INSIDE OUT

Με την πρώτη νιφάδα χιονιού έλιωσε ο Στυλιανίδης - Το blame game, ο χρόνος που χάθηκε  

25-01-2022 | 07:33
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Με την πρώτη νιφάδα χιονιού έλιωσε ο Στυλιανίδης - Το blame game, ο χρόνος που χάθηκε  
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Πέρασα όλο το βράδυ περιθάλποντας παγωμένα πουλάκια. Η Χιών το παράκανε αυτή την φορά. Την δικαιολογώ. Η κατάστασή της επιδεινώνεται από τα έργα των ανθρώπων. Αυτά που κάνουν, κι αυτά που δεν έκαναν. Μακρόθεν, παρακολουθώ και την αγωνία του καθ ύλην αρμόδιου για την Πολιτική Προστασία Χρήστου Στυλιανίδη, ν’ αποτινάξει από πάνω του κάθε ευθύνη για το ότι πχ, δεν έλαβε αποφάσεις εγκαίρως για τους δρόμους, ενώ είχε όλη την εικόνα εγκαίρως από τους μετεωρολόγους. Νοσταλγώ Χρυσοχοϊδη-Χαρδαλιά που έκλειναν προληπτικά την κίνηση στις λεωφόρους, και άναβαν κόκκινο για την οποιαδήποτε κίνηση στον Κηφισό από την Μεταμόρφωση και πάνω. Έτσι, μπορεί να άκουγαν διάφορα, όμως οι νταλίκες δεν δίπλωναν, τα ΙΧ δεν πλημμύριζαν τις ΛΕΑ, και στο δια ταύτα η κατάσταση δεν ήταν χαοτική. Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που ένας άριστος στην θεωρία, ναυαγεί στην πράξη. Η σημερινή, είναι μια πάρα πολύ δύσκολη μέρα για την κυβέρνηση που εναπόθεσε τις ελπίδες της στον άριστο των Βρυξελλών. Την κρίσιμη στιγμή, το μόνο που έκανε ήταν να πετάξει την καυτή πατάτα από πάνω του.

5.500 φορτηγά στην Αττική οδό

Χάρις την μη λήψη αποφάσεων που μόνο η πολιτεία μπορεί να πάρει, πάνω από 5.500 φορτηγά πέρασαν άνετα στην Αττική οδό απ’ το πρωί χθες. Αφού εισήλθαν ήταν πλέον αργά. Όταν ξεκίνησαν να διπλώνουν οι νταλίκες και να φρακάρει η ΛΕΑ ήταν πλέον πάρα πολύ αργά. Εγκλωβισμένος οδηγός εκχιονιστικού της Αττικής, κοιτούσε στα μάτια τους άλλους οδηγούς – ειδικά αυτούς που είχαν κλείσει την ΛΕΑ. Τους κοίταζε. Τον κοίταζαν. Και ξανά το ίδιο. Μέχρι που νύχτωσε. Η δε ενέργεια που σπαταλήθηκε στο blame game με κατάληξη την συνέντευξη τύπου Στυλιανίδη αργά το απόγευμα, άφησε αβοήθητους ακόμα περισσότερο τους εγκλωβισμένους. Πολιτική Προστασία Βρυξελλών.

Προνοητικός Πατούλης

Αντιθέτως, ο Πατούλης που πήρε μαθήματα από το παρελθόν, προτίμησε να ρισκάρει τα ‘γαλλικά’ γονιών σε περιοχές του λεκανοπεδίου με μικρότερο πρόβλημα, παρά να του «κάτσει η στραβή» στην βάρδια του. Η απόφαση για κλείσιμο των σχολείων βρήκε τα παιδιά ασφαλή στα σπίτι τους. Να τα λέμε κι αυτά.

Γύρισε πίσω

Θύμα της Ελπίδας που ήρθε με την μορφή πρωτόγνωρης χιονοστιβάδας, και ο Τούρκος ομόλογος του Βασίλη Κικίλια. Παρά την κακοκαιρία και τα τεράστια προβλήματα, ολοκληρώθηκε χθες η μικτή οικονομική επιτροπή Ελλάδας- Τουρκίας. Υπεγράφη και το σχετικό πρωτόκολλο από τους προεδρεύοντες της Επιτροπής, τον Υφυπουργό Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, κ. Κώστα Φραγκογιάννη και τον Υφυπουργό Εμπορίου της Τουρκίας κ. Mustafa Tuzcu. Ο τούρκος υπουργός Τουρισμού έφτασε με ιδιωτική πτήση γύρω στις 11 στην περιοχή της Αθήνας, αλλά λόγω των καιρικών συνθηκών αποφασίστηκε να μην προσγειωθεί. Οπότε γύρισε πίσω πάραυτα.

Ανοιχτοί δίαυλοι

Η συνάντηση είναι κατά κάποιον τρόπο ιστορική. Οι επικεφαλής των Αντιπροσωπειών εξέφρασαν ικανοποίηση για την επανεργοποίηση της Επιτροπής, καθώς η τελευταία Σύνοδος που έγινε στην Άγκυρα, ήταν 11 χρόνια πριν, τον Οκτώβριο του 2010. Θυμίζω ότι ο Πρωθυπουργός στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας επανέλαβε τη σημασία οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία να μείνουν ανοιχτοί σε όλα τα επίπεδα. Επίσης τόνισε ότι η Ελλάδα επιδιώκει εντατικοποίηση των επαφών για θέματα στα οποία οι δύο χώρες οφείλουν και μπορούν να συνεργάζονται, τα οποία εμπίπτουν στην λεγόμενη «θετική ατζέντα», όπου η συνεργασία μπορεί να είναι αμοιβαία επωφελής.

Η ατζέντα

Έχουν ενδιαφέρον τα θέματα που μπήκαν στο τραπέζι της συζήτησης: διμερές εμπόριο, ενθάρρυνση επιχειρήσεων να αναπτύξουν κοινά εγχειρήματα σε Ελλάδα και Τουρκία, ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας, περαιτέρω συνεργασία στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος, της διαχείρισης αποβλήτων, της ποιότητας και επάρκειας υδάτινων πόρων, καθώς και άλλα σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, όπως η πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, συνεργασία στον τομέα των μεταφορών, ενίσχυση και διαφοροποίηση των εμπορικών συναλλαγών σε αγροτοδιατροφικά προϊόντα, και επανέναρξη της διμερούς συνεργασίας στην Έρευνα και Τεχνολογία. Και μπορεί να δείχνουν κάπως παράταιρα με το ευρύτερο πολιτικό κλίμα, όμως σημασία έχει οι αντιπροσωπείες να κάθονται στο ίδιο τραπέζι και να μιλούν, όπως επισημαίνει ο Κυριάκος.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

01:26

«Βουτιά» 5% για το αργό στο άκουσμα της συμφωνίας Ιράν - ΗΠΑ

01:07

Ο Τραμπ ανακοίνωσε συμφωνία για τερματισμό του πολέμου με το Ιράν - «Ανοίγουν τα Στενά του Ορμούζ»

23:58

Γάζας: Τουλάχιστον έξι Παλαιστίνιοι νεκροί από βομβαρδισμούς και πυρά των Ισραηλινών

23:37

Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε εργαλεία και οικοδομικά υλικά από εργοτάξια σε βόρεια και νότια προάστια

23:15

Τα Λουτρά Αιδηψού στο επίκεντρο μεγάλης ευρωπαϊκής κινηματογραφικής παραγωγής

22:47

Στη Θεσσαλονίκη το ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη χορογραφία ζεϊμπέικου

22:16

Ρωσία: Ένας νεκρός από επίθεση ουκρανικών drones σε πολυκατοικία στη πόλη Οριόλ

21:47

Μελέτη του Yale: Πώς το ελαιόλαδο διαμορφώνει ένα πιο υγιές εντερικό μικροβίωμα

21:28

Σεισμός 5,3 βαθμών νοτιοδυτικά της Μεθώνης

21:18

Εκατοντάδες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας βεβαιώθηκαν στην Περιφέρεια Κρήτης

20:54

Λουόμενος εντόπισε πυρομαχικό υλικό - πιθανώς νάρκη - σε θαλάσσια περιοχή της Πιερίας

20:40

Ελβετία: Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στη Γενεύη σε πορεία κατά της G7

20:21

Πούτιν και Τραμπ συμφώνησαν ότι Αμερικανοί απεσταλμένοι θα επισκεφθούν «σύντομα» τη Ρωσία

20:05

Επιμένει ο Τραμπ: Αργότερα απόψε η συμφωνία με το Ιράν

19:53

Πεζεσκιάν: Το ανώτατο όργανο ασφαλείας του Ιράν υποστηρίζει την οδό του διαλόγου

19:43

Ομπάμα: Δεν αναμένει μια συμφωνία με το Ιράν να είναι πολύ διαφορετική από τη συμφωνία του 2015

19:34

Γαλλία: Μέση Ανατολή και Ουκρανία αναμένεται να κυριαρχήσουν στη σύνοδο κορυφής του G7 στο Εβιάν

19:20

Τηλεφωνική συνομιλία Ζελένσκι - Τραμπ για τον πόλεμο στην Ουκρανία

19:00

Από τη Starbase στο 1 τρισ. δολάρια: Πώς ο Μασκ χτίζει την αυτοκρατορία του

18:52

Χάμιλτον: Πανηγύρισε την πρώτη του νίκη με τη Ferrari στη Βαρκελώνη

18:38

Κομισιόν: Υπό αξιολόγηση ο αποκλεισμός απ' τα εξελιγμένα μοντέλα ΑΙ της Anthropic

18:09

Τραμπ σε Ισραήλ – Χεζμπολάχ: Ας μην τινάξουμε την ειρήνη στον αέρα

17:47

Έλαβε εξιτήριο ο Γιώργος Μυλωνάκης

17:00

Με αργούς ρυθμούς η αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου – Παραμένει το κενό στις επενδύσεις με την ΕΕ

16:44

Ελβετία δημοψήφισμα: Με 55% απέρριψαν τον περιορισμό του πληθυσμού της χώρας στα 10 εκατομμύρια

16:26

Reuters: Υποχωρεί έντονα η στήριξη στον Τραμπ στις αγροτικές ΗΠΑ

15:55

Σδούκου: Οι μικρές νίκες κάνουν στο τέλος τη μεγάλη διαφορά

15:44

Μητσοτάκης: Παρουσιάζει τη Δευτέρα τον Εθνικό Μηχανισμό Προστασίας Ζώων σε Καταστροφές

15:24

Τραμπ: Με «μάχες» μικτών πολεμικών τεχνών γιορτάζει τα 80α του γενέθλια

15:13

ΣΤΑΣΥ: Εργασίες από 15/6 στη Γραμμή 3 του Μετρό στο τμήμα Πανόρμου - Νομισματοκοπείο