Πούτιν για Μόσχα: Οι δράστες προσπάθησαν να διαφύγουν στην Ουκρανία - Θα τιμωρηθούν οι ένοχοι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πούτιν για Μόσχα: Οι δράστες προσπάθησαν να διαφύγουν στην Ουκρανία - Θα τιμωρηθούν οι ένοχοι
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν / Πηγή Φωτογραφίας: ΑΡ
Ημέρα εθνικού πένθους στη Ρωσία η 24η Μαρτίου - Όλοι οι δράστες βρέθηκαν και συνελήφθησαν σύμφωνα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Τελευταία ενημέρωση 17:00

Στις πρώτες του δηλώσεις με αφορμή την πιο θανατηφόρα επίθεση στην Ρωσία τις τελευταίες 2 δεκαετίες με πάνω από 140 νεκρούς και 200 τραυματίες (αριθμοί που θα αυξηθούν), προχώρησε με διάγγελμά του πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, διαμηνύοντας πως οι δράστες συνελήφθησαν και οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν ενώ κήρυξε την Κυριακή 24 Μαρτίου ημέρα εθνικού πένθους.

Απευθυνόμενος στο ρωσικό λαό ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε: «Οι οργανωτές της τρομοκρατικής επίθεσης ετοίμαζαν μια επιδεικτική εκτέλεση και μια αιματηρή πράξη εκφοβισμού. Η Ρωσική Ομοσπονδία θα εντοπίσει και θα τιμωρήσει όλους όσους προετοίμασαν την τρομοκρατική επίθεση. Μόνο ανταπόδοση και λήθη περιμένουν τους τρομοκράτες, δεν έχουν μέλλον».

«Το κοινό καθήκον των Ρώσων τώρα είναι να είναι μαζί ενωμένοι, και έτσι θα είναι. Κανείς δεν μπορεί να κλονίσει την ενότητα των Ρώσων πολιτών. Η Ρωσία πάντα γινόταν ακόμα πιο δυνατή στις πιο δύσκολες δοκιμασίες, και έτσι θα είναι και τώρα. Κανείς δεν θα μπορέσει να σπείρει δηλητηριώδεις σπόρους διχόνοιας ή πανικού και στη Ρωσία. Οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών εργάζονται για τον εντοπισμό συνεργών τρομοκρατών» έσπευσε να υπογραμμίσει.

Καταδίκασε την «βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση», ενώ ευχαρίστησε τις υπηρεσίες αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων και τις ειδικές υπηρεσίες για τις προσπάθειές τους. Επιπλέον, εξέφρασε τα βαθιά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δράστες προσπάθησαν να διαφύγουν προς την Ουκρανία. Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους επισήμανε πως τα μέτρα ασφαλείας στη Ρωσία έχουν ενισχυθεί, ενώ τόνισε πως οι εχθροί μας δεν θα μας διχάσουν.

«Προσπάθησαν να κρυφτούν και μετακινήθηκαν προς την Ουκρανία, όπου, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, είχε προετοιμαστεί ένα «παράθυρο» για εκείνους από την ουκρανική πλευρά ώστε να διασχίσουν τα σύνορα», σημείωσε ο κ. Πούτιν και δεν έκανε καμία αναφορά στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

«Όλοι οι δράστες, όσοι το οργάνωσαν και εκείνοι που διέταξαν αυτό το έγκλημα θα τιμωρηθούν δίκαια και αναπόφευκτα. Όποιοι κι αν είναι, όποιος τους καθοδηγεί», ανέφερε και επανέλαβε πως: «Θα αναγνωρίσουμε και θα τιμωρήσουμε όποιον βρίσκεται πίσω από τους τρομοκράτες, που προετοίμασε αυτήν την κτηνιωδία, αυτήν την επίθεση στη Ρωσία, εναντίον του λαού μας».

Διαψεύδει το Κίεβο

Αξίζει να σημειωθεί πως εκπρόσωπος τύπου της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών του Κιέβου ξεκαθάρισε η Ουκρανία δεν εμπλέκεται στη χθεσινή επίθεση κοντά στη Μόσχα και οι ισχυρισμοί περί μιας ουκρανικής σύνδεσης «δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα». «Πρόκειται φυσικά για ένα ακόμη ψέμα από τις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και δεν αντέχει σε καμία κριτική», δήλωσε στο Reuters ο Αντρίι Γιούσοφ, της Διεύθυνσης Πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας. Ο ίδιος πρόσθεσε: «Η Ουκρανία φυσικά δεν εμπλέκεται σε αυτήν την τρομοκρατική επίθεση. Η Ουκρανία υπερασπίζεται την εδαφική κυριαρχία της από τους Ρώσους εισβολείς, απελευθερώνει τα δικά της εδάφη και πολεμάει με τον στρατό των κατακτητών και εναντίον στρατιωτικών στόχων, όχι αμάχων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Λαύριο: Λιμενικό και ΕΥΠ «ψάρεψαν» εκατoμμύρια χάπια πρεγκαμπαλίνης

Κικίλιας: Αποτελεσματική διαχείριση των πυρκαγιών με το νέο επιχειρησιακό δόγμα της Πυροσβεστικής

Γάζα: Τουλάχιστον 32.142 Παλαιστίνιοι νεκροί στις ισραηλινές επιχειρήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider