INSIDE OUT

Ποιους ευχαρίστησε ο Σπύρος Λάτσης για το Ellinikon - Παρουσίες κι απουσίες - Ποιοι κάθισαν στο δείπνο

18-10-2022 | 07:16
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ποιους ευχαρίστησε ο Σπύρος Λάτσης για το Ellinikon - Παρουσίες κι απουσίες - Ποιοι κάθισαν στο δείπνο
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Με μια λιτή και την ίδια στιγμή αντάξια της σημασίας του έργου τελετή, έγιναν χθες τα εγκαίνια στο Ελληνικό. Ένα σπουδαίο έργο το οποίο έχει ήδη πετύχει να το αναγνωρίζουν με το μικρό του όνομα και χωρίς επεξηγήσεις. Ήταν όλοι εκεί. Περίπου χίλια άτομα. Δίπλα στον Πρωθυπουργό, ο Αντώνης Σαμαράς. Είναι η δεύτερη φορά σε κοινή εμφάνιση με Κυριάκο, μετά τα εγκαίνια των τριών νέων σταθμών της επέκτασης του Μετρό στον Πειραιά. Το Hellinikon είναι γκράντε και το υποψιάζονται όλοι. Όσοι δε νομίζουν ότι δεν θα προσφέρει και τίποτα σημαντικό, ας κρατήσουν την ανάσα τους γιατί θα αυτό που θα έρθει θα είναι ένα τσουνάμι.

Λάτρεψα την μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα η οποία γράφτηκε ειδικά για το έργο.

Ενώ όταν έφυγαν όλοι, απόλαυσα το δείπνο μαζί με τους σκληρά εργαζόμενους του έργου, κάτω από τα αστέρια και δίπλα στην θάλασσα.

Ο Dr Latsis

Η εμφάνιση του Σπύρου Λάτση από την Γενεύη ήταν καταλυτική. Σε δυο λεπτά, ξετύλιξε όλο το κουβάρι του έργου ευχαριστώντας όσους βοήθησαν.

Αντώνης, Αλέξης, Κυριάκος

«Ποιοι βοήθησαν στην επίτευξη του έργου; Είναι τόσοι πολλοί, που προφανώς δεν μπορώ να τους αναφέρω. Θα ήθελα όμως να ευχαριστήσω, θερμές ευχαριστίες, στις τρεις κυβερνήσεις των Πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά, Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Αντώνης Σαμαράς θέσπισε τις βάσεις τις νομοθετικές του έργου. Εκτέλεσε τον διαγωνισμό και έβαλε τις βάσεις της σύμβασης.

Ο Αλέξης Τσίπρας διαπραγματεύτηκε τη σύμβαση με αύξηση πρασίνων χώρων και των χώρων κρατικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος. Επίσης πέρασε από τη Βουλή το Προεδρικό Διάταγμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν υποστηρικτής του έργου, πριν εισέλθει στην κυβέρνηση. Ανέλαβε το δαιδαλώδες και δύσκολο έργο των αδειοδοτήσεων και του πολεοδομικού πλαισίου. Αυτές οι ενέργειες οδήγησαν στην πληρωμή και τη μεταβίβαση της γης», ανέφερε επί λέξη.

Παρουσίες- απουσίες

Ο Σπύρος Λάτσης συνέχισε με τους υπουργούς και νομίζω δεν αδίκησε κανέναν. Ευχαρίστησε θερμά τους Χρήστο Σταϊκούρα, Άδωνι Γεωργιάδη, Λίνα Μενδώνη, Άκη Σκέρτσο, Νίκο Παπαθανάση, και Αλέκο Φλαμπουράρη, οι οποίοι έδωσαν το παρόν στα εγκαίνια.

Ευχαρίστησε και τον Γρηγόρη Δημητριάδη, και Γιώργο Γεραπετρίτη οι οποίοι δεν παρέστησαν.

Επίσης τις Διοικήσεις το ΤΑΙΠΕΔ, τον Στέργιο Πιτσιόρλα, Ανδρέα Ταπραντζή, και την συντονίστρια Ελληνικού, κυρία Πέτη Πέρκα. και τους δημάρχους της περιοχής, προεξάρχοντος του Ελληνικού – Αργυρουπόλεως Κωνσταντάτου.

Και φυσικά τον Πρόεδρο της LAMDA, Τάσο Γιαννίτση και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Οδυσσέα Αθανασίου και την ομάδα του, που δούλεψαν χιλιάδες ώρες για να φτάσει σε αυτό το σημείο.

Μαριάννα και Μαργαρίτα

Τρυφερές ήταν οι ευχαριστίες στην μητέρα του «που υπήρξε ο συνδετικός κρίκος, από τότε που έφυγε ο πατέρας μου, για την οικογένειά μας» και στις αδελφές του Μαριάννα και Μαργαρίτα.

Στα εγκαίνια παρόντα ήταν τα παιδιά του Σπύρου Λάτση - για τον υποστηρικτικό τους ρόλο έκανε ειδική αναφορά ο πατέρας τους.

Απουσίες

Αισθητή η απουσία του Αλέξη Τσίπρα από τα εγκαίνια, ενώ παρέστη τόσο ο Φλαμπουράρης με τον οποίο τον συνδέει προσωπική φιλία, και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτη Πέρκα. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο απουσίαζε, αλλά φαίνεται σα να προσπαθεί να κρατήσει αποστάσεις από το έργο, καθώς το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέδωσε μια άκρως επιθετική ανακοίνωση. Σε αυτή επιχειρεί να εμφανίσει ότι το έργο του οποίου το Προεδρικό Διάταγμα πέρασε στην Βουλή, είναι ένα άλλο από αυτό του Διατάγματος. «Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεμπλοκάρει το έργο και είχε διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για την βιώσιμη υλοποίηση του. Σήμερα εμφανίζεται δεύτερη φορά μετά την φιέστα του 2021 στα εγκαίνια μιας επένδυσης που όχι μόνο έχει βαλτώσει και με δική του ευθύνη, αλλά έχει πάρει εντελώς διαφορετική τροπή από τον αρχικό σχεδιασμό». Μετά απ’ αυτό θα πρέπει να διαγράψει άμεσα Φλαμπουράρη και Πέρκα.

Παρουσίες

Μπροστά το εμβληματικό σήμα του Ellinikon η πρώτη κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι, με την υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου
Μπροστά το εμβληματικό σήμα του Ellinikon η πρώτη κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι, με την υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου

Η Δόμνα, το βράδυ βγήκε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ για την τραγική υπόθεση της 12χρονης, και ανέφερε το εξής (εξίσου τραγικό): ότι επί υπουργίας της δόθηκε εντολή να διερευνήσουν το ποινικό μητρώο εργαζομένων σε προνοιακές δομές. Έφριξα. Ούτε τ' αυτονόητα... Δεν της φαίνεται, αλλά η νεαρά έχει σηκώσει τα κομψά της μανίκια σε έναν δύσκολο χώρο, απ‘ όπου έχουν ακουστεί μεγάλες κουβέντες στο παρελθόν. Επίσης θα κατέβει στην Α’ Πειραιά.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:39

Κικίλιας: Οι θάλασσές μας είναι η κληρονομιά που οφείλουμε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές

17:36

Πιερρακάκης: «Ταχύτερα οι επενδύσεις στην ενέργεια με την πρόσθετη δημοσιονομική ευελιξία μας»

17:36

Κομισιόν: Πρόταση για τεχνολογική αυτονομία της ΕΕ - Νέος Νόμος για τσιπς, cloud και Τεχνητή Νοημοσύνη

17:35

Ακαθάριστα οικόπεδα: Τα δύο λάθη μετά από τον καθαρισμό που μπορεί να εκθέσουν τους ιδιοκτήτες

17:29

Ανάκληση μη ασφαλούς προϊόντος από τον ΕΦΕΤ

17:23

Περιφερειακά κανάλια: Tέλος στο άναρχο πεδίο λειτουργίας - Οι προϋποθέσεις για αδειοδότηση

17:09

Τουρκία: Βαθαίνει η κρίση στο CHP - Αντιπαράθεση για συνέδριο, φήμες για νέο κόμμα

16:57

Εκλογές για τη νέα ηγεσία στον Άρειο Πάγο - Ποιοι ήρθαν πρώτοι σε ψήφους

16:55

Κατοχύρωση κερδών στη Wall Street και πιέσεις από πετρέλαιο - ομόλογα

16:43

ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για την επιδότηση 17.500 ευρώ σε νέους επιχειρηματίες

16:36

Απολύθηκε ο Σκοτ Πέλεϊ από το CBS μετά από σύγκρουση με τη νέα διοίκηση

16:17

Μητσοτάκης: «Αφήνουμε πίσω την παρένθεση που άνοιξε με το ξέσπασμα της κρίσης»

16:15

Ο Στάρμερ καταδικάζει τις βίαιες διαδηλώσεις για την δολοφονία φοιτητή από νεαρό Σιχ

16:07

ADP: Αυξήθηκαν κατά 122.000 οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Μάιο

16:05

Θεμιστοκλέους: Στο κινητό οι χρόνοι αναμονής των εφημερευόντων νοσοκομείων έως το τέλος του έτους

15:37

Μητσοτάκης για Ν. Ταγαρά: Πραγματικά αξίζεις την ελληνική σημαία που θα σε συνοδεύει στην τελευταία σου κατοικία

15:24

Διεκόπη για τις 9 Ιουνίου η δίκη για τα Τέμπη

15:22

Σε αυτόν τον τόπο, το νερό έχει όνομα ΖΑΓΟΡΙ

15:13

Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στον Ασπρόπυργο

15:09

Τσάφος: «Τεράστιες οι προοπτικές της ελληνικής μεταλλευτικής βιομηχανίας»

14:54

Η Ισπανία κατέγραψε ρεκόρ θανάτων λόγω καύσωνα τον Μάιο

14:46

Πρόστιμο σχεδόν 3 εκατ. ευρώ στην Nestle για αθέμιτη κερδοφορία σε 48 κωδικούς

14:40

Περισσότερες γυναίκες από άνδρες στην νέα κυβέρνηση της Φρέντερικσεν για πρώτη φορά στη Δανία

14:37

Macy’s: Το ισχυρότερο τρίμηνο των τελευταίων τεσσάρων ετών - Αναβάθμιση guidance

14:36

Κομισιόν: Ενεργοποιείται ρήτρα διαφυγής για ενεργειακές δαπάνες – Περιθώριο 0,3% του ΑΕΠ ετησίως

14:32

ΥΠΕΘΟΟ για Κομισιόν: Ιστορικό ορόσημο για την ελληνική οικονομία, 16 χρόνια ύστερα από την κρίση

14:29

Νέα πρόστιμα 22 εκατ. ευρώ από τη Γαλλία στη Shein - Η εταιρεία θα προσφύγει κατά της απόφασης

14:26

Μουντιάλ 2026: Οι πιο πολύτιμες εθνικές ομάδες του κόσμου - Η θέση της Ελλάδας

14:26

Ξεκίνησαν οι ζέστες με 37άρια τις επόμενες ημέρες

14:22

ICAP CRIF: Αύξηση της μέσης ετήσιας απασχόλησης το 2025