BACKSTORY

Τιτλοποιήσεις και ανησυχίες - Lamda: Κρύβει θετικές εκπλήξεις η αναβολή - Μπλε Κέδρος: Ζητείται… θαύμα

19-05-2022 | 07:35
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τιτλοποιήσεις και ανησυχίες - Lamda: Κρύβει θετικές εκπλήξεις η αναβολή - Μπλε Κέδρος: Ζητείται... θαύμα

Οι ανακτήσεις κόκκινων δανείων θεωρείστε το δεδομένο θα βρεθούν πάλι προ των πυλών καθώς όπως όλοι έχουμε εμπεδώσει τα κόκκινα δάνεια έφυγαν από τους ισολογισμούς των τραπεζών χωρίς πάντως να αποχρωματιστούν.

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν αφού η ανάπτυξη θα είναι μικρότερη της αρχικώς εκτιμώμενης να καταβληθεί προσπάθεια να μην αλλάξουν τα σχέδια σε ότι αφορά τις τιτλοποιήσεις με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Και βέβαια δεν έχουμε ακόμη απάντηση σχετική με το γιατί δεν προχωρούν οι λοιπές προγραμματισμένες τιτλοποιήσεις που σχετίζονται με τον Ηρακλή.

Οι φόβοι στο πρώτο πεδίο δηλαδή της αλλαγής πλεύσης των σχεδίων στις τιτλοποιήσεις που φέρουν την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου είναι υπαρκτοί ειδικά όταν δημιουργούνται θέματα όπως αυτά με τους συμβολαιογράφους οι οποίοι εξαγγέλλουν απεργίες για παράδειγμα.

Tελικώς τα πράγματα αλλάζουν παντού. Ακόμη και στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Η πολυπληθέστερη Ένωση άλλαξε και αυτή σελίδα καθώς οι θέσεις της προηγούμενης ηγεσίας της σε ορισμένες περιπτώσεις φαίνεται να έφεραν σε ευθεία αντίθεση πολλούς από τους δικαστές.

Αν εξαιρέσουμε τους μονολόγους της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ η λοιπή αντιπολίτευση φαίνεται να στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

O Zαν Κλοντ είναι εδώ και ανακηρύχθηκε χθες αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Κανείς δεν ξεχνά πως σε δύσκολες πραγματικά στιγμές προσπάθησε να βοηθήσει πραγματικά τη χώρα μας.

Προχτές η Lamda ανακοίνωσε ότι ανέβαλε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου. Για να μην πάει ο νου σας σε περίεργες διαδρομές, σας μεταφέρουμε ότι ακούγονται πολλά περί έντονης κινητικότητας στις τάξεις των ανθρώπων του ομίλου και για θετικές... εταιρικές εξελίξεις για τις οποίες κρίθηκε σκόπιμη η εν λόγω αναβολή. Υπενθυμίζεται ότι και το 2020 είχε συμβεί το ίδιο και στη συνέχεια ακολούθησε η έκδοση του ομολογιακού δανείου ύψους 320 εκατ. ευρώ.

Οπότε ας κάνουμε υπομονή καθώς φαίνεται ότι κάτι πολύ ενδιαφέρον ψήνεται από τον Οδυσσέα Αθανασίου και το επιτελείο του... Η στήλη μια φορά προχτές σας προϊδέασε ότι υπάρχει μια γενικότερη κινητικότητα στο γκρουπ με στόχο την περαιτέρω ενίσχυσή του σε όλα τα επίπεδα, χρηματοδοτικό και όχι μόνο.

Σας έλεγα χθες για την Μπλε Κέδρος της οποίας το ενημερωτικό δεν πέρασε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τώρα είμαστε... στημένοι στην οθόνη. Μαθαίνω λοιπόν ότι οι αδελφοί Ευμορφίδη δεν βρήκαν άλλο ανάδοχο πλην την Optima και για να καλυφθεί η αύξηση θα πρέπει να γίνει θαύμα. Η Optima Bank κάνει φιλότιμες προσπάθειες αλλά πρέπει να υπάρχει και η... βοήθεια του κοινού καθώς πέραν της έλλειψης ενδιαφέροντος από τις συστημικές τράπεζες υφίστανται και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με τις διατάξεις του νόμου περί εταιρικής διακυβέρνησης.

Βέβαια οι Ευμορφίδηδες δεν το βάζουν κάτω. Και μου λένε ότι αναζητείται πρόθυμος «δημόσιος υπάλληλος» ο οποίος θα γνωματεύσει ότι δεν χρειάζεται δημόσια εγγραφή αλλά ιδιωτική τοποθέτηση για να μπει η ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ στο Χρηματιστήριο. Εγώ όμως αυτά δεν τα καταλαβαίνω και ξέρω ότι όσες φορές στο παρελθόν έγιναν κινήσεις παράκαμψης των κανόνων της αγοράς τα βρήκαμε μπροστά μας και τα πληρώσαμε ακριβά. Παρακολουθώ λοιπόν την υπόθεση εκ του σύνεγγυς και θα σας ενημερώσω για τα καθέκαστα.

Κατά τα λοιπά στο Χρηματιστήριο το σύστημα Σωκράτη Λαζαρίδη υμνεί το νέο Πρόεδρο και μιλά για άλματα της αγοράς από τα τέλη Ιουνίου και μετά. Εγώ ειλικρινά περιμένω να δω τα άλματα αν και πολύ αμφιβάλλω γιατί από υποσχέσεις ανθρώπων που γύρισαν πολλά χρόνια πίσω το Χρηματιστήριο έχει χορτάσει η αγορά. Και ο κύριος Κοντόπουλος δυστυχώς δεν έχει αποδείξει ακόμα ότι ξέρει από... πλοήγηση του δύστροπου καραβιού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:53

Μελόνι: «H Ιταλία είναι διατεθειμένη να προσφέρει μονάδες του ναυτικού της στη Μέση Ανατολή»

23:34

Η ΕΕ παρουσιάζει το πρώτο σχέδιο δράσης για την εφαρμογή του Συμφώνου για τη Μεσόγειο

23:18

ΥΠΕΞ Ιράν: «Το εμπλουτισμένο ουράνιο δεν θα μεταφερθεί πουθενά»

23:13

Μπαράζ ρεκόρ στην Wall Street μετά το άνοιγμα του Ορμούζ

22:56

Πορτογαλία: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά της μεταρρύθμισης στην αγορά εργασίας

22:42

Πτώση 12% για το πετρέλαιο - Στα 90 δολάρια «προσγειώθηκε» το brent

22:24

ΕΕ: Κατά 26% μειώθηκαν οι εξαγωγές προς τις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο - Ο ρόλος των δασμών

22:13

Κομβόι εκτοπισμένων επιστρέφουν στον νότιο Λίβανο - Συντρίμμια χιλιάδες σπίτια

21:58

Θεμιστοκλέους: Το ΕΣΥ σήμερα έχει το περισσότερο προσωπικό που είχε ποτέ

21:49

Τάνκερ και φορτηγά πλοία κατευθύνονται προς το Ορμούζ μετά την άρση της απαγόρευσης

21:33

Bloomberg: Ελλάδα και Γαλλία ανανεώνουν για 5 χρόνια και διευρύνουν τη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας

21:22

Ιράν: «Υπάρχουν ακόμη σημαντικές διαφορές με τις ΗΠΑ - Απαιτούνται σοβαρές διαπραγματεύσεις»

21:15

Κοινοπραξία τηλεπικοινωνιακών κολοσσών κινείται για την εξαγορά της γαλλικής SFR έναντι 20 δισ.

20:54

Λίβανος: Ο πρόεδρος Αούν λέει ότι δεν θα γίνουν εδαφικές παραχωρήσεις στο Ισραήλ

20:41

Υπουργός Οικονομικών Σ. Αραβίας: «Πολύ εύθραυστη» παραμένει η κατάσταση στη Μέση Ανατολή

20:25

ΕΟΔΥ: «Για κάθε γενιά, τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και ασφαλή»

20:00

Οι προϋποθέσεις για την αναβάθμιση της Ελλάδας στην κατηγορία Α

20:00

Μητσοτάκης: Πολύ σημαντικό να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά, χωρίς τέλη διέλευσης

19:54

Μακρόν: Ζητάμε να ανοίξουν εκ νέου, άμεσα και άνευ όρων τα Στενά του Ορμούζ

19:53

Reuters: Οι ΗΠΑ θα καθυστερήσουν τις αποστολές όπλων σε ευρωπαϊκές χώρες λόγω πολέμου

19:42

Επιφυλακτικές οι ναυτιλιακές εταιρείες για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

19:33

Γκουτέρες: «Ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου έχει μεγαλύτερη σημασία από ποτέ»

19:28

«Άλμα» ελέω... Ορμούζ στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

19:10

Προβληματίζουν τον ΠΟΥ οι ιοί της γρίπης των πτηνών

19:00

Το Rebrain Greece φέρνει κορυφαίες ελληνικές εταιρείες στο Λονδίνο στις 9 Μαΐου

18:58

Η πρώτη γυναίκα με πάνω από 200 εκατομμύρια πωλήσεις singles

18:52

Τζιτζικώστας: Η ΕΕ διαθέτει επαρκή καύσιμα για αεροσκάφη για το επόμενο διάστημα

18:38

Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Εσθονίας στην Ελλάδα, από 19 έως 22 Απριλίου

18:38

Παπουτσάνης: Στα 0,047 ευρώ/μετοχή το μέρισμα του 2025, από 27/4 οι πληρωμές

18:30

Οι πιλότοι της Lufthansa θα απέχουν βραχυπρόθεσμα από απεργιακές κινητοποιήσεις