ΗΠΑ: Κατηγορούμενος για δωροδοκία ο Μπομπ Μενέντεζ και η σύζυγός του

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Κατηγορούμενος για δωροδοκία ο Μπομπ Μενέντεζ και η σύζυγός του
Πηγή: Getty Images/Ideal
Κατηγορούμενοι για αδικήματα που σχετίζονται με δωροδοκία είναι ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ αλλά και η σύζυγός του Ναντίν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Κατηγορούμενοι για αδικήματα που σχετίζονται με δωροδοκία είναι ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ αλλά και η σύζυγός του Ναντίν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η εισαγγελία του Μανχάταν κατηγορεί τον Μπομπ Μενέντεζ και τη σύζυγό του πως δωροδοκήθηκαν με χιλιάδες δολάρια ώστε να προστατευτούν και να επωφεληθούν τρεις επιχειρηματίες από το Νιου Τζέρσει, ενώ κατηγορούνται πως ωφέλησαν και την κυβέρνηση της Αιγύπτου.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι οι δωροδοκίες περιλάμβαναν μετρητά, χρυσό, πληρωμές για υποθήκη σπιτιού, αποζημίωση για μια θέση εργασίας με ελάχιστες απαιτήσεις, ένα πολυτελές όχημα και άλλα αντικείμενα αξίας.

Σύμφωνα με το Reuters, o Μενέντεζ και η σύζυγός του αντιμετωπίζουν από τρεις ποινικές κατηγορίες ο καθένας: συνωμοσία για δωροδοκία, συνωμοσία για απάτη με σκοπό την παροχή έντιμων υπηρεσιών και συνωμοσία για εκβιασμό υπό το χρώμα του υπηρεσιακού δικαιώματος.

Ο κουβανικής καταγωγής Ρόμπερτ Μενέντεζ, που γεννήθηκε πριν από 69 χρόνια στη Νέα Υόρκη, είναι βετεράνος της πολιτικής στην Ουάσινγκτον. Εκλεγμένος με τους Δημοκρατικούς εκπροσωπώντας το Νιου Τζέρσι στη Βουλή των Αντιπροσώπων από το 1993 έως το 2006 και στη συνέχεια στη Γερουσία, είναι μία από τις φωνές με τη μεγαλύτερη επιρροή στα διπλωματικά θέματα στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Σημειώνεται πως ο Μενέντεζ είναι πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, ενώ είχε κατηγορηθεί πως χρησιμοποίησε το αξίωμά του προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντα ενός πλούσιου φίλου του οφθαλμιάτρου, επιχειρηματία και χορηγού της Φλόριντα, του Σάλομον Μέλγκεν, με αντάλλαγμα δώρα και προεκλογικές χορηγίες.

Ωστόσο, η δίκη του που ξεκίνησε το 2015 και τελείωσε το 2017 δεν ολοκληρώθηκε ελλείψει ομόφωνης ετυμηγορίας των ενόρκων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Τι σηματοδοτεί το πρωτοφανές εδώ και 23 χρόνια απεργιακό κύμα 

Ρωσία: Κολοσσιαία αύξηση στις αμυντικές δαπάνες το 2024 με μπάτζετ 112 δισ. δολάρια

Πετρέλαιο: Απειλητική για την παγκόσμια αγορά η επ' αόριστον απαγόρευση της Ρωσίας στις εξαγωγές ντίζελ

gazzetta
gazzetta reader insider insider