Μητσοτάκης: Ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης θα είναι αμείλικτος για όσους βάζουν φωτιές από δόλο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης θα είναι αμείλικτος για όσους βάζουν φωτιές από δόλο
Το μήνυμα ότι «ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης θα είναι αμείλικτος» απέναντι σε όσους βάζουν φωτιές από δόλο, απέστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης μηνιαίας συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το μήνυμα ότι «ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης θα είναι αμείλικτος» απέναντι σε όσους βάζουν φωτιές από δόλο, απέστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης μηνιαίας συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Οι μέρες κυρία Πρόεδρε είναι δύσκολες και πολύ στενάχωρες καθώς θρηνούμε τέσσερις συμπολίτες μας, τους δύο χειριστές της Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίοι έπεσαν την ώρα του καθήκοντος στον πόλεμο κατά της πυρκαγιάς και δυο συμπολίτες μας οι οποίοι δυστυχώς δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν από την πύρινη λαίλαπα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, το βλέπουμε και σε όλη τη Μεσόγειο ότι η κλιματική κρίση είναι εδώ και μας επηρεάζει όλους πιο έντονα ίσως και από ό,τι οι επιστήμονες μας είχαν προειδοποιήσει» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας τη συνομιλία του με την κυρία Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Η κλιματική κρίση μπορεί να είναι μια πραγματικότητα, αλλά δεν είναι άλλοθι» επεσήμανε εντούτους ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «η χώρα οφείλει να κάνει περισσότερα από όσα είχε σχεδιάσει» προκειμένου να είναι έτοιμη να μετριάσει τις επιπώσεις από μια πραγματικότητα «που την αισθανόμαστε όλοι και μπορεί να έχει δραματικές επιπτώσεις σε διαφορετικούς τομέις της οικονομικής και κοινωνικής ζωής».

«Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να αναπροσαρμόσει τον σχεδιασμό της, αν και έχουν γίνει σημαντικά βήματα. Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει το κράτος οτι ήταν απόν. Υπήρχαν πυροσβέστες και εναέρια μέσα. Αλλά πρέπει να γίνουμε καλύτεροι και να μάθουμε από τους καλύτερους, διαρκώς να βελτιωνόμαστε και να μην αρκεστούμε στην πρόοδο που έχουμε επιτύχει» ανέφερε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως τόνισε, «αυτή είναι η υποχρέωση που έχουμε αναλάβει από τον ελληνικό λαό», ενώ σημείωσε ότι «έχουμε πια και αυτοτελές υπουργείο, αλλά και σημαντικούς χρηματοδοτικούς πόρους, οι οποίοι μπορούν να κατευθυνθούν σε αυτή την προσπάθεια. Δεν αναφέρομαι μόνο στην ενίσχυση των μέσων κατάσβεσης που έχουν ήδη δρομολογηθεί οι σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες αλλά πρέπει να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στις προληπτικές δράσεις, στο τι κάνουμε ουσιαστικά τον χειμώνα με τα δάση μας».

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος σε όσους βάζουν φωτιές από δόλο, «ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης θα είναι αμείλικτος απέναντι σε αυτούς που πστεύουν ότι μπορεί να ξεφύγουν θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και καταστρέφοντας τον πολύτιμο φυσικό πλούτο». «Κάνω έκκληση στους πολίτες να εφαρμόζουν τους κανόνες κοινής λογικής» είπε.

Παράλληλα, στη μνήμη «αυτών που έχασαν τη ζωή τους» ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ευχαρίστησε «όσους δίνουν τη μάχη στα μέτωπα των πυρκαγιών», όπως επίσης και τους εθελοντές που συμμετείχαν στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φωτιές: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Μαγνησία, Ρόδο, Κάρυστο, Κέρκυρα

Fitch: Πώς επηρεάζουν οι καύσωνες και οι πυρκαγιές τις ελληνικές επιχειρήσεις και τον τουρισμό

Πτώση Canadair: Απονέμεται ο βαθμός αντιπτεράρχου στους δύο πιλότους

gazzetta
gazzetta reader insider insider