Ισχυρό σήμα από Moody's μετά τις εκλογές - Credit positive μια νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας

Ανδρέας Βελισσάριος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρό σήμα από Moody's μετά τις εκλογές - Credit positive μια νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας
Σε σχόλιο μετά το πέρας της εκλογικής αναμέτρησης, προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody's, επισημαίνοντας πως το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες και μια νέα κυβερνητική θητεία της Νέας Δημοκρατίας, υποδηλώνοντας μια συνέχεια στις δημοσιονομικές και οικονομικές πολιτικές, που είναι credit positive (πιστωτικά θετική).

Σε σχόλιο μετά το πέρας της εκλογικής αναμέτρησης, προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody's, επισημαίνοντας πως το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες για μια νέα κυβερνητική θητεία της Νέας Δημοκρατίας, υποδηλώνοντας μια συνέχεια στις δημοσιονομικές και οικονομικές πολιτικές, που είναι credit positive (πιστωτικά θετική). Μια κίνηση, που ουσιαστικά «ανοίγει το δρόμο» προς μια αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου προς το «Ba2» από το «Ba3» από έναν οίκο με μια πιο ετεροχρονισμένη και βραδεία μεταβολή των αξιολογήσεων σε βάθος χρόνου.

Όπως αναφέρει ο Steffen Dyck, Senior Vice President της Moody's και υπεύθυνος για την Ελλάδα, «η Νέα Δημοκρατία έφτασε σχεδόν στο 41% στις εκλογές της Κυριακής στην Ελλάδα, απέχοντας λίγες μόνο έδρες μακριά από την απόλυτη πλειοψηφία. Ωστόσο, δεδομένου ότι όλα τα μεγάλα κόμματα έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός συνασπισμού, πιθανότατα θα διεξαχθεί ένας δεύτερος εκλογικός γύρος στα τέλη Ιουνίου, στη βάση του εκλογικού νόμου που επαναφέρει το «μπόνους» της πλειοψηφίας, με αφετηρία τις 20 έδρες για το πρώτο κόμμα, εάν έχει ποσοστό 25%, αυξάνοντας κατά μία έδρα για κάθε επιπλέον 0,5 ποσοστιαία μονάδα, στις 50 έδρες κατ' ανώτατο όριο».

Με βάση το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, αυτό αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα για μια ακόμη κυβερνητική θητεία της Νέας Δημοκρατίας, που θα υποδηλώνει τη συνέχεια στις δημοσιονομικές και οικονομικές πολιτικές, που είναι credit positive (πιστωτικά θετική), σύμφωνα με τη Moody's.

«Ειδικότερα, η συνεχής έμφαση στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και στην «υγεία» του τραπεζικού κλάδου, σε συνδυασμό με την εφαρμογή των ορόσημων και μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης θα στηρίξουν την οικονομική ανάπτυξη. Το πλαίσιο αυτό, συνδυαστικά, με τη δέσμευση για μια δημοσιονομική προσαρμογή και την αύξηση των πρωτογενών πλεονασμάτων, βελτιώνει τις προοπτικές για περαιτέρω σημαντική μείωση της επιβάρυνσης του δημόσιου χρέους της Ελλάδας» αναφέρει ο Dyck.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η ώρα των διερευνητικών εντολών - Τι προβλέπει το Σύνταγμα

Επενδυτική «έκρηξη» στο Χρηματιστήριο μετά την ευρεία επικράτηση της ΝΔ - Διψήφιο «άλμα» για τράπεζες - Στο +7% ο Γενικός Δείκτης

gazzetta
gazzetta reader insider insider