BACKSTORY

Attica Bank: Ενα πιστοποιητικό «όλα καλά - όλα ανθηρά»

11-05-2021 | 07:43
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Εκεί στην KPMG τελικώς διαθέτουν... επιστημονική κατάρτιση. Όχι μόνον στον έλεγχο οικονομικών καταστάσεων αλλά και στην τήρηση ισορροπιών. Εκτός από Big Four των ελεγκτικών παίζει να είναι και μέσα στο Big Two των εταιριών δημοσίων σχέσεων. Ήρθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου και εκδόθηκε το πιστοποιητικό της Attica Bank χωρίς κανένας να έρθει τελικώς σε δύσκολη θέση.

Και πως άλλωστε θα μπορούσε να συμβεί αυτό αφού η ίδια η τράπεζα στην έκθεση του διοικητικού της συμβουλίου αλλά και στις οικονομικές της καταστάσεις κάνει διψήφιο αριθμό αναφορών στη βαθιά γνώση των στοιχείων που είχε τελικώς η Τράπεζα της Ελλάδος.

Ενδεικτικά αναφέρονται:

— Η Τράπεζα προσαρμόζει και βελτιώνει τη στρατηγική της και εξασφαλίζει την εναρμόνιση των επιμέρους επιχειρηματικών της ενεργειών προς επίτευξη της στρατηγικής της, μέσω της τακτικής επισκόπησης και παρακολούθησης βασικών δεικτών απόδοσης σε συνδυασμό με την παρακολούθηση των εποπτικών δεικτών που υποβάλλονται σε τακτά χρονικά διαστήματα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

— Η Διεύθυνση Κινδύνων Ομίλου παρακολουθεί την κεφαλαιακή επάρκεια σε τακτά χρονικά διαστήματα και υποβάλλει τα στοιχεία υπολογισμού αυτής ανά τρίμηνο στην Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία αποτελεί και την εποπτεύουσα αρχή των Πιστωτικών Ιδρυμάτων.

Κάτι κακόγλωσσοι μάλιστα έλεγαν πως αυτά και εκείνα, δύο προέδρους έφαγαν από την Attica Bank. Και καλά ο ένας είχε το καράτε στο αίμα του... ο άλλος όμως;

Έτσι λοιπόν με αυτά και με εκείνα τα πάντα αποδόθηκαν σε εσωτερικές διαδικασίες της KPMG που τελικώς δημιούργησαν υπόβαθρο καθυστέρησης. Η διεθνής όμως ταυτότητα της ελεγκτικής είναι βέβαιο πως δεν βοηθήθηκε από το συμβάν για να το πούμε κομψά.

Θα μπορούσε να αναρρωτηθεί κανείς τι διαφορά έχει η Αττικής από την MLS; Και αυτοί έκαναν αποσβέσεις και προβλέψεις στο πλαίσιο εκτιμήσεων. Δεν ήταν όμως τράπεζα για να τη γλυτώσουν...

Κάπως έτσι θα βρεθεί πάλι κανένας Grego να ξεμπροστιάζει καταστάσεις και θα πέσουμε όλοι από τα σύννεφα...

Μιας και μιλάμε για πεφτοσυννεφάκηδες εκεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όλα καλά με την MLS; Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει στείλει επιστολή η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αλλά το Χρηματιστήριο. Μάλιστα η εταιρία ενοχλήθηκε γιατί στην επιστολή τους ρώτησαν για το πότε θα δημοσιεύσουν οικονομικές καταστάσεις. λέγοντας ότι «η Εταιρεία μας έχει απαντήσει σε σχετικές επιστολές της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, στην αποκλειστική αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η εποπτεία της τήρησης των διατάξεων του ν. 3556/2007. Σε κάθε περίπτωση προβλέπεται ότι οι Οικονομικές Καταστάσεις του 2019 θα δημοσιευτούν εντός του τρέχοντος μήνα».

Καλά κι εσείς εκεί στο Χρηματιστήριο δεν καταλαβαίνετε ότι ενοχλούνται οι άνθρωποι. Γιατί τους χαλάτε την ηρεμία. Το θέμα είναι βέβαια ότι δεν κατάλαβε κανένας ότι η MLS έκοβε ομόλογα άνευ ενημερωτικού και αυτό ήταν ιδέα του Χρηματιστηρίου. Και έτσι μετά από φτάσαμε από μήνα σε μήνα να περιμένουμε οικονομικές καταστάσεις και ο μήνας να έχει εννιά γενικώς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Θεσσαλονίκη: Αστυνομική επιχείρηση στον Δ. Λαγκαδά για την παραβατικότητα ανηλίκων

23:15

Χαρακόπουλος: Αποδραματοποίηση των βουλευτικών παρεμβάσεων

22:46

ΥΠΠΟ- ΕΚΚΟΜΕΔ: Νέα εποχή για την οπτικοακουστική δημιουργία

22:20

Αεροπορικές υπό πίεση: Το Λονδίνο επιτρέπει συγχώνευση πτήσεων το καλοκαίρι

22:19

Συνελήφθησαν πέντε ανήλικοι για κλοπές στο κέντρο της Αθήνας

21:47

Γαλλία: Δύο μετανάστριες έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια να διασχίσουν τη Μάγχη

21:18

Γεραπετρίτης: Συνάντηση με τον Γερμανό ΥΠΕΞ τη Δευτέρα

21:14

Τραμπ: Μελέτησα την ιρανική πρόταση - Δεν είναι αποδεκτή

20:59

Βρετανία: Δύο νεκροί, τρεις τραυματίες από έκρηξη σε σπίτι στο Μπρίστολ

20:48

ΗΠΑ: Εξακριβώθηκε ότι ο δράστης της επίθεσης στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου πυροβόλησε έναν αστυνομικό

20:32

Επίθεση σε φορτηγό πλοίο στα Στενά του Ορμούζ

20:22

DW: Βαρύτερο πλήγμα για τη Γερμανία θα ήταν η απομάκρυνση των πυραύλων Tomahawk

20:07

Παρουσιάζεται το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό

19:54

Ιράν: Λύση «πακέτο» εντός 30 ημερών προτείνει η Τεχεράνη

19:30

Ολοταχώς προς εκλογική ήττα ο Ντοναλντ Τραμπ

19:29

Μπέσεντ: Οι ΗΠΑ προκαλούν ασφυξία στο ιρανικό καθεστώς με τον οικονομικό αποκλεισμό

19:15

Μητσοτάκης: Άλμα της Ελλάδας στο διάστημα

18:57

Δύο κρατούμενοι νεκροί στις Φυλακές Νιγρίτας Σερρών

18:52

Ιταλία: O ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο πρόκειται να επισκεφθεί το Βατικανό και τη Ρώμη

18:18

Στουρνάρας: Ανησυχίες για ύφεση στη ζώνη του ευρώ είναι πραγματικές και δικαιολογημένες

18:00

Επίσκεψη Τασούλα στην Αρμενία

17:49

ΔΟΑE: Drone έθεσε στο στόχαστρο εργαστήριο ελέγχου ραδιενέργειας στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

17:39

Μαρινάκης για παγκόσμια ημέρα ελευθερίας Τύπου: Αυτά έκανε η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια και άλλαξε το τοπίο στα ΜΜΕ

17:29

Μαρόκο: Αγνοούνται δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί που συμμετείχαν στην άσκηση "African Lion 2026"

17:20

Τσίπρας: Γιατί αρνήθηκα να συμμετάσχω στη σειρά ντοκιμαντέρ του Σκάι

17:01

Οι επιθέσεις Τραμπ κατά Ευρωπαίων ηγετών επιδεινώνουν το ψυχρό κλίμα στις διατλαντικές σχέσεις

16:24

Σδούκου: Αναξιόπιστο το ΠΑΣΟΚ

16:16

ΠΟΜΙΔΑ: Τα 10 βήματα της νέας διαδικασίας διαταγής απόδοσης μισθίου

16:13

Τα μνημόνια δεν χτίζονται σε μια μέρα

16:00

Παπασταύρου: Κάνουμε πράξη την ενεργειακή δημοκρατία