Καιρίδης: Ευρωτουρκική η συμφωνία για το μεταναστευτικό - Τι θα περιλαμβάνει

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καιρίδης: Ευρωτουρκική η συμφωνία για το μεταναστευτικό - Τι θα περιλαμβάνει
Ο Δημήτρης Καιρίδης έκανε λόγο σήμερα (23/09) για «ευρωτουρκική συμφωνία με πρωτοβουλία της Ελλάδας» αναφορικά με το ζήτημα του μεταναστευτικού.

Ο Δημήτρης Καιρίδης έκανε λόγο σήμερα (23/09) για «ευρωτουρκική συμφωνία με πρωτοβουλία της Ελλάδας» αναφορικά με το ζήτημα του μεταναστευτικού.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, τόνισε ότι δεν μπορεί να φύγει μέχρι αύριο μισό εκατομμύριο Σύριων από την Τουρκία αλλά η ανακοίνωση (σ.σ. το τουρκικό τελεσίγραφο για απομάκρυνση μισού εκατομμυρίου Σύρων από την Κωνσταντινούπολη) προκαλεί κινητικότητα και αυξημένες ροές και προς Ελλάδα καθ’οδόν για τη Γερμανία.

«Κάνουμε μεγάλη καμπάνια για ολιστική λύση καθώς εάν κλείσει ο δυτικός και κεντρικός διάδρομος των μετναστευτικών ροών από την Ισπανία προς Μαρόκο μένουμε εμείς», τόνισε ο υπουργός και συμπλήρωσε: «είδηση αποτελεί η καλύτερη συνεργασία Λιμενικού και τουρκικής ακτοφυλακής. Η συνεργασία είναι εφικτή και η θετικότερη εικόνα έχει να κάνει με τον αντίκτυπο της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν, γιατί το θέμα είναι να μην χάσουμε το μομέντουμ, τη δυναμική και να μην μονοπωλήσει το θέμα η Ιταλία».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο κ. Καιρίδης σημείωσε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι διαχειριστήκαμε με ευταξία και ασφάλεια το μεταναστευτικό. Δεν έχουμε τα προβλήματα που είδαμε στην ιταλική Λαμπεντούζα αλλά βρισκόμαστε σε μεγάλη εγρήγορση και είναι αναγκαία η συνεργασία με όμορες χώρες ειδικά με την Τουρκία. Η Τουρκία είναι το κλειδί ως κόμβος με εκτεταμένο δίκτυο διακινητών και τουρκική πατέντα τα φθηνά φουσκωτά με ξύλινο πάτο που αποκαλείται ως μοντέλο του Αιγαίου κι εμφανίζεται μέχρι τη Μάγχη».

Η συμφωνία θα είναι ευρωτουρκική

«Οι πρωτογενείς ροές προς την Ελλάδα είναι δευτερογενείς προς τη Γερμανία και την Ευρώπη, ενώ από την Ιταλία, οι μετανάστες κατευθύνονται προς Γαλλία και Αφρική. Ιδιαίτερο είναι λοιπόν το ενδιαφέρον του Βερολίνου που έχει επιπλέον και 1 εκατομμύριο Ουκρανούς πρόσφυγες», ανέφερε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι έχει ήδη προγραμματιστεί διμερής συνάντηση», κατέληξε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τηρείται η εκεχειρία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ: Κάλεσμα για ανάπτυξη διεθνών παρατηρητών

Συνάντηση Σχοινά με Πάπα Φραγκίσκο για μεταναστευτικό και Μεσόγειο

Γαλλικός Τύπος: Πώς η Ελλάδα τα καταφέρνει καλύτερα στο μεταναστευτικό

gazzetta
gazzetta reader insider insider