Κασσελάκης: Ζήτησε αλλαγή της ώρας της ομιλίας του πριν τις ψηφοφορίες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κασσελάκης: Ζήτησε αλλαγή της ώρας της ομιλίας του πριν τις ψηφοφορίες
Στις 11:00 η ομιλία του. Θα γίνει Κούγκι αν οι εκλογές δεν γίνουν σύμφωνα με το καταστατικό δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Αλλαγή της ώρας της ομιλίας του ζήτησε από το Προεδρείο του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο πρόεδρος του κόμματος ζήτησε να μιλήσει σήμερα στις 11:00 το πρωί πριν από τις ψηφοφορίες των συνέδρων, όπως έκανε γνωστό μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα X: «Ζητώντας την άδεια του Προεδρείου του Συνεδρίου μας, θα αλλάξω την ώρα της ομιλίας μου. Θα μιλήσω το πρωί στις 11:00, πριν από τις ψηφοφορίες των συνέδρων».

Η εξέλιξη ήρθε ύστερα από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας για την προεδρία του κόμματος από πλευράς της Όλγα Γεροβασίλη, κατά την τοποθέτηση της στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο διεξάγεται σε κλίμα ακραίας πόλωσης, με αποδοκιμασίες και επιθέσεις μεταξύ συνέδρων.

Μετά την ανακοίνωση Γεροβασίλη, ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για εκλογή στις 10 Μαρτίου, με υβριδικό σύστημα, δηλαδή και με κάλπη και ψηφιακά. Η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την αντίδραση του Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος δήλωσε ότι θα γίνει Κούγκι αν οι εκλογές δεν γίνουν σύμφωνα με το καταστατικό (με ταυτοπροσωπία) και διεξαχθούν και ηλεκτρονικά.

Η κ. Γεροβασίλη απάντησε ότι το Συνέδριο θα αποφασίσει σήμερα για το αν τελικά θα γίνει η εκλογή αρχηγού. Πρόσθεσε όμως ότι «το Συνέδριο δεν είναι καταστατικό και δεν μπορεί να αλλάξει την διαδικασία εκλογής- δηλαδή το διάστημα του ενός μήνα και ότι γίνεται με κάλπη».

Όπως έγινε γνωστό, σύνεδροι του ΣΥΡΙΖΑ, μαζεύουν υπογραφές σε δυο διαφορετικά κείμενα για την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών.

Παππάς: Όλα στα χέρια των συνέδρων

Συνομιλώντας με δημοσιογράφους ο Νίκος Παππάς είπε ότι «όλα είναι στα χέρια των συνέδρων». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε ότι αν το Συνέδριο αποτρέψει νέα εκλογή αρχηγού, τότε αυτομάτως ανανεώνεται η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προέδρου σύμφωνα με την καταστατική προθεσμία.

Σημειώνεται ότι το καταστατικό του κόμματος στο άρθρο 20 προβλέπει ότι το τακτικό Συνέδριο -που προβλέπεται να γίνει σε τρία χρόνια δηλαδή το 2026-, εγκρίνει τις υποψηφιότητες για την Κεντρική Επιτροπή και για την προεδρία του κόμματος. Δηλαδή εκ του καταστατικού η διάρκεια της προεδρίας είναι τριετής και μετά τίθεται ξανά στην κρίση των καταστατικών οργάνων να αποφασίσουν.

Με βάση τα παραπάνω για να γίνει τώρα νέα εκλογή αρχηγού θα πρέπει ο νυν πρόεδρος να παραιτηθεί ή να υποβληθεί πρόταση μομφής του στο Συνέδριο που είναι σε εξέλιξη.

Ο κ. Παππάς επιμένει στην πρόταση που κατέθεσε χθες να μην γίνει τώρα εκλογή αρχηγού. Σημείωσε δε πως ό,τι και να αποφασίσουν οι σύνεδροι οι ψηφοφορίες θα πρέπει να γίνουν με κάλπη - και όχι δια βοής ή δι' ανατάσεως της χειρός-, για να αποφευχθούν εντάσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης: Εκλογές στις 10 Μαρτίου - Καλωσορίζω την αντιπρόεδρο της Βουλής σε έναν όμορφο αγώνα

Γεροβασίλη: Δηλώνω παρούσα για να σταματήσει η κατηφόρα

gazzetta
gazzetta reader insider insider