INSIDE OUT

Ποιους ευχαρίστησε ο Σπύρος Λάτσης για το Ellinikon - Παρουσίες κι απουσίες - Ποιοι κάθισαν στο δείπνο

18-10-2022 | 07:16
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ποιους ευχαρίστησε ο Σπύρος Λάτσης για το Ellinikon - Παρουσίες κι απουσίες - Ποιοι κάθισαν στο δείπνο
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Με μια λιτή και την ίδια στιγμή αντάξια της σημασίας του έργου τελετή, έγιναν χθες τα εγκαίνια στο Ελληνικό. Ένα σπουδαίο έργο το οποίο έχει ήδη πετύχει να το αναγνωρίζουν με το μικρό του όνομα και χωρίς επεξηγήσεις. Ήταν όλοι εκεί. Περίπου χίλια άτομα. Δίπλα στον Πρωθυπουργό, ο Αντώνης Σαμαράς. Είναι η δεύτερη φορά σε κοινή εμφάνιση με Κυριάκο, μετά τα εγκαίνια των τριών νέων σταθμών της επέκτασης του Μετρό στον Πειραιά. Το Hellinikon είναι γκράντε και το υποψιάζονται όλοι. Όσοι δε νομίζουν ότι δεν θα προσφέρει και τίποτα σημαντικό, ας κρατήσουν την ανάσα τους γιατί θα αυτό που θα έρθει θα είναι ένα τσουνάμι.

Λάτρεψα την μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα η οποία γράφτηκε ειδικά για το έργο.

Ενώ όταν έφυγαν όλοι, απόλαυσα το δείπνο μαζί με τους σκληρά εργαζόμενους του έργου, κάτω από τα αστέρια και δίπλα στην θάλασσα.

Ο Dr Latsis

Η εμφάνιση του Σπύρου Λάτση από την Γενεύη ήταν καταλυτική. Σε δυο λεπτά, ξετύλιξε όλο το κουβάρι του έργου ευχαριστώντας όσους βοήθησαν.

Αντώνης, Αλέξης, Κυριάκος

«Ποιοι βοήθησαν στην επίτευξη του έργου; Είναι τόσοι πολλοί, που προφανώς δεν μπορώ να τους αναφέρω. Θα ήθελα όμως να ευχαριστήσω, θερμές ευχαριστίες, στις τρεις κυβερνήσεις των Πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά, Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Αντώνης Σαμαράς θέσπισε τις βάσεις τις νομοθετικές του έργου. Εκτέλεσε τον διαγωνισμό και έβαλε τις βάσεις της σύμβασης.

Ο Αλέξης Τσίπρας διαπραγματεύτηκε τη σύμβαση με αύξηση πρασίνων χώρων και των χώρων κρατικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος. Επίσης πέρασε από τη Βουλή το Προεδρικό Διάταγμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν υποστηρικτής του έργου, πριν εισέλθει στην κυβέρνηση. Ανέλαβε το δαιδαλώδες και δύσκολο έργο των αδειοδοτήσεων και του πολεοδομικού πλαισίου. Αυτές οι ενέργειες οδήγησαν στην πληρωμή και τη μεταβίβαση της γης», ανέφερε επί λέξη.

Παρουσίες- απουσίες

Ο Σπύρος Λάτσης συνέχισε με τους υπουργούς και νομίζω δεν αδίκησε κανέναν. Ευχαρίστησε θερμά τους Χρήστο Σταϊκούρα, Άδωνι Γεωργιάδη, Λίνα Μενδώνη, Άκη Σκέρτσο, Νίκο Παπαθανάση, και Αλέκο Φλαμπουράρη, οι οποίοι έδωσαν το παρόν στα εγκαίνια.

Ευχαρίστησε και τον Γρηγόρη Δημητριάδη, και Γιώργο Γεραπετρίτη οι οποίοι δεν παρέστησαν.

Επίσης τις Διοικήσεις το ΤΑΙΠΕΔ, τον Στέργιο Πιτσιόρλα, Ανδρέα Ταπραντζή, και την συντονίστρια Ελληνικού, κυρία Πέτη Πέρκα. και τους δημάρχους της περιοχής, προεξάρχοντος του Ελληνικού – Αργυρουπόλεως Κωνσταντάτου.

Και φυσικά τον Πρόεδρο της LAMDA, Τάσο Γιαννίτση και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Οδυσσέα Αθανασίου και την ομάδα του, που δούλεψαν χιλιάδες ώρες για να φτάσει σε αυτό το σημείο.

Μαριάννα και Μαργαρίτα

Τρυφερές ήταν οι ευχαριστίες στην μητέρα του «που υπήρξε ο συνδετικός κρίκος, από τότε που έφυγε ο πατέρας μου, για την οικογένειά μας» και στις αδελφές του Μαριάννα και Μαργαρίτα.

Στα εγκαίνια παρόντα ήταν τα παιδιά του Σπύρου Λάτση - για τον υποστηρικτικό τους ρόλο έκανε ειδική αναφορά ο πατέρας τους.

Απουσίες

Αισθητή η απουσία του Αλέξη Τσίπρα από τα εγκαίνια, ενώ παρέστη τόσο ο Φλαμπουράρης με τον οποίο τον συνδέει προσωπική φιλία, και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτη Πέρκα. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο απουσίαζε, αλλά φαίνεται σα να προσπαθεί να κρατήσει αποστάσεις από το έργο, καθώς το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέδωσε μια άκρως επιθετική ανακοίνωση. Σε αυτή επιχειρεί να εμφανίσει ότι το έργο του οποίου το Προεδρικό Διάταγμα πέρασε στην Βουλή, είναι ένα άλλο από αυτό του Διατάγματος. «Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεμπλοκάρει το έργο και είχε διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για την βιώσιμη υλοποίηση του. Σήμερα εμφανίζεται δεύτερη φορά μετά την φιέστα του 2021 στα εγκαίνια μιας επένδυσης που όχι μόνο έχει βαλτώσει και με δική του ευθύνη, αλλά έχει πάρει εντελώς διαφορετική τροπή από τον αρχικό σχεδιασμό». Μετά απ’ αυτό θα πρέπει να διαγράψει άμεσα Φλαμπουράρη και Πέρκα.

Παρουσίες

Μπροστά το εμβληματικό σήμα του Ellinikon η πρώτη κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι, με την υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου
Μπροστά το εμβληματικό σήμα του Ellinikon η πρώτη κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι, με την υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου

Η Δόμνα, το βράδυ βγήκε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ για την τραγική υπόθεση της 12χρονης, και ανέφερε το εξής (εξίσου τραγικό): ότι επί υπουργίας της δόθηκε εντολή να διερευνήσουν το ποινικό μητρώο εργαζομένων σε προνοιακές δομές. Έφριξα. Ούτε τ' αυτονόητα... Δεν της φαίνεται, αλλά η νεαρά έχει σηκώσει τα κομψά της μανίκια σε έναν δύσκολο χώρο, απ‘ όπου έχουν ακουστεί μεγάλες κουβέντες στο παρελθόν. Επίσης θα κατέβει στην Α’ Πειραιά.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:44

Αίγινα: Ένα νησί με κρυφές ομορφιές σε όλες τις εποχές

08:37

Νερό: Η Αθήνα αντιμέτωπη με λειψυδρία και πλημμύρες - Τι δείχνει νέα έκθεση του ΟΗΕ

08:27

Volkswagen: Συμφωνία για αναδιάρθρωση, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

08:21

Πότε θα καταβληθεί η «13η σύνταξη» και το Δώρο Χριστουγέννων στο Δημόσιο - Στα 1.000€ ο κατώτατος το 2028

08:14

Οι μακροοικονομικοί στόχοι της ΝΔ – Στο 2% ο πήχης για την ανάπτυξη και το στοίχημα των επενδύσεων

08:07

Τι είναι ο «κλειστός κουμπαράς για τη νέα γενιά» και πως διπλασιάζει το ποσό της αποταμίευσης - Όλα τα μέτρα για τις οικογένειες

08:00

Όλες οι μειώσεις φόρων που έρχονται - Τι αλλάζει για επαγγελματίες, αγρότες, ιδιοκτήτες ακινήτων και τρίτεκνους, επιχειρήσεις

23:58

Χαλκιδική: Απαγόρευση κυκλοφορίας την Κυριακή λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς

23:35

Θεσσαλονίκη: Νεκρή 30χρονη σε τροχαίο στον Ευόσμο

23:15

Τσουκαλάς: Ζητούμε εντολή διακυβέρνησης από τους πολίτες

22:52

Μητσοτάκης: Είμαι υπερήφανος για το σημαντικό έργο που συντελείται

22:46

Ισραήλ: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ επισκέφτηκε παλαιστινιακή πόλη στη Δυτική Όχθη που έχει δεχθεί επιθέσεις από Ισραηλινούς εποίκους

22:23

Μαρινάκης για μέτρα ΔΕΘ: «Ένα μέρισμα ανάπτυξης για κάθε Ελληνίδα και Έλληνα»

22:17

Μιχαηλίδου: Επισκέφθηκε δύο διαμερίσματα όπου μένουν γυναίκες-ωφελούμενες προγράμματος κοινωνικής κατοικίας

22:11

Χατζηδάκης: Ελπίδα ή περιπέτειες - Αυτό πρέπει να κρατήσουμε απ' την ομιλία Μητσοτάκη

22:09

Καφούνης: Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

21:54

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Η ακρίβεια έχει «καταπιεί» ήδη τις εξαγγελίες της ΝΔ

21:47

Κίνα: Kινεζικός ρομποτικός βραχίονας εκσυγχρόνισε την παραγωγή καουτσούκ της Seng Fong Holdings Berhad στη Μαλαισία

21:44

Με νέα κλιμάκωση απειλεί την Ουάσιγκτον η Τεχεράνη

21:30

Τανάγρα: Τα συλλυπητήρια της αντιπολίτευσης - «Μαύρη ημέρα για την Πολεμική Αεροπορία»

21:18

Νάξος: Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 67χρονο μετά από ανατροπή ηλεκτρικού ποδηλάτου

21:07

Ιράν: Δέκα νεκροί από έκρηξη βυτιοφόρου μετά από τροχαίο

20:56

Τσεντεμεΐδης (ΔΕΘ-Helexpo): Νέα εποχή ανάπτυξης με επίκεντρο το μητροπολιτικό πάρκο

20:45

Πούτιν σε Γουίτκοφ - Κούσνερ: Οι επαφές είναι επωφελείς

20:34

Ανδρουλάκης: Συγκλονισμένη όλη η Ελλάδα από την τραγική απώλεια των δύο πιλότων του Phantom

20:23

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Μείωση τεκμηρίων, προκαταβολής φόρου - Επίδομα και στο Δημόσιο, μηδέν φόρος για τρίτεκνους και αγρότες έως 20.000 ευρώ

20:11

Times: «Μαχαίρι» σε 4.000 θέσεις εργασίας από Jaguar Land Rover

20:00

Η ομιλία Μητσοτάκη στην 90ή ΔΕΘ - Βίντεο

19:57

Τασούλας: Θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια των δυο αξιωματικών που επέβαιναν στο Phantom

19:50

Η ξεχωριστή ανάρτηση της Γιώτας Παναγιωτοπούλου για τον Νίκο Χαρδαλιά και το ΑΕΝΑΟΝ