BACKSTORY

Τιτλοποιήσεις και ανησυχίες - Lamda: Κρύβει θετικές εκπλήξεις η αναβολή - Μπλε Κέδρος: Ζητείται… θαύμα

19-05-2022 | 07:35
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τιτλοποιήσεις και ανησυχίες - Lamda: Κρύβει θετικές εκπλήξεις η αναβολή - Μπλε Κέδρος: Ζητείται... θαύμα

Οι ανακτήσεις κόκκινων δανείων θεωρείστε το δεδομένο θα βρεθούν πάλι προ των πυλών καθώς όπως όλοι έχουμε εμπεδώσει τα κόκκινα δάνεια έφυγαν από τους ισολογισμούς των τραπεζών χωρίς πάντως να αποχρωματιστούν.

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν αφού η ανάπτυξη θα είναι μικρότερη της αρχικώς εκτιμώμενης να καταβληθεί προσπάθεια να μην αλλάξουν τα σχέδια σε ότι αφορά τις τιτλοποιήσεις με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Και βέβαια δεν έχουμε ακόμη απάντηση σχετική με το γιατί δεν προχωρούν οι λοιπές προγραμματισμένες τιτλοποιήσεις που σχετίζονται με τον Ηρακλή.

Οι φόβοι στο πρώτο πεδίο δηλαδή της αλλαγής πλεύσης των σχεδίων στις τιτλοποιήσεις που φέρουν την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου είναι υπαρκτοί ειδικά όταν δημιουργούνται θέματα όπως αυτά με τους συμβολαιογράφους οι οποίοι εξαγγέλλουν απεργίες για παράδειγμα.

Tελικώς τα πράγματα αλλάζουν παντού. Ακόμη και στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Η πολυπληθέστερη Ένωση άλλαξε και αυτή σελίδα καθώς οι θέσεις της προηγούμενης ηγεσίας της σε ορισμένες περιπτώσεις φαίνεται να έφεραν σε ευθεία αντίθεση πολλούς από τους δικαστές.

Αν εξαιρέσουμε τους μονολόγους της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ η λοιπή αντιπολίτευση φαίνεται να στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

O Zαν Κλοντ είναι εδώ και ανακηρύχθηκε χθες αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Κανείς δεν ξεχνά πως σε δύσκολες πραγματικά στιγμές προσπάθησε να βοηθήσει πραγματικά τη χώρα μας.

Προχτές η Lamda ανακοίνωσε ότι ανέβαλε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου. Για να μην πάει ο νου σας σε περίεργες διαδρομές, σας μεταφέρουμε ότι ακούγονται πολλά περί έντονης κινητικότητας στις τάξεις των ανθρώπων του ομίλου και για θετικές... εταιρικές εξελίξεις για τις οποίες κρίθηκε σκόπιμη η εν λόγω αναβολή. Υπενθυμίζεται ότι και το 2020 είχε συμβεί το ίδιο και στη συνέχεια ακολούθησε η έκδοση του ομολογιακού δανείου ύψους 320 εκατ. ευρώ.

Οπότε ας κάνουμε υπομονή καθώς φαίνεται ότι κάτι πολύ ενδιαφέρον ψήνεται από τον Οδυσσέα Αθανασίου και το επιτελείο του... Η στήλη μια φορά προχτές σας προϊδέασε ότι υπάρχει μια γενικότερη κινητικότητα στο γκρουπ με στόχο την περαιτέρω ενίσχυσή του σε όλα τα επίπεδα, χρηματοδοτικό και όχι μόνο.

Σας έλεγα χθες για την Μπλε Κέδρος της οποίας το ενημερωτικό δεν πέρασε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τώρα είμαστε... στημένοι στην οθόνη. Μαθαίνω λοιπόν ότι οι αδελφοί Ευμορφίδη δεν βρήκαν άλλο ανάδοχο πλην την Optima και για να καλυφθεί η αύξηση θα πρέπει να γίνει θαύμα. Η Optima Bank κάνει φιλότιμες προσπάθειες αλλά πρέπει να υπάρχει και η... βοήθεια του κοινού καθώς πέραν της έλλειψης ενδιαφέροντος από τις συστημικές τράπεζες υφίστανται και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με τις διατάξεις του νόμου περί εταιρικής διακυβέρνησης.

Βέβαια οι Ευμορφίδηδες δεν το βάζουν κάτω. Και μου λένε ότι αναζητείται πρόθυμος «δημόσιος υπάλληλος» ο οποίος θα γνωματεύσει ότι δεν χρειάζεται δημόσια εγγραφή αλλά ιδιωτική τοποθέτηση για να μπει η ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ στο Χρηματιστήριο. Εγώ όμως αυτά δεν τα καταλαβαίνω και ξέρω ότι όσες φορές στο παρελθόν έγιναν κινήσεις παράκαμψης των κανόνων της αγοράς τα βρήκαμε μπροστά μας και τα πληρώσαμε ακριβά. Παρακολουθώ λοιπόν την υπόθεση εκ του σύνεγγυς και θα σας ενημερώσω για τα καθέκαστα.

Κατά τα λοιπά στο Χρηματιστήριο το σύστημα Σωκράτη Λαζαρίδη υμνεί το νέο Πρόεδρο και μιλά για άλματα της αγοράς από τα τέλη Ιουνίου και μετά. Εγώ ειλικρινά περιμένω να δω τα άλματα αν και πολύ αμφιβάλλω γιατί από υποσχέσεις ανθρώπων που γύρισαν πολλά χρόνια πίσω το Χρηματιστήριο έχει χορτάσει η αγορά. Και ο κύριος Κοντόπουλος δυστυχώς δεν έχει αποδείξει ακόμα ότι ξέρει από... πλοήγηση του δύστροπου καραβιού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:38

Η Χαμάς επιβεβαίωσε τον θάνατο του εκπροσώπου της που είχε ανακοινώσει το Ισραήλ τον Αύγουστο

17:28

Ουκρανία: Ο σταθμός της Ζαπορίζια μπορεί να λειτουργήσει ξανά σε 18 μήνες εφόσον ο πόλεμος τελειώσει

17:28

Λαβρόφ: Η Ουκρανία επιχείρησε επίθεση στην κατοικία του Πούτιν με 91 drones

17:18

ΑΑΔΕ: «Κλείνουν» 10 ψηφιακές εφαρμογές για δηλώσεις και πληρωμές την Πρωτοχρονιά

17:06

Προς νέο ρεκόρ οδεύει ο τουρισμός το 2025

17:00

Wall Street: Απώλειες λίγο πριν το τέλος του 2025 - Πτώση για τις μετοχές AI

17:00

Ουκρανία: Ο Πούτιν ενημερώθηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν σε όλα τα μέτωπα

16:55

Prodea: Εγκρίθηκε η διάθεση περιουσιακών στοιχείων άνω του 51% της αξίας ενεργητικού

16:36

Οι σιωπηλοί εχθροί που μπορεί να μειώνουν την άμυνα του οργανισμού των παιδιών

16:34

Επιφυλακτική η Γερμανία για τις συνομιλίες Τραμπ-Ζελένσκι - «Εναπόκειται στη Μόσχα να τερματίσει τον πόλεμο»

16:27

Πούτιν: Υπέγραψε νόμο που επιτρέπει στη Ρωσία να αγνοεί τις αποφάσεις διεθνών ποινικών δικαστηρίων

16:25

Παραγγελίες 8,2 δισ. δολαρίων για Airbus από Κίνα

16:22

Metlen: Στην Αλεξανδρούπολη το πρώτο αμερικανικό φορτίο LNG για τη βουλγαρική αγορά

16:12

Η ΔΥΠΑ με τη συνδρομή επιχειρήσεων στηρίζουν το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα

15:58

Τουρκία: Επικυρώθηκε συμφωνία με αναφορά στη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας

15:46

Η Intel ολοκλήρωσε την πώληση μετοχών αξίας 5 δισ. δολ. στην Nvidia

15:29

Ζελένσκι: «Απαραίτητη η παρουσία ξένων στρατευμάτων στην Ουκρανία ως εγγύηση ασφαλείας»

15:14

Θεοδωρικάκος: Ρεκόρ πληρωμών για αναπτυξιακούς νόμους το 2025 - Έφτασαν τα 340 εκατ.

15:05

Εγκαίνια του νέου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο Γ.Ν. «Έλενα Βενιζέλου»

14:56

Σε συζητήσεις για εξαγορά της DigitalBridge η SoftBank

14:50

ΗΠΑ: Δέσμευση για χρηματοδότηση 2 δισ. δολαρίων στον ΟΗΕ για ανθρωπιστική βοήθεια

14:28

ΚΕΦίΜ: Σημαντική βελτίωση στην ποιότητα του νομοθετικού έργου το 2024

14:20

5 ξεχωριστά πρωτοχρονιάτικα ταξίδια

14:14

Επιχορήγηση 2,46 εκατ. ευρώ για 1.112 επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον Ντάνιελ στη Θεσσαλία

14:09

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για τον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων - Οι τέσσερις «μνηστήρες»

14:04

Ποια ήταν η καλύτερη ελληνική ταινία της χρονιάς;

14:00

Πόσα χρήματα κέρδισε το 2025 ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

13:58

Εκδόθηκε η πρώτη άδεια επισκευής κτηρίου που επλήγη στις πυρκαγιές του καλοκαιριού 2025

13:53

Στη Σουηδία άνοιξε εμπορικό κέντρο που μετατρέπει σκουπίδια σε στυλάτα ρούχα

13:34

Εγκρίθηκαν οι ΕΠΜ για τα Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα Ιονίου και Νοτίου Αιγαίου