INSIDE OUT

Τι συνθήματα άκουσε ο Αλέξης στις Σέρρες - Η Θεανώ έκανε σκόνη τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

16-11-2022 | 07:08
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τι συνθήματα άκουσε ο Αλέξης στις Σέρρες - Η Θεανώ έκανε σκόνη τον κυβερνητικό εκπρόσωπο
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι πολίτες της Σέρρες στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος είχε περιοδεία στην περιοχή. «Αλέξη θυμήσου, οι Σέρρες ειν' μαζί σου», «Αλέξη μπροστά, πάμε δυνατά», «Να'τος, να'τος ο πρωθυπουργός» φώναζαν και τον ακολουθούσαν στην περιοδεία του στην πόλη. «Αλέξη γερά, ΣΥΡΙΖΑ μπροστά», «Είσαι η ελπίδα μας» ήταν μερικά ακόμη από τα συνθήματα που ακούστηκαν, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα διαφωνήσω. Ακόμα και σε ένα νομό όπου εκλέγονται 4 βουλευτές της ΝΔ, ένας του Βελόπουλου, κι ένας του ΣΥΡΙΖΑ (Λευτέρης Αβραμάκης), τίποτα δεν εμποδίζει τους πιστούς φίλους να υποδεχτούν με αγάπη τον Αρχηγό. Επίσης μ’ άρεσε το πολύ μπλε πουλοβεράκι του Αλέξη. Πολύ prep.

Ξαναχτύπησε

Την ώρα που ο Αλέξης απολάμβανε τη αγάπη των στελεχών της Νομαρχιακής, μερικά εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά η Θεανώ επέφερε πλήγμα στο αντιπολιτευτικό αφήγημα για υποκλοπές και συμφέροντα. Άριστη αρχιτεκτόνισσα και μαγείρισσα κατάφερε να τα ενώσει με μόλις 43 λέξεις: «Διασπαθίσατε σε ημέτερους το Ταμείο Ανάκαμψης. Γι’ αυτό το Ταμείο, γίνονται όσα παρακολουθούμε αυτές τις ημέρες από επιχειρηματίες, που προφανώς δεν έμειναν ευχαριστημένοι από όσα κάνατε. Το θέμα των υποκλοπών συνδέεται ευθέως με τα 72 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ». Την φαντάζομαι να τα συζητάει όλα αυτά π.χ. με τον Αλέκο τον Φλαμπουράρη και να λέει, «όχι πες, μου έτσι δεν είναι Αλέκο;», κι ο Αλέκος να κουνάει το κεφάλι με νόημα.

Αναταραχή στην Κουμουνδούρου

Η Θεανώ έφερε σε πραγματικά δύσκολη θέση τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος βγήκε (ΣΚΑΪ) να επικοινωνήσει το μήνυμα του Πρωθυπουργού, καθώς η ίδια το πέτυχε μακράν καλύτερα τολμώ να πω. Ευθύβολη, εύστροφη, to the point και λαϊκή όσο χρειάζεται για να καταλάβει και ο τελευταίος που ασχολείται με τα κοινά, για ποιο λόγο ολημερίς κι ολονυχτίς ακούει για σκάνδαλο και βούρκο.

Μάταια προσπάθησε αργότερα να το μαζέψει η Κουμουνδούρου. Η Θεανώ επέμεινε μέχρι τέλους ότι «όλοι καταλαβαίνουμε ότι οι παρακολουθήσεις σχετίζονται και με τη ροή του χρήματος».

Όπως Belh@ara

Την ίδια στιγμή, μια πτυχή της τακτικής που θ’ ακολουθήσει τους επόμενους λίγους μήνες μέχρι τις εκλογές η αξιωματική αντιπολίτευση, έδωσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Μαγνησίας. Πρόκειται για αναβίωση της παλιάς τακτικής '12-'15 «μην τολμήσετε, γιατί εμείς θα το ακυρώσουμε» κυρίως προς επενδυτές. Το bullying αναβιώνει ξανά, μετά το πανηγυρικό έναυσμα με την επίσκεψη του Προέδρου στον Γάλλο πρέσβη. Ένα μικρό, κομψό δείγμα της τακτικής διέκρινα στην επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου.

Stop στην ιδιωτικοποίηση

Το κλιμάκιο αποτελούνταν από τους βουλευτές Κατερίνα Παπανάτσιου και Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, την πρώην υπουργό και στενή συνεργάτη του Π. Καμμένου, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, τον πρώην Δ/ντα Σύμβουλο του ΟΛΒ Γ. Τοζίδη, και κομματικά στελέχη.

Το μήνυμα ήταν πως όταν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την κυβέρνηση και εφόσον η πώληση των μετοχών δεν έχει ολοκληρωθεί, θα σταματήσει τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης και θα εκπονήσει ένα επενδυτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη του λιμανιού αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, ενώ θα ρυθμίσει τα εργασιακά ζητήματα όπως την αμοιβή για τα σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Και ΑΤΑ

Επίσης τόνισαν πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την ΑΤΑ! Το βρίσκω υπέροχο. Αν βρουν τρόπο να αναστρέψουν και τον πληθωρισμό, διαφορετικό από της Λαγκάρντ, θα τους ψηφίσω. Το εννοώ.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:29

Οptima Bank: Νέο ρεκόρ καθαρών κερδών το α΄ τρίμηνο - Στα 47,5 εκατ. με αύξηση 22%

08:21

Λίβανος: Έξι νεκροί από ισραηλινό βομβαρδισμό

08:18

Ο Τραμπ θα υποβληθεί στο ετήσιο ιατρικό check-up του την 26η Μαΐου

08:14

Πετρέλαιο: «Τριγυρίζει» τα 105 δολάρια το Brent με τα Στενά να παραμένουν κλειστά

07:56

Apivita: Το μεταβατικό 2025 και οι στόχοι για το 2026

07:49

Τι τζιράρουν τα ρολόγια Swatch στην Ελλάδα

07:43

Εκτοπισμοί λόγω συγκρούσεων: Αλματώδης αύξηση 60% το 2025

07:27

Αεροπορικά πλήγματα της Ρωσίας στο Κιέβο μετά το τέλος της ανακωχής

07:20

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις σε πρόσωπα και εταιρείες που διευκόλυναν τις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου στην Κίνα

07:11

Ενεργειακή αξιοποίηση αποβλήτων: Προχωρά η ΣΜΠΕ, ανοίγει ο δρόμος για τις μονάδες – Στόχος η ολοκλήρωση έως το 2030

07:07

Έρχεται «λίφτινγκ» στις φοιτητικές εστίες Ζωγράφου (ΣΔΙΤ) - Πώς θα αλλάξει «πρόσωπο» το 60 ετών κτήριο

07:04

Ακίνητα: Ισχυρή τάση (και) στα παλιά γραφεία - Άνοδος 74% στα ενοίκια σε βάθος 10ετίας

07:02

ΜΙΔΑ: Ψηφιακό «κόσκινο» για επιδόματα, ενοίκια και αγροτικές ενισχύσεις - Στο στόχαστρο απάτες με παράτυπες ενισχύσεις

07:01

Η κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή κρέμεται από μια κλωστή - Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες

07:00

Η «αθόρυβη» κίνηση της Eurobank - Το κτίριο για τον Ερασιτέχνη ΠΑΟ - Και εις άλλα με υγεία μετά το Skroutz

23:59

Οι προτάσεις της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος εν όψει της συνταγματικής αναθεώρησης

23:54

WSJ: Τα ΗΑΕ έχουν πραγματοποιήσει μυστικές επιθέσεις εναντίον του Ιράν

23:46

«Πράσινο 5 στα 5» για χρυσό

23:38

Ινδία: Περιοδεία Μόντι σε ΗΑΕ και τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες

23:28

Βρετανία: Kυρώσεις σε 12 άτομα και εταιρείες για διασυνδέσεις με το Ιράν

23:15

Wall Street: Πρώτη φορά πάνω από τις 7.400 μονάδες ο S&P 500 - Ρεκόρ και ο Nasdaq

22:58

Ταμείο Καινοτομίας: Ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για πρόσβαση σε νέα φάρμακα και θεραπείες

22:45

Δύο στους τρεις Αμερικανούς λένε ότι ο Τραμπ δεν έχει εξηγήσει γιατί γίνεται πόλεμος στο Ιράν

22:37

«Το ΝΑΤΟ ποτέ δεν ήταν τόσο σημαντικό όσο σήμερα», λέει η Καναδή ΥΠΕΞ

22:21

Νέα άνοδος σχεδόν 3% για πετρέλαιο δια στόματος Τραμπ

22:05

Αναγκαστική προσγείωση στο «Ελ. Βενιζέλος» έκανε αεροσκάφος της Lufthansa

21:53

Χανταϊός: Απέπλευσε από την Τενερίφη το MV Hondius μετά την απομάκρυνση των τελευταίων επιβατών

21:42

Τσίπρας: «Στόχος μας δεν είναι να κάνουμε αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη αλλά να τον νικήσουμε»

21:29

Ζελένσκι: «Η Ρωσία δεν έχει καμία πρόθεση να τερματίσει τον πόλεμο»

21:20

ΥπΑΑΤ: Αποζημιώσεις άνω των 210 εκατ. ευρώ για κτηνοτροφία - Κανονικά τα έργα ΣΔΙΤ