Μαρινάκης: Απόφαση Μητσοτάκη η κομματική πειθαρχία στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαρινάκης: Απόφαση Μητσοτάκη η κομματική πειθαρχία στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια
Αύριο, Τετάρτη, η συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ, όπου θα αναφερθεί στο νομοσχέδιο και θα θέσει το πλαίσιο της νομοθέτησης.

H απόφαση για το εάν θα τεθεί κομματική πειθαρχία στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο και την τεκνοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια ανήκει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ξεκαθάρισε ο Παύλος Μαρινάκης, προαναγγέλλοντας πως αύριο, Τετάρτη, αναμένεται η συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ, όπου θα αναφερθεί στο νομοσχέδιο και θα θέσει το πλαίσιο της νομοθέτησης.

«Καλύτερα είναι να ακούσουμε τον πρωθυπουργό, δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες αυτής της νομοθέτησης. Είναι πολύ σημαντικό σε ένα ζήτημα δικαιωμάτων όπως αυτό, δεν θα έπρεπε να είναι πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης και πρέπει να ακούσουμε τα επιχειρήματα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο MEGA.

«Όταν συμμετέχεις σε μία ομάδα που έχει μία σημαντική αποστολή και χρέος στους πολίτες, οφείλεις να στηρίζεις τις νομοθετικές της πρωτοβουλίες, να ενημερώνεσαι γι’ αυτές και να βγαίνεις μπροστά», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι για την κυβέρνηση η γνώμη της εκκλησίας είναι σημαντική, ωστόσο εκείνη που νομοθετεί είναι η κυβέρνηση. Ακόμη, συμπλήρωσε πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αποτελεί αναβίωση παλαιότερου νόμου.

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ακούει όσο καμία άλλη τους πολίτες, γιατί αυτό είναι το καθήκον της. Υπάρχουν κάποια θέματα, όπως αυτά των δικαιωμάτων, που εφόσον η κυβέρνηση πιστεύει ότι πρέπει να λυθούν κάποιες άδικες εκκρεμότητες, θα πρέπει να προχωρήσει μπροστά. Η γνώμη της εκκλησίας είναι σημαντική, όμως δεν νομοθετεί».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το legacy του Κυριάκου στα Πολεοδομικά - Αθώες προτάσεις και ίντριγκες με φόντο τις ευρωεκλογές σε παλιά και νέα αριστερά

gazzetta
gazzetta reader insider insider