διορίστηκε ειδικός απεσταλμένος για την Κίνα

23:15

Ρωσία: Ένας Ινδός εργαζόμενος νεκρός από την επίθεση ουκρανικών drones στην περιφέρεια της Μόσχας

22:46

Ν.Κορέα: Ζήτησε εξηγήσεις απ' το Ιράν για επίθεση κατά νοτιοκορεατικού πλοίου στο Ορμούζ

22:18

Σκυλακάκης: Η ΤΝ απειλεί την εργασία - Ώρα πολιτικής αφύπνισης για την Ελλάδα του 2030

21:48

Τζιτζικώστας: Η μεγάλη μάχη τώρα είναι η σύγκλιση της Ελλάδας με την Ευρώπη

21:17

Χαρακόπουλος: Το Συνέδριο της ΝΔ εφαλτήριο για διεκδίκηση τρίτης αυτοδυναμίας

21:00

Τηλεφωνική επικοινωνία Γ. Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογο του Μπαντρ Αμπντελατί

20:23

Τραμπ: Ο χρόνος τελειώνει για το Ιράν

20:03

Τι αγόρασε αλλά και τι πούλησε η Berkshire Hathaway

19:45

ΗΑΕ: Kαταγγέλλουν επικίνδυνη κλιμάκωση μετά το πλήγμα με drone σε πυρηνική εγκατάσταση

19:26

Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε περίπου 200 βλήματα προς το Ισραήλ και τα στρατεύματά του στον Λίβανο

19:10

Νόσος Έμπολα: Νέος έκτακτος συναγερμός από τον ΠΟΥ, με 246 ύποπτα κρούσματα και 80 θανάτους απ' τον ιό Μπουντιμπουγκιό

19:00

Βρετανία σε πολιτική δίνη: Πέντε πρωθυπουργοί σε επτά χρόνια και φόβοι νέας κρίσης εξουσίας

18:54

Ανδρουλάκης από την Καππαδοκία: Έχουμε ευθύνη να διατηρήσουμε τις μνήμες ζωντανές

18:35

Διαδήλωση στα Χανιά και πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βάση στο Ακρωτήρι

18:29

ΑΠΘ: Ξεκίνησε το Aristotle Innovation Forum

18:11

Κούβα: «Στεγνό» από καύσιμα το νησί - Το καθεστώς θα επιβιώσει;

17:26

Ν. Κορέα-ΗΠΑ: Τηλεφωνική συνομιλία των δύο προέδρων για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής Τραμπ - Σι

17:00

Πόσο ακόμα πρέπει να ανέβει το πετρέλαιο;

16:47

Σπανάκης: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειράματα και πολιτική αστάθεια

16:40

ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον αξιολογεί την απειλή των στρατιωτικών drones από την Κούβα

16:22

ΗΑΕ: Για οικονομικούς και όχι πολιτικούς λόγους η αποχώρηση απ' τον ΟΠΕΚ

16:07

Δένδιας: Θα υποδεχθεί τη Δευτέρα στην Αθήνα τον υπουργό Επικρατείας των ΗΑΕ

15:46

Tesla: Αύξησε την τιμή του Model Y στις ΗΠΑ

15:30

Συνεδριάζει τη Δευτέρα υπό τον πρωθυπουργό το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας

15:25

ΗΑΕ: Δεν σημειώθηκε διαρροή ραδιενέργειας από χτύπημα drone σε πυρηνικό σταθμό

15:15

Διυλιστήριο πετρελαίου και σταθμοί άντλησης επλήγησαν από ουκρανικές επιθέσεις στην περιοχή της Μόσχας

14:46

Ρουσόπουλος: Η ΝΔ εγγύηση σταθερότητας για την Ελλάδα του αύριο

14:39

Μετσόλα στο Συνέδριο ΝΔ: Τα τελευταία επτά χρόνια η χώρα σας έχει πετύχει έναν εντυπωσιακό μετασχηματισμό