Εγκαταλελειμμένο διαμέρισμα μετατρέπεται προσωρινά σε υβριδική γκαλερί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εγκαταλελειμμένο διαμέρισμα μετατρέπεται προσωρινά σε υβριδική γκαλερί
Μια συναρπαστική έκθεση εγκαινιάζεται αυτή την Πέμπτη, 28 Μαρτίου, στις 19:00 στην πλατεία Καρύτση, παρουσιάζοντας ένα μείγμα ζωγραφικής, γραφικού σχεδιασμού και τέχνης του δρόμου (street art).

Μια συναρπαστική έκθεση εγκαινιάζεται αυτή την Πέμπτη, 28 Μαρτίου, στις 19:00 στην πλατεία Καρύτση, παρουσιάζοντας ένα μείγμα ζωγραφικής, γραφικού σχεδιασμού και τέχνης του δρόμου (street art). Το ελληνικό παράρτημα της ehret+klein, της γερμανικής εταιρείας που επενδύει σε ακίνητη περιουσία με έμφαση στην αστική αναζωογόνηση και στην πραγματοποίηση σχετικών έργων πολιτισμού, έχει εκχωρήσει το διαμέρισμα του 4ου ορόφου, με συνολική επιφάνεια 284,70 τ.μ., σε έξι Έλληνες εικαστικούς για να παρουσιάσουν το έργο τους για τέσσερις ημέρες.

Όπως και το κέντρο της Αθήνας, που την τελευταία δεκαετία αναζητάει τη νέα του ταυτότητα, αυτό το ιστορικό διαμέρισμα βρίσκεται σε μια διαδικασία μετάβασης. Πρόκειται για ένα εγκαταλελειμμένο διαμέρισμα στην οδό Χρήστου Λαδά που φιλοξενείται σε μία πολυκατοικία του 1950 και παραμένει ανεκμετάλλευτο για 7 χρόνια. Οι εργασίες ανακαίνισης θα αρχίσουν την άνοιξη, ενώ η συνολική επένδυση ανέρχεται στο 1 εκατομμύριο ευρώ.

Οι έξι καλλιτέχνες, με επιμελητή τον Πάρι Κούτσικο, συμμετέχουν σε μια «ανοιχτή συζήτηση» με το κτίριο και την ιστορία του, ενσωματώνοντας τις δημιουργίες τους στην προσωρινή αφήγησή του. Στην έκθεση που θα είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό θα παρουσιαστούν περισσότερο από 40 έργα τέχνης, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν και το παλιό αθηναϊκό διαμέρισμα.

«Στην ehret+klein, σχεδιάζουμε καινοτόμους και βιώσιμους αστικούς χώρους διαβίωσης που παρέχουν μακροχρόνια και πολλαπλασιαστική αξία στους χρήστες, τις κοινότητες και την κοινωνία. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε τις αστικές δυνατότητες και να «επιδιορθώσουμε» τις πόλεις, συμβάλλοντας στον δημιουργικό μετασχηματισμό και στην αναζωογόνηση των κέντρων των πόλεων. Σε αυτό το πλαίσιο, η ανακαίνιση του διαμερίσματος του 4ου ορόφου στην οδό Χρήστου Λάδα θα δώσει νέα ζωή σε μια γειτονιά που αντιμετώπισε σημαντικές προκλήσεις κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Επιπλέον, η πρωτότυπη έκθεση θα αναζωογονήσει το κτίριο και θα προσφέρει στους πολίτες έναν ελκυστικό λόγο για να επισκεφθούν τη γειτονιά», δηλώνει ο κ. Michael Ehret, Managing Partner της ehret+klein greece.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider