Δημοσκόπηση Marc: Πάνω από 20 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, ποια κόμματα μπαίνουν στη Βουλή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση Marc: Πάνω από 20 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, ποια κόμματα μπαίνουν στη Βουλή
Πάνω από τις 20 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε δημοσκόπηση της Marc που παρουσιάστηκε στον ANT1, εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. 

Πάνω από τις 20 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε δημοσκόπηση της Marc που παρουσιάστηκε στον ANT1, εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, σε ερώτηση για το «τι κυβέρνηση προτιμούν», το 43,8% απάντησε «αυτοδύναμη ΝΔ», ενώ συνεργασία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ απάντησε 9,2% και συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ και μικρότερων κομμάτων απάντησε το 28%.

Εν τω μεταξύ, στην ερώτηση «ποιο κόμμα θα ενισχυθεί περισσότερο από τη μάχη της Κεντροαριστεράς» η πλειονότητα των ερωτηθέντων απάντησε «το ΠΑΣΟΚ».

Στην πρόθεση ψήφου, η διαφορά Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πάνω από 20 μονάδες, ενώ η Βουλή εμφανίζεται εννεακομματική με την Πλεύση Ελευθερίας να ξεπερνά την Ελληνική Λύση.

Στην εκτίμηση ψήφου, η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά τις 20 μονάδες και η Βουλή εμφανίζεται με οκτώ κόμματα.

Το 91% των ερωτηθέντων απάντησε, επίσης, πως ψήφισε στις 21 Μαΐου και θα ψηφίσει και στις 25 Ιουνίου.

Σε ερώτηση για το εάν έμειναν ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου, το 38,6% απάντησε «Ναι», το 11,3% «Μάλλον ναι» και το 40,8% «Όχι», ενώ το 9% «Μάλλον όχι».

Αναφορικά με τα συναισθήματα που προκάλεσε το αποτέλεσμα των εκλογών, το 46,3% των ερωτηθέντων εκφράστηκε με θετικά συναισθήματα και το 48,1% με αρνητικά.

Παράλληλα, με τις απόψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ταυτίζεται το 39,4% των ερωτηθέντων, με του Αλέξη Τσίπρα το 17,2% και με του Νίκου Ανδρουλάκη το 8.9%. Το 6,5% ταυτίζεται με τις απόψεις του Δημήτρη Κουτσούμπα, το 5,3% με του Κυριάκου Βελόπουλου και με της Ζωής Κωνσταντοπούλου το 3,5%.

Πρόκειται για την πρώτη δημοσκόπηση της MARC μετά τις εκλογές. Η έρευνα διενεργήθηκε από τις 7 έως τις 11 Ιουνίου σε 1.501 άτομα, για λογαριασμό του ΑΝΤ1 και είχε πανελλαδική κάλυψη. Σε αυτήν συμμετείχαν άνδρες και γυναίκες με δικαίωμα ψήφου και η δειγματοληψία ήταν πολυσταδιακή και τυχαία. Οι συνεντεύξεις έγιναν τηλεφωνικά από 15 ερευνητές και δυο επόπτες. Το μέγιστο στατιστικό σφάλμα ανέρχεται σε +-2,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αυτοδυναμία Μητσοτάκη αναμένει η Teneo - Γιατί «καίγεται» το σενάριο μιας τρίτης κάλπης

ΕΤΕ: Σε αναπτυξιακή τροχιά η ελληνική οικονομία - Μεγαλύτερη θετική έκπληξη οι καθαρές εξαγωγές

Τα ελληνικά mid-caps συστήνονται στους Ελβετούς επενδυτές

gazzetta
gazzetta reader insider insider