BACKSTORY

Attica Bank: Ενα πιστοποιητικό «όλα καλά - όλα ανθηρά»

11-05-2021 | 07:43
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Εκεί στην KPMG τελικώς διαθέτουν... επιστημονική κατάρτιση. Όχι μόνον στον έλεγχο οικονομικών καταστάσεων αλλά και στην τήρηση ισορροπιών. Εκτός από Big Four των ελεγκτικών παίζει να είναι και μέσα στο Big Two των εταιριών δημοσίων σχέσεων. Ήρθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου και εκδόθηκε το πιστοποιητικό της Attica Bank χωρίς κανένας να έρθει τελικώς σε δύσκολη θέση.

Και πως άλλωστε θα μπορούσε να συμβεί αυτό αφού η ίδια η τράπεζα στην έκθεση του διοικητικού της συμβουλίου αλλά και στις οικονομικές της καταστάσεις κάνει διψήφιο αριθμό αναφορών στη βαθιά γνώση των στοιχείων που είχε τελικώς η Τράπεζα της Ελλάδος.

Ενδεικτικά αναφέρονται:

— Η Τράπεζα προσαρμόζει και βελτιώνει τη στρατηγική της και εξασφαλίζει την εναρμόνιση των επιμέρους επιχειρηματικών της ενεργειών προς επίτευξη της στρατηγικής της, μέσω της τακτικής επισκόπησης και παρακολούθησης βασικών δεικτών απόδοσης σε συνδυασμό με την παρακολούθηση των εποπτικών δεικτών που υποβάλλονται σε τακτά χρονικά διαστήματα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

— Η Διεύθυνση Κινδύνων Ομίλου παρακολουθεί την κεφαλαιακή επάρκεια σε τακτά χρονικά διαστήματα και υποβάλλει τα στοιχεία υπολογισμού αυτής ανά τρίμηνο στην Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία αποτελεί και την εποπτεύουσα αρχή των Πιστωτικών Ιδρυμάτων.

Κάτι κακόγλωσσοι μάλιστα έλεγαν πως αυτά και εκείνα, δύο προέδρους έφαγαν από την Attica Bank. Και καλά ο ένας είχε το καράτε στο αίμα του... ο άλλος όμως;

Έτσι λοιπόν με αυτά και με εκείνα τα πάντα αποδόθηκαν σε εσωτερικές διαδικασίες της KPMG που τελικώς δημιούργησαν υπόβαθρο καθυστέρησης. Η διεθνής όμως ταυτότητα της ελεγκτικής είναι βέβαιο πως δεν βοηθήθηκε από το συμβάν για να το πούμε κομψά.

Θα μπορούσε να αναρρωτηθεί κανείς τι διαφορά έχει η Αττικής από την MLS; Και αυτοί έκαναν αποσβέσεις και προβλέψεις στο πλαίσιο εκτιμήσεων. Δεν ήταν όμως τράπεζα για να τη γλυτώσουν...

Κάπως έτσι θα βρεθεί πάλι κανένας Grego να ξεμπροστιάζει καταστάσεις και θα πέσουμε όλοι από τα σύννεφα...

Μιας και μιλάμε για πεφτοσυννεφάκηδες εκεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όλα καλά με την MLS; Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει στείλει επιστολή η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αλλά το Χρηματιστήριο. Μάλιστα η εταιρία ενοχλήθηκε γιατί στην επιστολή τους ρώτησαν για το πότε θα δημοσιεύσουν οικονομικές καταστάσεις. λέγοντας ότι «η Εταιρεία μας έχει απαντήσει σε σχετικές επιστολές της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, στην αποκλειστική αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η εποπτεία της τήρησης των διατάξεων του ν. 3556/2007. Σε κάθε περίπτωση προβλέπεται ότι οι Οικονομικές Καταστάσεις του 2019 θα δημοσιευτούν εντός του τρέχοντος μήνα».

Καλά κι εσείς εκεί στο Χρηματιστήριο δεν καταλαβαίνετε ότι ενοχλούνται οι άνθρωποι. Γιατί τους χαλάτε την ηρεμία. Το θέμα είναι βέβαια ότι δεν κατάλαβε κανένας ότι η MLS έκοβε ομόλογα άνευ ενημερωτικού και αυτό ήταν ιδέα του Χρηματιστηρίου. Και έτσι μετά από φτάσαμε από μήνα σε μήνα να περιμένουμε οικονομικές καταστάσεις και ο μήνας να έχει εννιά γενικώς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:45

Γερμανία: Αεροσκάφος της DHL συγκρούστηκε με άγνωστο αντικείμενο κοντά στο αεροδρόμιο της Λειψίας

11:42

Coolcation: Καύσωνες, πυρκαγιές και υπερτουρισμός εκτοξεύουν τη ζήτηση για διακοπές στη βόρεια Ευρώπη

11:37

Πάνω από 100 νεκροί σε πλημμύρες και κατολισθήσεις από τον Ιούλιο στην Ινδία

11:33

Novo Nordisk: «Δεν έπεισε» η αναθεώρηση του guidance - Πτώση 7% της μετοχής

11:12

Νέα έκκληση Ζελένσκι προς τους συμμάχους για προμήθεια αντιβαλλιστικών συστημάτων

11:12

Νετανιάχου: Το Ισραήλ δεν έχει δεχθεί το σχέδιο για τη Γάζα της Ουάσινγκτον

11:09

Χρηματιστήριο: Μικτή εικόνα με κατοχύρωση κερδών και stock picking

10:52

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές αναμένοντας τη συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν

10:40

ΔΑΑ: Αυξήθηκε κατά 4,7% η επιβατική κίνηση τον Ιούλιο

10:30

Ηλεκτροδοτήθηκε το νέο αιολικό πάρκο 18,8 MW της FARIA Renewables

10:29

ΑΒΑΞ: Σύμβαση για την κατασκευή σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 800 ΜW στη Λάρισα

10:20

Διπλωματική κρίση μεταξύ Αργεντινής και Βραζιλίας

09:58

Η Alibaba παρουσίασε ισχυρότερο AI μοντέλο της μέχρι σήμερα

09:38

ΔΥΠΑ: Ανοίγουν σήμερα οι αιτήσεις για 8.000 θέσεις εργασίας για ανέργους 55 έως 74 ετών

09:35

Στεγαστική κρίση: Το πρόβλημα είναι ότι λείπουν οι προσιτές κατοικίες

09:24

Τράπεζα Πειραιώς: Από σήμερα η έναρξης καταβολής κεφαλαίου 0,4 ευρώ ανά μετοχή

09:15

Morgan Stanley: Βλέπει συνέχεια στο ανοδικό story των τραπεζών - Αυξάνει τιμές στόχους για Alpha, ΕΤΕ

09:13

Coca-Cola HBC: Αύξηση 9,6% στα έσοδα από πωλήσεις - Αναβάθμιση των εκτιμήσεων για το 2026

08:55

Τουρισμός για Όλους: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για έως 600 ευρώ

08:39

Heineken: Άνοδος πωλήσεων στο β' τρίμηνο με ώθηση από Ασία και Αφρική

08:19

Το μεγάλο reset στην παγκόσμια αγορά αλκοολούχων ποτών

08:11

Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς στη Δυτική Αττική - Στάχτη 144.243 στρέμματα

08:09

Τραμπ για Ορμούζ: «Θα ανοίξει πολύ σύντομα» ή το Ιράν θα υποστεί «πολύ δυνατά» πλήγματα

07:55

Red Code: Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες όταν ενεργοποιείται

07:48

Τρίτη χρονιά με διεθνές ρεκόρ εσόδων για Ρεάλ Μαδρίτης - «Κλειδί» το γήπεδο

07:38

Πυρκαγιές: Πώς τα σκουπίδια μπορούν να γίνουν η σπίθα μιας μεγάλης καταστροφής στα νησιά

07:30

Σβήνει την κληρονομιά των ανακτηθέντων ακινήτων η Τράπεζα Κύπρου

07:26

Ρεκόρ εισπράξεων, άδεια τραπέζια

07:21

Καλάθι ΔΕΘ: Μείωση φορολογίας, εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ, κίνητρα για επενδύσεις ζητά η αγορά

07:15

Η επιστολή Αυτιά για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη - Οι παρουσίες και απουσίες στην κηδεία του Βαρβιτσιώτη - Το φυλλορρόημα της «Ελπίδας»