INSIDE OUT

Το Ταμείο του Αλέξη και οι μεζέδες του Ντίνου

17-05-2021 | 07:42
Viber Whatsapp Μοιράσου το

Ο Αλέξης κάνει ταμείο

Σας χαίρομαι όλους εσάς που ξαμοληθήκατε σε παραλίες και μπαρ-ρεστοράν, σε νησιά και χωριά, και σας βρίσκω γενναίους όσους δεν έχετε κάνει πλήρη εμβολιασμό. Από την κρυψώνα μου στους Δελφούς , τώρα που ηρέμησε λίγο ο τόπος από τον αντίλαλο του Φόρουμ που έφτανε μέχρι τα ευαίσθητα αυτιά μου , σας βλέπω και σας εύχομαι να πάνε όλα καλά. Το ίδιο εύχομαι και στον Αλέξη Τσίπρα που σήμερα παρουσιάζει το «δικό» του Ταμείο Ανάκαμψης. Γεγονός της ημέρας είναι αναμφισβήτητα η παρουσία του Ευκλείδη Τσακαλώτου σήμερα στην εκδήλωση, ενώ με μεγάλη περιέργεια θα ακούσω τη Νατάσα Ρωμανού η οποία είναι ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Διαστημικών Μελετών Goddard της NASA. Η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με το διάστημα είναι γνωστή από τα χρόνια που υπήρξε κυβερνώσα αριστερά. Το δικό μου στοίχημα είναι αν θα καταφέρει να βγάλει την εκδήλωση με βλέμμα alert ο πρίγκηπας Γιώργος Σταθάκης, που δεν είναι για πολλά-πολλά, και αν θα εμφανιστεί με παλαιστινιακή μαντίλα ο Ευκλείδης, όπως η Μπέλα Χαντίντ.

Ο τελευταίος ξεκίνησε την ομιλία του στην Βουλή τις προάλλες με μια αναφορά που μας θύμισε ΣΥΡΙΖΑ απ’ τα παλιά. «Ο αραβικός κόσμος θυμάται το Νάκμπα. Τη μεγάλη καταστροφή του 1948, όταν κάποιοι είχαν γη και την επόμενη μέρα δεν είχαν τίποτα. Πόσο έχει αλλάξει η ιστορία από το 1948 μπορείτε να το καταλάβετε κοιτώντας χάρτες, όπου συνεχώς μειώνεται η γη των Παλαιστινίων. Και όλοι ξέρουμε ότι όλο αυτό που γίνεται σήμερα δεν ξεκίνησε από τη Χαμάς, αλλά από το Ισραήλ που προσπάθησε να πάρει σπίτια των ανθρώπων», είπε στην Βουλή. Θυμίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, φορούσε μόνιμα την μαντίλα πριν γίνει κυβέρνηση, έστελνε πλοία για βοήθεια, και διοργάνωνε εκδηλώσεις συμπαράστασης. Τώρα αυτά τα κάνει μόνο ο Ευκλείδης, α, κι ο Βαρουφάκης. Φαίνεται πως κάτι κοινό έχουν τελικά οι δύο «τσάροι» της περιόδου 4,5 χρόνων διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει την δική της βαρύτητα, αφού ο κ. Αρναουτάκης, πετυχημένος Δήμαρχος κάποτε στις Αρχάνες, με πέρασμα από ευρωβουλή, ανήκει στα στελέχη της κεντροαριστεράς με κοινωνικές περγαμηνές και έργο να επιδείξουν- ακριβώς το «μοντέλο» που θέλει ο κ. Τσίπρας στην ομάδα του. Ο κ. Αρναουτάκης εξελέγη με στήριξη ΚΙΝΑΛ, αλλά και ΣΥΡΙΖΑ θυμίζω στις τελευταίες εκλογές, ενώ υπήρξε πολιτικό πουλέν του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος και τον έστειλε Βρυξέλλες. Η παρουσία του στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι είναι θεσμική, αφού ο ίδιος δηλώνει κρητικάρχης, υπεράνω κομμάτων.

Ο Καρανίκας και η Ακρίτα

Μετά τον ξαφνικό έρωτα του Άδωνι Γεωργιάδη για το Νίκο Καρανίκα, ελέω νομοσχεδίου φαρμακευτικής κάνναβης, άλλος ένας έρωτας ξεφύτρωσε: η Ρόζα του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα «λειώνει» για τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Θοδωρή Λιβάνιο και πρώην υφυπουργό Εσωτερικών, με αφορμή το σχέδιο νόμου για τα ζώα συντροφιάς. Η κ. Ακρίτα έκανε ανάρτηση με πολύ καλά λόγια για την δουλειά του κ. Λιβάνιου, άντε και του Στέλιου Πέτσα, για το εν λόγω νομοσχέδιο. Δεν ξέρω αν ο έρωτας είναι αμοιβαίος, όπως στην περίπτωση Άδωνι-Καρανίκα. Όμως έχω να πω ότι τελικά τα θέματα χαμηλής πολιτικής τους φέρνουν επικίνδυνα κοντά!

Ο φράχτης

Αυτό που τους απομακρύνει όμως είναι ο φράχτης του Έβρου. Η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελαροπούλου και η φωτογράφιση στον φράχτη του Έβρου ξεσήκωσε όλα τα ριζοσπαστικά ανακλαστικά της Κουμουνδούρου που έως τώρα έσταζε μέλι για την ΠτΔ. Ο ο τομεάρχης Παιδείας του κόμματος, Νίκος Φίλης, το πήρε πάνω του: «Η επιλογή της Προέδρου της Δημοκρατίας να «τιμήσει» με την παρουσία της τον «φράχτη του Έβρου», μας λυπεί βαθύτατα. Αδυνατούμε να αντιληφθούμε τους λόγους της επίσκεψής της εκεί και των δηλώσεων της, με φόντο αυτό το «τείχος», που δεν προσφέρει καμία ουσιαστική προστασία στα σύνορα από την τουρκική επιθετικότητα, αλλά λειτουργεί ως προπύργιο αντιπροσφυγικής και αντιμεταναστευτικής υστερίας και ως συμβολική επιβράβευση ρατσιστικών και εθνικιστικών στερεοτύπων» έγραψε. Ο ΣΥΡΙΖΑ διάλεξε πλευρά, θα έλεγα εγώ.

Έφαγε στον Ντίνο

Τώρα για τον Πρωθυπουργό μας δεν ξέρω πολλά, ότι μου’ πανε. Έφτασε με την σύζυγό του Μαρέβα στην πανέμορφη Τήνο με το πλοίο της γραμμής, κάζουαλ και χαλαρός. Οδήγησε ο ίδιος το αυτοκίνητο για να βγει απ’ το πλοίο στο οποίο είχε φορτωμένο κι ένα ποδήλατο. Με τα δύο συνοδευτικά κατευθύνθηκε προς την Καρδιανή (δεν υπάρχει σας λέω αυτό το χωριό, ομορφιά που σου κόβει την ανάσα). Το βράδυ του Σαββάτου έφαγε εκεί κοντά στον «Ντίνο» που φημίζεται για την γαριδομακαρονάδα του. Μέχρι χθες βράδυ δεν γύρισε. Και καλά έκανε, θα πρόσθετα εγώ.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:06

Στυλιανίδης για Βόρειες Σποράδες: Ίσως να έχουν και καλύτερες ακτοπλοϊκές συνδέσεις από πέρυσι

20:56

ΕΛΑΣ: Τι αναφέρει για τον τετράωρο αποκλεισμό του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών στο γραφείο του

20:46

Το Βέλγιο θα παραδώσει F-16 στην Ουκρανία

20:37

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος 0,33 ευρώ ανά μετοχή

20:27

Τροχαία: Αυξημένα μέτρα ενόψει Πάσχα και Πρωτομαγιάς

20:18

Δένδιας: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

20:09

Μιχαηλίδου: Οι πράσινες θέσεις εργασίας αποτελούν σήμερα τη μεγαλύτερη ευκαιρία

20:00

Διεθνείς αγορές: Το ακριβό δολάριο προκαλεί αναταράξεις σε εμπορεύματα, νομίσματα

19:49

Μητσοτάκης: Η πρόληψη σώζει ζωές – Να φροντίσουμε να επενδύσουμε στην υγεία μας

19:40

Ευρωαγορές: Τα εταιρικά αποτελέσματα έφεραν κέρδη - Σε υψηλό εννέα ετών οι τραπεζικές μετοχές

19:33

ΑΑΔΕ: Νέo app για καταχώρηση ραντεβού διασύνδεσης ERP – POS

19:28

Στο σκαμνί «Σπαρτιάτες» και Ηλίας Κασιδιάρης στις 19 Ιουνίου

19:12

Καρέλιας: 86,8 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2023 - Μέρισμα 12,4 ευρώ ανά μετοχή

19:02

Trastor: Εισήγηση για διανομή μερίσματος 0,02 ευρώ ανά μετοχή

18:50

Ελλάκτωρ: Απέκτησε 24.514 μετοχές της Reds - 2,70 ευρώ ανά μετοχή

18:39

Παγκρήτια Τράπεζα: Προϋπόθεση ανάπτυξης, η γυναικεία ενδυνάμωση – Το 52% του προσωπικού της γυναίκες

18:31

Ευ. Μυτιληναίος: Όσο το δυνατόν πιο σύντομα το dual listing

18:30

Unibios: Καθαρά κέρδη 2,04 εκατ. το 2023 - Αύξηση πωλήσεων 15,4%

18:21

Galaxy Cosmos Mezz: Στα 5,4 εκατ. τα καθαρά κέρδη το 2023

18:15

Σημαντικές καθυστερήσεις στην εξυγίανση της αγοράς των επίγειων καζίνο

18:12

Ακυρώνεται η επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ

18:09

EΤΕ: Η ανακοίνωση για τη Δημόσια Πρόταση στην Epsilon Net

18:00

ΕΡΓΑΝΗ: Έκρηξη προσλήψεων με 252.606 νέες θέσεις τον Μάρτιο - Οι περιζήτητες ειδικότητες

17:46

Alumil: Διευκρινίσεις για την απόσχιση του κλάδου χύτευσης και την εξεύρεση επενδυτή

17:45

«Θριάσιο 2»: Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού το κοινό σχήμα των Hellenic Train – DAMCO για το logistics center

17:38

ΗΠΑ: Υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Απρίλιο

17:26

Χρηματιστήριο: Κέρδη άνω του 4,4% στην εβδομάδα - Υπέρβαση των 1.450 μονάδων

17:10

Κασσελάκης : Ο κόσμος δεν ζει στον «παράδεισο» που θέλει να παρουσιάζει η κυβέρνηση

17:09

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: «Πράσινο φως» για την τροποποίηση όρων του ΚΟΔ των 500 εκατ. ευρώ

17:01

Ακρίτας: Στα 4,3 εκατ. ευρώ τα EBITDA το 2023