INSIDE OUT

Τι συνθήματα άκουσε ο Αλέξης στις Σέρρες - Η Θεανώ έκανε σκόνη τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

16-11-2022 | 07:08
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τι συνθήματα άκουσε ο Αλέξης στις Σέρρες - Η Θεανώ έκανε σκόνη τον κυβερνητικό εκπρόσωπο
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι πολίτες της Σέρρες στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος είχε περιοδεία στην περιοχή. «Αλέξη θυμήσου, οι Σέρρες ειν' μαζί σου», «Αλέξη μπροστά, πάμε δυνατά», «Να'τος, να'τος ο πρωθυπουργός» φώναζαν και τον ακολουθούσαν στην περιοδεία του στην πόλη. «Αλέξη γερά, ΣΥΡΙΖΑ μπροστά», «Είσαι η ελπίδα μας» ήταν μερικά ακόμη από τα συνθήματα που ακούστηκαν, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα διαφωνήσω. Ακόμα και σε ένα νομό όπου εκλέγονται 4 βουλευτές της ΝΔ, ένας του Βελόπουλου, κι ένας του ΣΥΡΙΖΑ (Λευτέρης Αβραμάκης), τίποτα δεν εμποδίζει τους πιστούς φίλους να υποδεχτούν με αγάπη τον Αρχηγό. Επίσης μ’ άρεσε το πολύ μπλε πουλοβεράκι του Αλέξη. Πολύ prep.

Ξαναχτύπησε

Την ώρα που ο Αλέξης απολάμβανε τη αγάπη των στελεχών της Νομαρχιακής, μερικά εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά η Θεανώ επέφερε πλήγμα στο αντιπολιτευτικό αφήγημα για υποκλοπές και συμφέροντα. Άριστη αρχιτεκτόνισσα και μαγείρισσα κατάφερε να τα ενώσει με μόλις 43 λέξεις: «Διασπαθίσατε σε ημέτερους το Ταμείο Ανάκαμψης. Γι’ αυτό το Ταμείο, γίνονται όσα παρακολουθούμε αυτές τις ημέρες από επιχειρηματίες, που προφανώς δεν έμειναν ευχαριστημένοι από όσα κάνατε. Το θέμα των υποκλοπών συνδέεται ευθέως με τα 72 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ». Την φαντάζομαι να τα συζητάει όλα αυτά π.χ. με τον Αλέκο τον Φλαμπουράρη και να λέει, «όχι πες, μου έτσι δεν είναι Αλέκο;», κι ο Αλέκος να κουνάει το κεφάλι με νόημα.

Αναταραχή στην Κουμουνδούρου

Η Θεανώ έφερε σε πραγματικά δύσκολη θέση τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος βγήκε (ΣΚΑΪ) να επικοινωνήσει το μήνυμα του Πρωθυπουργού, καθώς η ίδια το πέτυχε μακράν καλύτερα τολμώ να πω. Ευθύβολη, εύστροφη, to the point και λαϊκή όσο χρειάζεται για να καταλάβει και ο τελευταίος που ασχολείται με τα κοινά, για ποιο λόγο ολημερίς κι ολονυχτίς ακούει για σκάνδαλο και βούρκο.

Μάταια προσπάθησε αργότερα να το μαζέψει η Κουμουνδούρου. Η Θεανώ επέμεινε μέχρι τέλους ότι «όλοι καταλαβαίνουμε ότι οι παρακολουθήσεις σχετίζονται και με τη ροή του χρήματος».

Όπως Belh@ara

Την ίδια στιγμή, μια πτυχή της τακτικής που θ’ ακολουθήσει τους επόμενους λίγους μήνες μέχρι τις εκλογές η αξιωματική αντιπολίτευση, έδωσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Μαγνησίας. Πρόκειται για αναβίωση της παλιάς τακτικής '12-'15 «μην τολμήσετε, γιατί εμείς θα το ακυρώσουμε» κυρίως προς επενδυτές. Το bullying αναβιώνει ξανά, μετά το πανηγυρικό έναυσμα με την επίσκεψη του Προέδρου στον Γάλλο πρέσβη. Ένα μικρό, κομψό δείγμα της τακτικής διέκρινα στην επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου.

Stop στην ιδιωτικοποίηση

Το κλιμάκιο αποτελούνταν από τους βουλευτές Κατερίνα Παπανάτσιου και Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, την πρώην υπουργό και στενή συνεργάτη του Π. Καμμένου, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, τον πρώην Δ/ντα Σύμβουλο του ΟΛΒ Γ. Τοζίδη, και κομματικά στελέχη.

Το μήνυμα ήταν πως όταν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την κυβέρνηση και εφόσον η πώληση των μετοχών δεν έχει ολοκληρωθεί, θα σταματήσει τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης και θα εκπονήσει ένα επενδυτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη του λιμανιού αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, ενώ θα ρυθμίσει τα εργασιακά ζητήματα όπως την αμοιβή για τα σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Και ΑΤΑ

Επίσης τόνισαν πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την ΑΤΑ! Το βρίσκω υπέροχο. Αν βρουν τρόπο να αναστρέψουν και τον πληθωρισμό, διαφορετικό από της Λαγκάρντ, θα τους ψηφίσω. Το εννοώ.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:33

Πυρκαγιά στο παλιό κτήριο του Μπάντμιντον στο Πάρκο Γουδή

20:26

Επιχείρηση της Πυροσβεστικής στον Άβαντα, οριοθετήθηκε η φωτιά στον Άγιο Αθανάσιο

20:15

Νέα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν - Χτυπήθηκε το νησί Κεσμ

19:30

Η ΕΚΤ βάζει το κλίμα στην εξίσωση των τραπεζικών εγγυήσεων

19:19

Μουντιάλ 2026: Διπλωματικό επεισόδιο Γαλλίας-Αργεντινής με αφορμή ρατσιστικά σχόλια κατά των «πετεινών»

19:13

Σε ύφεση και χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Χαλκούτσι Ωρωπού

18:51

Τα επενδυτικά κεφάλαια ανησυχούν για την κυριαρχία της «τριάδας» των εταιρειών AI στις αναδυόμενες αγορές

18:23

Τσουκαλάς: Δεσμευόμαστε ξανά για ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους

18:10

Μητσοτάκης: Συλλυπητήρια στον λαό του Κατάρ για τον θάνατο του Σεΐχη Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι

17:59

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης: Ψηφιοποίηση των αρχείων των Διευθύνσεων Μεταφορών & Επικοινωνιών

17:42

ΕΛ.Α.Σ.: Θέλει μήπως ο ΥΠΕΞ να μας αναφέρει τα αποτελέσματα της εξωτερικής πολιτικής Μητσοτάκη;

17:31

ΠΑΣΟΚ: Αποτροπιασμός για την επίθεση σε βάρος της υφυπουργού Σέβης Βολουδάκη

17:28

Απερίφραστη καταδίκη Ν. Κακλαμάνη στην πράξη εκφοβισμού σε βάρος της Σέβης Βολουδάκη

17:08

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Χαλκούτσι Ωρωπού

17:00

Γαλλικές εκλογές: Ο μεγαλύτερος πολιτικός κίνδυνος για την Ευρώπη

16:41

Σδούκου για τις απειλές κατά της Σέβης Βολουδάκη: Η φασιστική νοοτροπία πρέπει να ηττηθεί

16:29

Γερμανία: Xρηματοδοτεί 50.000 επιθετικά drones για την Ουκρανία

16:13

Διαμαντοπούλου για τιμές καυσίμων: Η ακρίβεια δεν αντιμετωπίζεται με ωραία λόγια και φωτογραφίες

15:54

Κοινή ανακοίνωση 14 χωρών για την επιθετική πολιτική της Κίνας στη Νότια Σινική Θάλασσα

15:43

Στενά του Ορμούζ: Κλειστά αναφέρει το Ιράν - Όχι, ανοικτά δηλώνει ο Τραμπ

15:23

Νέες προοπτικές για την Τράπεζα Χανίων μετά τη λήψη πανελλαδικής άδειας

15:12

Κυρανάκης για τα συνθήματα στο σπίτι της Σέβης Βολουδάκη: Τους το ξαναλέμε, δεν τους φοβόμαστε

15:07

Πρόγραμμα του Πρωθυπουργού για αύριο και μεθαύριο

14:54

ΑΑΔΕ: Κατάσχεση άνω των 2 τόνων ακατάλληλων γαλακτοκομικών προϊόντων - Τα μετέφερε φορτηγό χωρίς ψυγείο

14:42

Μόντι: Προσεγγίζει τις χώρες του Ειρηνικού εν μέσω της αναδιαμόρφωσης του γεωπολιτικού τοπίου από Κίνα - ΗΠΑ

14:28

Ιράκ: Στις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός Ζαΐντι - Θα υπογράψει ενεργειακές συμφωνίες

14:17

Ινδία: Η Τata Consultancy Services σχεδιάζει να δημιουργήσει ομάδα 8.900 μηχανικών ανάπτυξης εφαρμογών ΑΙ

14:04

Αίγυπτος: Υπερδιπλασιάστηκε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών

13:53

Ανδρουλάκης: Παρουσιάζει τη Δευτέρα τις 17 δεσμεύσεις για τους συνταξιούχους

13:48

Γιαννούλης: Η επιστροφή οποιουδήποτε διαγραφέντος βουλευτή γίνεται μόνο με τον κανονικό τρόπο