Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει την Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει την Ουκρανία
«Η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει την Ουκρανία. Η πρόσφατη επίσκεψη μου στην Ουκρανία υπογράμμισε ακόμη περισσότερο την επείγουσα ανάγκη της αναβάθμισης της βοήθειας μας», ανέφερε σε ανάρτηση του στο «Χ» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Συνομίλησα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εν όψει των σημερινών συζητήσεων σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ουκρανία. Η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει την Ουκρανία. Η πρόσφατη επίσκεψη μου στην Ουκρανία υπογράμμισε ακόμη περισσότερο την επείγουσα ανάγκη της αναβάθμισης της βοήθειας μας. Χαίρομαι, επίσης, γιατί διαπιστώνω ότι η Ουκρανία κάνει σταθερή πρόοδο σχετικά με την υποψηφιότητα της ως κράτος-μέλος της Ένωσης» ανέφερε σε ανάρτηση του στο «Χ» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού

Νωρίτερα σήμερα, προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην πιθανότητα έκδοσης ευρωομολόγου αποκλειστικά και μόνο για το σκοπό της αμυντικής θωράκισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης

«Το τακτικό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου διεξάγεται σε μια περίοδο γενικευμένης γεωπολιτικής αβεβαιότητας, γι' αυτό και είναι αρκετά προφανές ότι τα ζητήματα τα οποία αφορούν την Ουκρανία αλλά και τη Γάζα θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον της συζήτησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αξιωματούχος ΝΑΤΟ: Η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερη βοήθεια και την χρειάζεται τώρα

Ρούτε: Η Ολλανδία διαφωνεί με την έκδοση ευρωομολόγων για την άμυνα

Λευκός Οίκος: Αισιοδοξία ότι η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια θα σταλεί σύντομα στην Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider