INSIDE OUT

Τα γραμμάτια του Αλέξη - Τα εξωθεσμικά κέντρα - Οι ΠΑΣΟΚοι ψάχνουν για γραμμή

15-11-2022 | 07:03
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα γραμμάτια του Αλέξη - Τα εξωθεσμικά κέντρα - Οι ΠΑΣΟΚοι ψάχνουν για γραμμή
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Στιβαρός Κυριάκος χθες βράδυ, πήρε πάνω του όλη την σερνάμενη μπίχλα των τελευταίων εβδομάδων και καθάρισε το τοπίο. Γύρισα στο Μαντείο εξουθενωμένη και έβαλα αμέσως τους Αιγύπτιους σκλάβους να μου κάνουν μασάζ στα χέρια. Είχα ντυθεί απλό γαλάζιο στέλεχος στην Πειραιώς και για να μη με αντιληφθούν, χειροκροτούσα συνέχεια με ενθουσιασμό και να τα αποτελέσματα. Δυσκολεύομαι ακόμα και να πάρω φύλλα από τη πάνω εσοχή. Όμως χαλάλι Πρόεδρε. Επιτέλους μια πολιτική ομιλία με τα σύκα σύκα, και την σκάφη σκάφη.

Τουρκία + έμποροι όπλων

Η πιο μεγάλη σκάφη του Κυριάκου, ήταν με αφορμή την ξαφνική επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον Γάλλο Πρέσβη. «Την ίδια ώρα που η Ελλάδα υποδέχεται δυο ακόμα νέα Rafale, ο κ. Τσίπρας καλεί τον Γάλλο Πρέσβη να τον απειλήσει ότι θα καταργήσει την αμοιβαία αμυντική συμφωνία εάν δεν υπάρχει -λέει- ελληνική προστιθέμενη αξία. Μάλιστα, μάλιστα. Θα ανατινάξει δηλαδή μια εθνική επιτυχία που έκανε περήφανους όλους τους Έλληνες και ενόχλησε μόνο δύο κέντρα: την Τουρκία και τους εμπόρους όπλων, που ασφαλώς δεν είχαν θέση σε μία διακρατική συνεργασία».

Γραμμάτια

Ενώ το πιο ζουμερό σύκο, ήρθε ακριβώς μετά: «Και πώς εννοεί, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας την "εγχώρια προστιθέμενη αξία" για την οποία μίλησε; Μόνο σε μεσάζοντες αυτή παραπέμπει. Πώς αντιλαμβάνεται αλήθεια την τροποποίηση μιας αμυντικής εταιρικής σχέσης με μια συμμαχική χώρα; Τι θα γίνει δηλαδή; Εάν δεν συμφωνήσει, δεν θα παραλάβουμε τα υπόλοιπα μαχητικά; Οι φρεγάτες Belharra θα μείνουν μισοχτισμενες στα ναυπηγεία; Όλα αυτά είναι αναπόσπαστα στοιχεία του αμυντικού μας σχεδιασμού. Από το "go back Madam Merkel" πήγε δηλαδή στο "go back Mister Macron".

Και προσέξτε! Πώς τολμά να κάνει κάτι τέτοιο, ειδικά τώρα; Να μας πει ευθέως ποια γραμμάτια ξεπληρώνει και σε ποιους, παίζοντας στα ζάρια την ίδια του την πατρίδα».

Η μομφή χοντρή. Περιμένω απάντηση Αλέξη πριν τα Χριστούγεννα.

Γαλάζια αποθέωση

Η κομματική ελίτ της ΝΔ χειροκρότησε πολλές φορές τον Πρωθυπουργό, αλλά μία φράση του είχε ένταση, όρθιους, σφυρίγματα και επευφημίες. «Ο κ. Eρντογάν, βέβαια, δεν κρύβει ότι θα προτιμούσε τον κ. Τσίπρα απέναντί του. Όμως έχει εμένα».

Χειροκρότημα έπεσε και στο εξής σημείο: «Η συλλογική δυναμική της χώρας έχει στερήσει ισχύ από ιδιωτικά συμφέροντα τα οποία άλλοτε επηρέαζαν εξωθεσμικά την πορεία της.

Αυτά τα κέντρα, λοιπόν, θα ήθελαν πολύ έναν πιεζόμενο Πρωθυπουργό και μία αγκυλωμένη κυβέρνηση. Ήδη, μάλιστα, κάποιοι μάς δείχνουν τα δόντια τους. Εμείς, οι Νεοδημοκράτες, δεν μασάμε».

Τελικά μόνο εγώ μασάω σ' αυτή την γη, απ' ό,τι κατάλαβα. Τέλοσπάντων.

Με zoom

Αρκετοί Υπουργοί και πρωτοκλασάτα στελέχη στις πρώτες σειρές, ενώ υπήρχε η δυνατότητα να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής και με zoom. Εικάζω ότι αυτό επέλεξαν οι πρώην Πρωθυπουργοί κ.κ. Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, και απλοί Πρόεδροι όπως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Παρών στην πρώτη γραμμή ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας. Μετά τον ΠΘ

και τον Γραμματέα της ΝΔ, ενδιαφέρον είχε η ομιλία του Νίκου Θεοδωρόπουλου Γραμματέα Οικουμενικού Ελληνισμού, ο οποίος μίλησε για την δυσκολία εγγραφής ομογενών σε εκλογικούς καταλόγους, μετά την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει πιο εύκολη η ψήφος εξ αποστάσεως.

Ψάχνουν την γραμμή

Η σκληρή πόλωση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί ήδη αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ του Νίκου Ανδρουλάκη. Στο κόμμα βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ να τους κλέβει την αντιπολιτευτική μπουκιά απ’ το στόμα για επισυνδέσεις και αναζητούν γραμμή. Γραμμή, αναζητούν και οι 22 βουλευτές του, αλλά μάταια ψάχνουν την Ευαγγελία Λιακούλη στην Βουλή να τους δώσει ένα ψίχουλο, ένα στίγμα, κατιτίς. Στην ιδέα και μόνο ότι μπορεί να κατέβουν Λάρισα ο Θωμάς Παπαλιάγκας και ο Άκης Νασιώκας, (γιος του Έκτορα, του μοναδικού βουλευτή, μαζί με το Γιώργο Φλωρίδη που παρέδωσε έδρα), η Λίτσα έχει πάρει σβάρνα τον κάμπο.

Του Βαγγέλη

Και καλά κάνει, αφού την «γραμμή» την αναλαμβάνει από χθες επισήμως ο Παναγιώτης Δουδωνής διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου του πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Ο Δουδωνής, θεωρείται πολιτικό τέκνο του Βαγγέλη Βενιζέλου, έχει γράψει τηλεοπτικά χιλιόμετρα βγαίνοντας κάθε βράδυ στο Action24, και εξ αυτού του λόγου υπάρχουν αρκετοί που θυμούνται τα εγκωμια του στον Κυριάκο το ’19 και την δριμύτατη κριτική στην Φώφη. Ναι, αλλά οι ΠΑΣΟΚοι έβλεπαν Action24 οέο;

Κάποιοι ναι, είν’ η απάντηση. Η ανάληψη του Πολιτικού Σχεδιασμού από ένα νέο πρόσωπο πάντως, προκαλεί ρίγη στην Κουμουνδούρου, η οποία κάνει τις αναπόφευκτες συγκρίσεις.

Της Άννας

Το άλλο new entry στο στενό επιτελείου του Προέδρου είναι η Αναστασία Χατζηδάκη που αναλαμβάνει τον κρίσιμο τομέα του Οργανωτικού. Η Χατζηδάκη ήταν στο γραφείο της Άννας Διαμαντοπούλου για 15 χρόνια και θεωρείται μεθοδική, εργατική και αποτελεσματική. Εγώ πάλι θεωρώ ότι μια χαρά θα την κάνει τη δουλειά ο Ανδρέας Σπυρόπουλος. Ακαπέλωτος.

Τση Κρήτης

Και τέλος, αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού, ο Νίκος Δασκαλάκης. Τση Κρήτης και του φοιτητικού κινήματος της περιόδου 2015-2019, (ναι μην γελάτε, υπήρξε και τότε φοιτητικό κίνημα). Ο Δασκαλάκης, μόλις 27 χρονών μεγάλωσε στα γόνατα του Προέδρου Ανδρουλάκη και ήταν και Γραμματέας της ΠΑΣΠ ΤΕΙ, την περίοδο '15-'19. Καλό παιδί.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:39

Συντριβή μαχητικού F-35 κοντά σε στρατιωτική βάση στην Καλιφόρνια

23:35

Θετικό κλείσιμο στην Wall Street με χείρα βοηθείας από την Amazon

23:17

Η αγορά διάλεξε: Alphabet, Amazon και Microsoft πρόσθεσαν 1,5 τρισ. δολάρια

22:52

Γαλλία – πυρκαγιά στη Ζιρόντ: Σχεδόν 200.000 εκτοπισμένοι έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους

22:45

Παίρνει φόρα λίγο πριν το φίνις η Wall Street

22:35

Πετρέλαιο: Πάνω από τα 90 δολάρια το Brent - Ξεπέρασαν το +20% τα μηνιαία κέρδη

22:20

Πορτογαλία: Ενισχύονται οι έλεγχοι στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα, με αφορμή τα γεγονότα στη Θέουτα

22:03

Δύσκολη μάχη στη Βοιωτία για την πυροσβεστική

21:44

Γερμανία: Νέα παράταση των συνοριακών ελέγχων μετά τα γεγονότα στη Θέουτα

21:28

Ισπανία: Ένα χωριό ενώθηκε για να σώσει μια καστανιά 500 ετών από τις φλόγες

21:19

Ενεργοποιήθηκε η Υπηρεσία Copernicus για τις πυρκαγιές στους δήμους Θηβαίων και Μάνδρας - Ειδυλλίας

20:57

Η Ελλάδα στις χώρες που διεκδικούν τα AI gigafactories της ΕΕ

20:54

Dimand: Συμφωνία με ΔΕΔΔΗΕ για πώληση ακινήτου στον Ελαιώνα έναντι 134,7 εκατ. ευρώ

20:36

Ιταλία: Αναστέλλει τη συμφωνία Σένγκεν για την Ισπανία

20:28

3+1 ερωτήσεις για τους βρεφονηπιακούς - Τι αλλάζει, ποιοι επωφελούνται

20:20

Ο Μπερνάρ Αρνό περνά στην αντεπίθεση μετά την έρευνα της Le Monde

20:05

Τραμπ: Το Ισραήλ είναι «πολύ ικανοποιημένο» από τη συμφωνία με τη Χαμάς

20:02

Στο ραντάρ της Αθήνας το εκλογικό θρίλερ του Ισραήλ

20:01

Ευρωαγορές: «Ξεφούσκωσαν» στο τέλος της ημέρας

19:49

ΑΑΔΕ: Συνελήφθη ελεγχόμενος για λαθρεμπόριο, μετά από απειλή σε ελεγκτές ότι θα στείλει «μπράβους»

19:26

Ελβετία: Μυστηριώδης ασθένεια πλήττει τις αγελάδες γαλακτοπαραγωγής

19:23

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Ισπανία για «εσκεμμένες προσπάθειες» διευκόλυνσης της παράτυπης μετανάστευσης

19:14

Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων

19:09

Mermeren: Πτώση 41% στα καθαρά κέρδη το α΄ εξάμηνο

18:56

Αγορά εξοχικής κατοικίας: Οι περιοχές με τις μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές

18:50

Θέουτα: Περισσότεροι από 37.500 μετανάστες επέστρεψαν στο Μαρόκο σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές

18:48

Κίνηση - ματ από ΔΕΗ με χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ 277,3 MW στην Πολωνία

18:42

Alpha Bank: Ξεκινά πρόγραμμα αγοράς έως 205 εκατ. ιδίων μετοχών - Από €0,29 έως €7 το εύρος τιμής αγοράς

18:31

Αlpha Trust: Εγκρίθηκε το squeeze out από Alpha Bank - Εκτός ταμπλό στις 18/8

18:24

Μάχη με τις φλόγες σε πολλαπλά μέτωπα - Πύρινος όλεθρος στη Βοιωτία