Παππάς: Ο δημοσιονομικός χώρος επιτρέπει αφορολόγητο στις 10.000 - Ο Χατζηδάκης χαίρεται που το δημόσιο χάνει 40 δισ. στις τράπεζες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παππάς: Ο δημοσιονομικός χώρος επιτρέπει αφορολόγητο στις 10.000 - Ο Χατζηδάκης χαίρεται που το δημόσιο χάνει 40 δισ. στις τράπεζες
Ομιλία σε εκδήλωση με θέμα το φορολογικό νομοσχέδιο και, συνολικά, την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη πραγματοποίησε στην Πάτρα και στο πλαίσιο του 26ου Forum Ανάπτυξης ο Νίκος Παππάς.

Ομιλία σε εκδήλωση με θέμα το φορολογικό νομοσχέδιο και, συνολικά, την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη πραγματοποίησε στην Πάτρα και στο πλαίσιο του 26ου Forum Ανάπτυξης ο Νίκος Παππάς.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι εξοργιστικό να παριστάνει τον ενθουσιασμένο ο κ. Χατζηδάκης με την αποεπένδυση του ΤΧΣ από το μετοχικό κεφάλαιο των τραπεζών, ενώ το δημόσιο χάνει 40 δισ. ευρώ».

Σε ό,τι αφορά στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων και των ατομικών επιχειρήσεων, επεσήμανε ότι «ο δημοσιονομικός χώρος επιτρέπει αφορολόγητο στις 10 χιλιάδες ευρώ για όλους το 2023». Ενώ, παράλληλα, κάλεσε την Πολιτεία και τους φορείς «να εξετάσουμε την προοδευτική φορολόγηση νομικών προσώπων για να ελαφρύνουμε τις μικρές επιχειρήσεις. Το κάνουν, ήδη, Βρετανία, Ιρλανδία, Βέλγιο, Ολλανδία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στ. Κασσελάκης για Γ. Αυτιά: «Κύριε Μητσοτάκη, κάντε επιτέλους τον άνθρωπο υποψήφιο ευρωβουλευτή»

Χατζηδάκης: Η Πολιτεία δεν μπορεί να συνεχίσει να «ευλογεί» τη φοροδιαφυγή

Κοντογεώργης: Οι προτεραιότητες της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης

gazzetta
gazzetta reader insider insider