Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση οφείλει να πορεύεται με τα πόδια καλά γειωμένα στη γη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση οφείλει να πορεύεται με τα πόδια καλά γειωμένα στη γη
Σίγουρα δεν ήταν μια ιδιαίτερα καλή βραδιά για τη Νέα Δημοκρατία, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Σίγουρα δεν ήταν μια ιδιαίτερα καλή βραδιά για τη Νέα Δημοκρατία» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωσή του για το δεύτερο κύκλο των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. Ανέφερε με έμφαση πως «ως προς τα πολιτικά μηνύματα ένα θα πω μόνο: η κυβέρνηση οφείλει να πορεύεται με τα πόδια καλά γειωμένα στη γη, να λαμβάνει τα πολιτικά μηνύματα ανά πάσα στιγμή και να αγωνίζεται με όλες της τις δυνάμεις για να βελτιώνει την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με έμφαση στη μεταρρυθμιστική μας ατζέντα». Πρόσθεσε πως «για όσους σπεύδουν να πανηγυρίσουν βγάζοντας ενδεχομένως συμπεράσματα» πως «είχαμε εθνικές εκλογές πριν από 3 μήνες στις οποίες κατεγράφη με απόλυτη σαφήνεια η δύναμη των κομμάτων».

O Πρωθυπουργός συνεχάρη τους νικητές της δεύτερης Κυριακής των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και όπως είπε «τους διαβεβαιώσω ότι είναι χρέος της κυβέρνησης να συνεργαστεί μαζί τους». «Όπως είχα πει και την προηγούμενη Κυριακή έχουμε στηρίξει ουσιαστικά την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού και προσμένουμε σε μια γόνιμη και παραγωγική συνεργασία με όλους τους εκλεγμένους περιφερειάρχες και δημάρχους» ανέφερε.

Ως προς τα πολιτικά συμπεράσματα αυτής της δεύτερης Κυριακής ανέφερε πως «σίγουρα δεν ήταν μια ιδιαίτερα καλή βραδιά για τη Νέα Δημοκρατία» προσθέτοντας όμως πως «τα πολιτικά συμπεράσματα ως προς την κατανομή των δυνάμεων των κομμάτων ουσιαστικά βγήκαν την προηγούμενη Κυριακή την πρώτη Κυριακή». «Είναι σαφές ότι υπήρξε μια θα έλεγα μία συσπείρωση πολλών δυνάμεων απέναντι σε υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας. Στο κάτω κάτω η ΝΔ πήρε 41% και όχι 51%» είπε, επισημαίνοντας πως το επιπλέον «από το 41% στο 51% δεν ήταν ιδιαίτερα εύκολο». Επίσης επισήμανε «την ιδιαίτερα χαμηλή συμμετοχή σε αυτήν την κάλπη κάτι το οποίο νομίζω ότι πρέπει να μας προβληματίσει όλους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider