Δημοσκόπηση GPO: Στις 4,1 μονάδες η διαφορά Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση GPO: Στις 4,1 μονάδες η διαφορά Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ
Στο 4,1% διαμορφώνεται η διαφορά Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της GPOγια λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Star.

Στο 4,1% διαμορφώνεται η διαφορά Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Star, ενώ στην αναγωγή επί των έγκυρων το προβάδισμα του κυβερνώντος κόμματος ανέρχεται στο 4,9%.

Πιο αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 30,2% έναντι 26,1% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με 9,2%, το ΚΚΕ με 6,5%, η Ελληνική Λύση (3,4%) και το ΜέΡΑ 25 με 3,1%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 35,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 30,7%, το ΠΑΣΟΚ 10,8%, το ΚΚΕ 7,7%, η Ελληνική Λύση 4% και το ΜέΡΑ 25 3,7%.

Επιπλέον ένας στους δύο πολίτες απαντούν ότι επιθυμούν κυβέρνηση συνεργασίας αν δεν προκύψει αυτοδυναμία στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση με απλή αναλογική, έναντι 45,5% που θεωρεί ότι πρέπει να ξαναγίνουν εκλογές.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει σταθερά ο Κυριάκος Μητσοτάκης (43,5%) με διαφορά σχεδόν δέκα μονάδων από τον Αλέξη Τσίπρα (33,1%).

Στο ερώτημα, αν πρέπει να είναι ξανά υποψήφιος ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, «Όχι και Μάλλον Όχι» απαντά το 64,6%, ενώ «Ναι και Μάλλον Ναι» απαντά το 34%.

Το 40,6% κρίνει θετικά και μάλλον θετικά τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, σε αντίθεση με το 58,3% που την αποτιμά αρνητικά και μάλλον αρνητικά τη στάση του πρωθυπουργού. Οι θετικές και μάλλον θετικές γνώμες για τη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα είναι 36,4% έναντι 55,1% των αρνητικών και μάλλον αρνητικών απόψεων.

Οι πολίτες αποδίδουν ευθύνες για το δυστύχημα κυρίως:

  • στη σημερινή κυβέρνηση 33,1%,
  • στις προηγούμενες κυβερνήσεις 13,3%,
  • στον σταθμάρχη 11,2%,
  • στον ΟΣΕ 2,9%,
  • στην Hellenic Train 1,6%,
  • στην ΕΡΓΟΣΕ 0,8% και
  • σε όλους τους παραπάνω 36,4%.

dimoskopisi gpo

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οικονόμου: Θλιβερή η στάση Τσίπρα για τα Τέμπη - Πήγε να εξαπατήσει την κοινή γνώμη

Σκέρτσος: Η επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου θα γίνει με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια

gazzetta
gazzetta reader insider insider