BACKSTORY

Τιτλοποιήσεις και ανησυχίες - Lamda: Κρύβει θετικές εκπλήξεις η αναβολή - Μπλε Κέδρος: Ζητείται… θαύμα

19-05-2022 | 07:35
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τιτλοποιήσεις και ανησυχίες - Lamda: Κρύβει θετικές εκπλήξεις η αναβολή - Μπλε Κέδρος: Ζητείται... θαύμα

Οι ανακτήσεις κόκκινων δανείων θεωρείστε το δεδομένο θα βρεθούν πάλι προ των πυλών καθώς όπως όλοι έχουμε εμπεδώσει τα κόκκινα δάνεια έφυγαν από τους ισολογισμούς των τραπεζών χωρίς πάντως να αποχρωματιστούν.

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν αφού η ανάπτυξη θα είναι μικρότερη της αρχικώς εκτιμώμενης να καταβληθεί προσπάθεια να μην αλλάξουν τα σχέδια σε ότι αφορά τις τιτλοποιήσεις με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Και βέβαια δεν έχουμε ακόμη απάντηση σχετική με το γιατί δεν προχωρούν οι λοιπές προγραμματισμένες τιτλοποιήσεις που σχετίζονται με τον Ηρακλή.

Οι φόβοι στο πρώτο πεδίο δηλαδή της αλλαγής πλεύσης των σχεδίων στις τιτλοποιήσεις που φέρουν την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου είναι υπαρκτοί ειδικά όταν δημιουργούνται θέματα όπως αυτά με τους συμβολαιογράφους οι οποίοι εξαγγέλλουν απεργίες για παράδειγμα.

Tελικώς τα πράγματα αλλάζουν παντού. Ακόμη και στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Η πολυπληθέστερη Ένωση άλλαξε και αυτή σελίδα καθώς οι θέσεις της προηγούμενης ηγεσίας της σε ορισμένες περιπτώσεις φαίνεται να έφεραν σε ευθεία αντίθεση πολλούς από τους δικαστές.

Αν εξαιρέσουμε τους μονολόγους της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ η λοιπή αντιπολίτευση φαίνεται να στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

O Zαν Κλοντ είναι εδώ και ανακηρύχθηκε χθες αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Κανείς δεν ξεχνά πως σε δύσκολες πραγματικά στιγμές προσπάθησε να βοηθήσει πραγματικά τη χώρα μας.

Προχτές η Lamda ανακοίνωσε ότι ανέβαλε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου. Για να μην πάει ο νου σας σε περίεργες διαδρομές, σας μεταφέρουμε ότι ακούγονται πολλά περί έντονης κινητικότητας στις τάξεις των ανθρώπων του ομίλου και για θετικές... εταιρικές εξελίξεις για τις οποίες κρίθηκε σκόπιμη η εν λόγω αναβολή. Υπενθυμίζεται ότι και το 2020 είχε συμβεί το ίδιο και στη συνέχεια ακολούθησε η έκδοση του ομολογιακού δανείου ύψους 320 εκατ. ευρώ.

Οπότε ας κάνουμε υπομονή καθώς φαίνεται ότι κάτι πολύ ενδιαφέρον ψήνεται από τον Οδυσσέα Αθανασίου και το επιτελείο του... Η στήλη μια φορά προχτές σας προϊδέασε ότι υπάρχει μια γενικότερη κινητικότητα στο γκρουπ με στόχο την περαιτέρω ενίσχυσή του σε όλα τα επίπεδα, χρηματοδοτικό και όχι μόνο.

Σας έλεγα χθες για την Μπλε Κέδρος της οποίας το ενημερωτικό δεν πέρασε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τώρα είμαστε... στημένοι στην οθόνη. Μαθαίνω λοιπόν ότι οι αδελφοί Ευμορφίδη δεν βρήκαν άλλο ανάδοχο πλην την Optima και για να καλυφθεί η αύξηση θα πρέπει να γίνει θαύμα. Η Optima Bank κάνει φιλότιμες προσπάθειες αλλά πρέπει να υπάρχει και η... βοήθεια του κοινού καθώς πέραν της έλλειψης ενδιαφέροντος από τις συστημικές τράπεζες υφίστανται και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με τις διατάξεις του νόμου περί εταιρικής διακυβέρνησης.

Βέβαια οι Ευμορφίδηδες δεν το βάζουν κάτω. Και μου λένε ότι αναζητείται πρόθυμος «δημόσιος υπάλληλος» ο οποίος θα γνωματεύσει ότι δεν χρειάζεται δημόσια εγγραφή αλλά ιδιωτική τοποθέτηση για να μπει η ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ στο Χρηματιστήριο. Εγώ όμως αυτά δεν τα καταλαβαίνω και ξέρω ότι όσες φορές στο παρελθόν έγιναν κινήσεις παράκαμψης των κανόνων της αγοράς τα βρήκαμε μπροστά μας και τα πληρώσαμε ακριβά. Παρακολουθώ λοιπόν την υπόθεση εκ του σύνεγγυς και θα σας ενημερώσω για τα καθέκαστα.

Κατά τα λοιπά στο Χρηματιστήριο το σύστημα Σωκράτη Λαζαρίδη υμνεί το νέο Πρόεδρο και μιλά για άλματα της αγοράς από τα τέλη Ιουνίου και μετά. Εγώ ειλικρινά περιμένω να δω τα άλματα αν και πολύ αμφιβάλλω γιατί από υποσχέσεις ανθρώπων που γύρισαν πολλά χρόνια πίσω το Χρηματιστήριο έχει χορτάσει η αγορά. Και ο κύριος Κοντόπουλος δυστυχώς δεν έχει αποδείξει ακόμα ότι ξέρει από... πλοήγηση του δύστροπου καραβιού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:52

Η ποινική έρευνα κατά Πάουελ «κοκκινίζει» τη Wall Street

16:44

Conde Nast Traveller: Τα ελληνικά νησιά που θα κυριαρχήσουν το 2026

16:42

Μητσοτάκης: Σήμερα οι χώρες του Νότου πρωταγωνιστούν στην ανάπτυξη της ΕΕ

16:37

Σάντσεθ: Η Ελλάδα πέρασε από την κρίση του ευρώ και έφτασε στο να προεδρεύει στο Eurogroup

16:30

Πιερρακάκης σε Τασούλα: Στόχος για το 2026 η ανάπτυξη να φτάσει σε κάθε σπίτι

16:25

Μερτς για Ιράν: Καταδικάζουμε τη «δυσανάλογη» και «βάναυση» βία σε βάρος των διαδηλωτών

16:10

Πάπας Λέων: Συναντήθηκε με τη Μαρία Κορίνα Ματσάδο

16:06

Κομισιόν για Ιράν: Είμαστε έτοιμοι να προτείνουμε νέες, αυστηρότερες κυρώσεις

16:00

Βενεζουέλα: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την απελευθέρωση 116 κρατουμένων

15:47

Πρόεδρος της Βουλής Ιράν: Η χώρα βρίσκεται σε «πόλεμο κατά τρομοκρατών»

15:42

Προ των πυλών το NBA Europe - Οι αποτιμήσεις του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων

15:36

ΕΕ: Η στρατιωτική κατάληψη της Γροιλανδίας από τις ΗΠΑ θα σημάνει το τέλος του ΝΑΤΟ

15:29

Σύσταση ομάδων ελέγχου για έργα του Ταμείου Ανάκαμψης στον αγροτικό τομέα

15:25

Grok: Η βρετανική Ofcom ξεκινά έρευνα για σεξουαλικού χαρακτήρα εικόνες του chatbot

15:21

Οι προοπτικές της ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας στο επίκεντρο της συνάντησης Τασούλα - Πιερρακάκη

15:11

Ταξί: Ξεκινά η πανελλαδική απεργία αύριο Τρίτη - Τα αιτήματα του ΣΑΤΑ

15:08

Πλαστικά Θράκης: Καθαρό προσωρινό μέρισμα 0,0665 ευρώ ανά μετοχή - Από 23/1 η πληρωμή

15:01

Euroxx: Στο 27,15% το ποσοστό του CEO Γιώργου Πολίτη

14:59

Μιούλερ για επιτόκια: Θα συνεχίσω τη συντηρητική μου προσέγγιση εάν εκλεγώ αντιπρόεδρος της ΕΚΤ

14:55

Παρνασσός: 7 ιδέες για εκδρομές το Σαββατοκύριακο

14:52

Κραν Μοντανά: Προφυλακίστηκε ο ιδιοκτήτης του μπαρ για τη φονική πυρκαγιά

14:39

Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν τρως πολλή ζάχαρη

14:35

Κλειστά σχολεία σε Ορεστιάδα, Διδυμότειχο και Σουφλί λόγω παγετού και χιονοπτώσεων

14:29

Star Alliance: Ανακηρύχθηκε «Κορυφαία Αεροπορική Συμμαχία στον Κόσμο» στα «World Travel Awards 2025»

14:24

Χαμηλές θερμοκρασίες: Τι να προσέξουν οι καταναλωτές φυσικού αερίου για την ασφάλεια των εγκαταστάσεών τους

14:21

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει τη συμφωνία Mercosur

14:13

Ντεμπούτο με νέο 10ετές ομόλογο κάνει ο ΟΔΔΗΧ

14:13

Τεχνητή νοημοσύνη: Η Ινδία θα προσκληθεί στην πρωτοβουλία των ΗΠΑ "Pax Silica"

14:07

Interlife: Αυξημένη 8,89% η παραγωγή ασφαλίστρων το 2025 - Στα 109,2 εκατ. ευρώ

13:58

Κικίλιας: Ενισχύουμε την επιχειρησιακή συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου στη θαλάσσια ασφάλεια