INSIDE OUT

Ποιους ευχαρίστησε ο Σπύρος Λάτσης για το Ellinikon - Παρουσίες κι απουσίες - Ποιοι κάθισαν στο δείπνο

18-10-2022 | 07:16
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ποιους ευχαρίστησε ο Σπύρος Λάτσης για το Ellinikon - Παρουσίες κι απουσίες - Ποιοι κάθισαν στο δείπνο

Με μια λιτή και την ίδια στιγμή αντάξια της σημασίας του έργου τελετή, έγιναν χθες τα εγκαίνια στο Ελληνικό. Ένα σπουδαίο έργο το οποίο έχει ήδη πετύχει να το αναγνωρίζουν με το μικρό του όνομα και χωρίς επεξηγήσεις. Ήταν όλοι εκεί. Περίπου χίλια άτομα. Δίπλα στον Πρωθυπουργό, ο Αντώνης Σαμαράς. Είναι η δεύτερη φορά σε κοινή εμφάνιση με Κυριάκο, μετά τα εγκαίνια των τριών νέων σταθμών της επέκτασης του Μετρό στον Πειραιά. Το Hellinikon είναι γκράντε και το υποψιάζονται όλοι. Όσοι δε νομίζουν ότι δεν θα προσφέρει και τίποτα σημαντικό, ας κρατήσουν την ανάσα τους γιατί θα αυτό που θα έρθει θα είναι ένα τσουνάμι.

Λάτρεψα την μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα η οποία γράφτηκε ειδικά για το έργο.

Ενώ όταν έφυγαν όλοι, απόλαυσα το δείπνο μαζί με τους σκληρά εργαζόμενους του έργου, κάτω από τα αστέρια και δίπλα στην θάλασσα.

Ο Dr Latsis

Η εμφάνιση του Σπύρου Λάτση από την Γενεύη ήταν καταλυτική. Σε δυο λεπτά, ξετύλιξε όλο το κουβάρι του έργου ευχαριστώντας όσους βοήθησαν.

Αντώνης, Αλέξης, Κυριάκος

«Ποιοι βοήθησαν στην επίτευξη του έργου; Είναι τόσοι πολλοί, που προφανώς δεν μπορώ να τους αναφέρω. Θα ήθελα όμως να ευχαριστήσω, θερμές ευχαριστίες, στις τρεις κυβερνήσεις των Πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά, Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Αντώνης Σαμαράς θέσπισε τις βάσεις τις νομοθετικές του έργου. Εκτέλεσε τον διαγωνισμό και έβαλε τις βάσεις της σύμβασης.

Ο Αλέξης Τσίπρας διαπραγματεύτηκε τη σύμβαση με αύξηση πρασίνων χώρων και των χώρων κρατικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος. Επίσης πέρασε από τη Βουλή το Προεδρικό Διάταγμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν υποστηρικτής του έργου, πριν εισέλθει στην κυβέρνηση. Ανέλαβε το δαιδαλώδες και δύσκολο έργο των αδειοδοτήσεων και του πολεοδομικού πλαισίου. Αυτές οι ενέργειες οδήγησαν στην πληρωμή και τη μεταβίβαση της γης», ανέφερε επί λέξη.

Παρουσίες- απουσίες

Ο Σπύρος Λάτσης συνέχισε με τους υπουργούς και νομίζω δεν αδίκησε κανέναν. Ευχαρίστησε θερμά τους Χρήστο Σταϊκούρα, Άδωνι Γεωργιάδη, Λίνα Μενδώνη, Άκη Σκέρτσο, Νίκο Παπαθανάση, και Αλέκο Φλαμπουράρη, οι οποίοι έδωσαν το παρόν στα εγκαίνια.

Ευχαρίστησε και τον Γρηγόρη Δημητριάδη, και Γιώργο Γεραπετρίτη οι οποίοι δεν παρέστησαν.

Επίσης τις Διοικήσεις το ΤΑΙΠΕΔ, τον Στέργιο Πιτσιόρλα, Ανδρέα Ταπραντζή, και την συντονίστρια Ελληνικού, κυρία Πέτη Πέρκα. και τους δημάρχους της περιοχής, προεξάρχοντος του Ελληνικού – Αργυρουπόλεως Κωνσταντάτου.

Και φυσικά τον Πρόεδρο της LAMDA, Τάσο Γιαννίτση και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Οδυσσέα Αθανασίου και την ομάδα του, που δούλεψαν χιλιάδες ώρες για να φτάσει σε αυτό το σημείο.

Μαριάννα και Μαργαρίτα

Τρυφερές ήταν οι ευχαριστίες στην μητέρα του «που υπήρξε ο συνδετικός κρίκος, από τότε που έφυγε ο πατέρας μου, για την οικογένειά μας» και στις αδελφές του Μαριάννα και Μαργαρίτα.

Στα εγκαίνια παρόντα ήταν τα παιδιά του Σπύρου Λάτση - για τον υποστηρικτικό τους ρόλο έκανε ειδική αναφορά ο πατέρας τους.

Απουσίες

Αισθητή η απουσία του Αλέξη Τσίπρα από τα εγκαίνια, ενώ παρέστη τόσο ο Φλαμπουράρης με τον οποίο τον συνδέει προσωπική φιλία, και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτη Πέρκα. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο απουσίαζε, αλλά φαίνεται σα να προσπαθεί να κρατήσει αποστάσεις από το έργο, καθώς το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέδωσε μια άκρως επιθετική ανακοίνωση. Σε αυτή επιχειρεί να εμφανίσει ότι το έργο του οποίου το Προεδρικό Διάταγμα πέρασε στην Βουλή, είναι ένα άλλο από αυτό του Διατάγματος. «Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεμπλοκάρει το έργο και είχε διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για την βιώσιμη υλοποίηση του. Σήμερα εμφανίζεται δεύτερη φορά μετά την φιέστα του 2021 στα εγκαίνια μιας επένδυσης που όχι μόνο έχει βαλτώσει και με δική του ευθύνη, αλλά έχει πάρει εντελώς διαφορετική τροπή από τον αρχικό σχεδιασμό». Μετά απ’ αυτό θα πρέπει να διαγράψει άμεσα Φλαμπουράρη και Πέρκα.

Παρουσίες

Μπροστά το εμβληματικό σήμα του Ellinikon η πρώτη κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι, με την υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου
Μπροστά το εμβληματικό σήμα του Ellinikon η πρώτη κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι, με την υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου

Η Δόμνα, το βράδυ βγήκε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ για την τραγική υπόθεση της 12χρονης, και ανέφερε το εξής (εξίσου τραγικό): ότι επί υπουργίας της δόθηκε εντολή να διερευνήσουν το ποινικό μητρώο εργαζομένων σε προνοιακές δομές. Έφριξα. Ούτε τ' αυτονόητα... Δεν της φαίνεται, αλλά η νεαρά έχει σηκώσει τα κομψά της μανίκια σε έναν δύσκολο χώρο, απ‘ όπου έχουν ακουστεί μεγάλες κουβέντες στο παρελθόν. Επίσης θα κατέβει στην Α’ Πειραιά.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:47

Χέγκσεθ: «Η κατάπαυση πυρός με το Ιράν εξακολουθεί να ισχύει - Tο Ιράν δεν ελέγχει τo Ορμούζ»

16:45

Η Stoiximan εγκαινιάζει τα νέα της γραφεία στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

16:37

Πάνω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη και τα έσοδα της Ferrari στο α' τρίμηνο

16:34

Εφορία: Συνεπείς στις φορο-πληρωμές 8 στους 10 φορολογούμενους

16:20

Πακιστάν: Οι δολοφονίες για λόγους «τιμής» αυξήθηκαν σε τουλάχιστον 470 το 2025

16:07

Πιερρακάκης στο Ecofin: Απαιτεί πολιτικό θάρρος για να επιτευχθεί ο οικονομικός μετασχηματισμός

15:59

ΕΚΠΑ: Αναβαθμίζονται οι φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Αθηνών

15:52

Μακρόν: Η ΕΕ να ενεργοποιήσει το «εμπορικό μπαζούκα» αν οι ΗΠΑ αυξήσουν τους δασμούς

15:47

Τουρκία: Ο εθνικιστής σύμμαχος του Ερντογάν ζήτησε να δοθεί επίσημο ρόλο στον Οτσαλάν

15:24

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ Αραγτσί μεταβαίνει στην Κίνα λίγο πριν την επίσκεψη Τραμπ

15:14

ΓΣΕΕ: Ξανά πρόεδρος ο Γιάννης Παναγόπουλος

15:13

Μιχαηλίδου για Νταντάδες της Γειτονιάς: Εντυπωσιακή ανταπόκριση, πάνω από 48.000 επισκέψεις στην πλατφόρμα

15:07

Βαρθολομαίος από Βουλή: «Ανάγκη συναίνεσης γύρω από κοινές θεμελιώδεις αξίες»

15:04

Πέντε παραθαλάσσιες πόλεις της Ελλάδας για καλοκαιρινές αποδράσεις

14:56

Mega Brokers: Πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε bonus, επιπλέον αμοιβές και παροχές για συνεργάτες, προσωπικό

14:55

Παιδικοί Σταθμοί: Ξεκινούν 10 Μαΐου οι ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφών

14:53

Ρουμανία: «Κατέρρευσε» η κυβέρνηση του Ίλιε Μπολοζάν - Πέρασε η πρόταση δυσπιστίας

14:49

Μελέτη: Σύμμαχος των ατόμων με υπερφαγική διαταραχή η αναγραφή των θερμίδων στο μενού σε καφέ, εστιατόρια

14:40

Έναρξη νέας εφαρμογής Φακέλου Ασφάλισης Υγείας - Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΕΟΠΥΥ

14:37

Νέα διοικητική ομάδα για την Randstad Ελλάδος

14:35

Η Κίνα χαρακτήρισε «παράνομες» τις ευρύτερες αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της Κούβας

14:35

FixItBnB: Νέα υπηρεσία τεχνικής υποστήριξης για καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης από τη ΔΕΗ

14:32

AtmoHub: Άνοδος της θερμοκρασίας και νέο επεισόδιο μεταφοράς σκόνης από τη Σαχάρα - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

14:18

Η Kaspersky προειδοποιεί για επιθέσεις phishing μέσω Amazon Simple Email Service

14:10

Βρετανία: Νέες κυρώσεις στη Ρωσία για στρατολόγηση μεταναστών στον πόλεμο

14:09

Σχοινάς: «Οι αγρότες και οι ψαράδες δεν θα μείνουν απροστάτευτοι»

14:04

Optima bank: Αύξηση μερίσματος κατά 21%, επιβεβαίωση της ισχυρής αναπτυξιακής πορείας

14:03

Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ είναι «έτοιμη για όλα τα σενάρια» όσον αφορά τους αμερικανικούς δασμούς

14:00

Εξάρχου στο Politico: «Ο ανταγωνισμός από την Ασία ανεβάζει τις τιμές και περιορίζει τη διαθεσιμότητα LNG στην Ευρώπη»

13:53

Μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου βυθίζεται: Η καθίζηση ορατή από το διάστημα