BACKSTORY

Τιτλοποιήσεις και ανησυχίες - Lamda: Κρύβει θετικές εκπλήξεις η αναβολή - Μπλε Κέδρος: Ζητείται… θαύμα

19-05-2022 | 07:35
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τιτλοποιήσεις και ανησυχίες - Lamda: Κρύβει θετικές εκπλήξεις η αναβολή - Μπλε Κέδρος: Ζητείται... θαύμα
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Οι ανακτήσεις κόκκινων δανείων θεωρείστε το δεδομένο θα βρεθούν πάλι προ των πυλών καθώς όπως όλοι έχουμε εμπεδώσει τα κόκκινα δάνεια έφυγαν από τους ισολογισμούς των τραπεζών χωρίς πάντως να αποχρωματιστούν.

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν αφού η ανάπτυξη θα είναι μικρότερη της αρχικώς εκτιμώμενης να καταβληθεί προσπάθεια να μην αλλάξουν τα σχέδια σε ότι αφορά τις τιτλοποιήσεις με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Και βέβαια δεν έχουμε ακόμη απάντηση σχετική με το γιατί δεν προχωρούν οι λοιπές προγραμματισμένες τιτλοποιήσεις που σχετίζονται με τον Ηρακλή.

Οι φόβοι στο πρώτο πεδίο δηλαδή της αλλαγής πλεύσης των σχεδίων στις τιτλοποιήσεις που φέρουν την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου είναι υπαρκτοί ειδικά όταν δημιουργούνται θέματα όπως αυτά με τους συμβολαιογράφους οι οποίοι εξαγγέλλουν απεργίες για παράδειγμα.

Tελικώς τα πράγματα αλλάζουν παντού. Ακόμη και στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Η πολυπληθέστερη Ένωση άλλαξε και αυτή σελίδα καθώς οι θέσεις της προηγούμενης ηγεσίας της σε ορισμένες περιπτώσεις φαίνεται να έφεραν σε ευθεία αντίθεση πολλούς από τους δικαστές.

Αν εξαιρέσουμε τους μονολόγους της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ η λοιπή αντιπολίτευση φαίνεται να στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

O Zαν Κλοντ είναι εδώ και ανακηρύχθηκε χθες αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Κανείς δεν ξεχνά πως σε δύσκολες πραγματικά στιγμές προσπάθησε να βοηθήσει πραγματικά τη χώρα μας.

Προχτές η Lamda ανακοίνωσε ότι ανέβαλε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου. Για να μην πάει ο νου σας σε περίεργες διαδρομές, σας μεταφέρουμε ότι ακούγονται πολλά περί έντονης κινητικότητας στις τάξεις των ανθρώπων του ομίλου και για θετικές... εταιρικές εξελίξεις για τις οποίες κρίθηκε σκόπιμη η εν λόγω αναβολή. Υπενθυμίζεται ότι και το 2020 είχε συμβεί το ίδιο και στη συνέχεια ακολούθησε η έκδοση του ομολογιακού δανείου ύψους 320 εκατ. ευρώ.

Οπότε ας κάνουμε υπομονή καθώς φαίνεται ότι κάτι πολύ ενδιαφέρον ψήνεται από τον Οδυσσέα Αθανασίου και το επιτελείο του... Η στήλη μια φορά προχτές σας προϊδέασε ότι υπάρχει μια γενικότερη κινητικότητα στο γκρουπ με στόχο την περαιτέρω ενίσχυσή του σε όλα τα επίπεδα, χρηματοδοτικό και όχι μόνο.

Σας έλεγα χθες για την Μπλε Κέδρος της οποίας το ενημερωτικό δεν πέρασε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τώρα είμαστε... στημένοι στην οθόνη. Μαθαίνω λοιπόν ότι οι αδελφοί Ευμορφίδη δεν βρήκαν άλλο ανάδοχο πλην την Optima και για να καλυφθεί η αύξηση θα πρέπει να γίνει θαύμα. Η Optima Bank κάνει φιλότιμες προσπάθειες αλλά πρέπει να υπάρχει και η... βοήθεια του κοινού καθώς πέραν της έλλειψης ενδιαφέροντος από τις συστημικές τράπεζες υφίστανται και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με τις διατάξεις του νόμου περί εταιρικής διακυβέρνησης.

Βέβαια οι Ευμορφίδηδες δεν το βάζουν κάτω. Και μου λένε ότι αναζητείται πρόθυμος «δημόσιος υπάλληλος» ο οποίος θα γνωματεύσει ότι δεν χρειάζεται δημόσια εγγραφή αλλά ιδιωτική τοποθέτηση για να μπει η ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ στο Χρηματιστήριο. Εγώ όμως αυτά δεν τα καταλαβαίνω και ξέρω ότι όσες φορές στο παρελθόν έγιναν κινήσεις παράκαμψης των κανόνων της αγοράς τα βρήκαμε μπροστά μας και τα πληρώσαμε ακριβά. Παρακολουθώ λοιπόν την υπόθεση εκ του σύνεγγυς και θα σας ενημερώσω για τα καθέκαστα.

Κατά τα λοιπά στο Χρηματιστήριο το σύστημα Σωκράτη Λαζαρίδη υμνεί το νέο Πρόεδρο και μιλά για άλματα της αγοράς από τα τέλη Ιουνίου και μετά. Εγώ ειλικρινά περιμένω να δω τα άλματα αν και πολύ αμφιβάλλω γιατί από υποσχέσεις ανθρώπων που γύρισαν πολλά χρόνια πίσω το Χρηματιστήριο έχει χορτάσει η αγορά. Και ο κύριος Κοντόπουλος δυστυχώς δεν έχει αποδείξει ακόμα ότι ξέρει από... πλοήγηση του δύστροπου καραβιού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:18

Σκυλακάκης: Η ΤΝ απειλεί την εργασία - Ώρα πολιτικής αφύπνισης για την Ελλάδα του 2030

21:48

Τζιτζικώστας: Η μεγάλη μάχη τώρα είναι η σύγκλιση της Ελλάδας με την Ευρώπη

21:17

Χαρακόπουλος: Το Συνέδριο της ΝΔ εφαλτήριο για διεκδίκηση τρίτης αυτοδυναμίας

21:00

Τηλεφωνική επικοινωνία Γ. Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογο του Μπαντρ Αμπντελατί

20:23

Τραμπ: Ο χρόνος τελειώνει για το Ιράν

20:03

Τι αγόρασε αλλά και τι πούλησε η Berkshire Hathaway

19:45

ΗΑΕ: Kαταγγέλλουν επικίνδυνη κλιμάκωση μετά το πλήγμα με drone σε πυρηνική εγκατάσταση

19:26

Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε περίπου 200 βλήματα προς το Ισραήλ και τα στρατεύματά του στον Λίβανο

19:10

Νόσος Έμπολα: Νέος έκτακτος συναγερμός από τον ΠΟΥ, με 246 ύποπτα κρούσματα και 80 θανάτους απ' τον ιό Μπουντιμπουγκιό

19:00

Βρετανία σε πολιτική δίνη: Πέντε πρωθυπουργοί σε επτά χρόνια και φόβοι νέας κρίσης εξουσίας

18:54

Ανδρουλάκης από την Καππαδοκία: Έχουμε ευθύνη να διατηρήσουμε τις μνήμες ζωντανές

18:35

Διαδήλωση στα Χανιά και πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βάση στο Ακρωτήρι

18:29

ΑΠΘ: Ξεκίνησε το Aristotle Innovation Forum

18:11

Κούβα: «Στεγνό» από καύσιμα το νησί - Το καθεστώς θα επιβιώσει;

17:26

Ν. Κορέα-ΗΠΑ: Τηλεφωνική συνομιλία των δύο προέδρων για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής Τραμπ - Σι

17:00

Πόσο ακόμα πρέπει να ανέβει το πετρέλαιο;

16:47

Σπανάκης: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειράματα και πολιτική αστάθεια

16:40

ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον αξιολογεί την απειλή των στρατιωτικών drones από την Κούβα

16:22

ΗΑΕ: Για οικονομικούς και όχι πολιτικούς λόγους η αποχώρηση απ' τον ΟΠΕΚ

16:07

Δένδιας: Θα υποδεχθεί τη Δευτέρα στην Αθήνα τον υπουργό Επικρατείας των ΗΑΕ

15:46

Tesla: Αύξησε την τιμή του Model Y στις ΗΠΑ

15:30

Συνεδριάζει τη Δευτέρα υπό τον πρωθυπουργό το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας

15:25

ΗΑΕ: Δεν σημειώθηκε διαρροή ραδιενέργειας από χτύπημα drone σε πυρηνικό σταθμό

15:15

Διυλιστήριο πετρελαίου και σταθμοί άντλησης επλήγησαν από ουκρανικές επιθέσεις στην περιοχή της Μόσχας

14:46

Ρουσόπουλος: Η ΝΔ εγγύηση σταθερότητας για την Ελλάδα του αύριο

14:39

Μετσόλα στο Συνέδριο ΝΔ: Τα τελευταία επτά χρόνια η χώρα σας έχει πετύχει έναν εντυπωσιακό μετασχηματισμό

14:26

DW: Αν δεν είχε πει ο Ντράγκι «Whatever it takes»

14:09

Ομόλογα: Η απότομη άνοδος των αποδόσεων κίνδυνος για τις απροετοίμαστες αγορές μετοχών

13:32

Μητσοτάκης: Πάμε να κάνουμε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει, να κερδίσουμε 3η τετραετία

13:23

Σδούκου: Το συνέδριό μας ήταν κάλεσμα στους πολίτες