Τραγωδία στα Τέμπη: Μήνυση στον Κώστα Αχ. Καραμανλή από πατέρα θύματος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τραγωδία στα Τέμπη: Μήνυση στον Κώστα Αχ. Καραμανλή από πατέρα θύματος
Mήνυση στον πρώην υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή θα κάνει ο πατέρας του 26χρονου Δημήτρη Ασλανίδη που βρήκε τραγικό θάνατο στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Mήνυση κατά του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Αχ. Καραμανλή θα καταθέσει ο πατέρας του 26χρονου Δημήτρη Ασλανίδη που βρήκε τραγικό θάνατο στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, μιλώντας στο Mega, «ο κ. Ασλανίδης, πατέρας θύματος του δυστυχήματος μου έδωσε εντολή να καταθέσω μήνυση και ύστερα αγωγή στον Κώστα Καραμανλή, τον πρώην υπουργό Μεταφορών ο οποίος πριν το δυστύχημα είχε εγγυηθεί ότι οι σιδηροδρομικές μεταφορές είναι ασφαλείς για τον ελληνικό λαό. Επίσης θα καταθέσουμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου». «Θα κινηθούμε νομικά και θα αναζητήσουμε ποινικές ευθύνες γι΄ αυτό το φρικτό δυστύχημα είτε είναι πολιτικά πρόσωπα είτε είναι από τον ΟΣΕ ακόμη και από την ιταλική εταιρεία που έχει τη διαχείριση» πρόσθεσε.

Ο 26χρονος Δημήτρης Ασλανίδης, όπως είχε αναφέρει ο πατέρας του, είχε πάει στην Αθήνα για να ζητήσει σε γάμο την κοπέλα του, Καλλιόπη, και επέστρεφε σπίτι του με το μοιραίο για τη ζωή του τρένο.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρόπουλος μίλησε για το αίτημα των γονιών των θυμάτων.

«Έχουν αναγνωριστεί κάποια από τα θύματα, άλλα όμως περιμένουν την αναγνώριση μέσω πραγματογνώμονα, να διενεργηθεί το DNA, οπότε να έχουμε μία σίγουρη επιστημονική άποψη ότι όντως είναι τα παιδιά τους, τα άτομα αυτά που έχουν αναγνωριστεί ως θύματα», υπογράμμισε. «Υπάρχουν αμφιβολίες από δικούς μου εντολείς, εάν και κατά πόσο η απόφαση αυτή της κυβέρνησης να μην ανοιχθούν τα φέρετρα και εάν τα μέλη που έχουν σταλεί στους συγγενείς, είναι όντως τα παιδιά τους. Η κ. ανακρίτρια έκανε το αίτημα κάποιων συγγενών δεκτό και αναμένεται η διάταξη. Επειδή δεν έχουν γίνει κηδείες για να διαπιστωθεί το DNA εάν είναι αυτά τα θύματα, είμαστε σε αναμονή των αποτελεσμάτων», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Θεοδωρόπουλου, υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν κάνει κηδείες, και περιμένουν την εξέταση DNA, για να διαπιστωθεί εκ νέου εάν τα άτομα που τους εδόθησαν τα φέρετρα, είναι τα παιδιά τους. Την ίδια ώρα, σύγχυση έχει επικρατήσει με την εντολή της κυβέρνησης να μην ανοιχθούν τα φέρετρα, καθώς δεν είναι γνωστό εάν αποτελεί απλώς σύσταση ή είναι υποχρεωτικό.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος επεσήμανε για το γεγονός πως, «υπάρχει εντολή να μην ανοιχθούν από τους συγγενείς τα φέρετρα. Εμείς ζητάμε να γίνει εξέταση DNA εκ νέου για να διαπιστωθεί αν είναι τα παιδιά τους. η πληροφορία από τους γονείς είναι να μην ανοιχθούν τα φέρετρα. Καταφύγαμε στην κ. ανακρίτρια για να καταφέρουμε να διενεργήσουμε το τεστ DNA. Αυτό μου μετέφεραν οι γονείς. Δεν πρέπει να είναι υποχρεωτικό αυτό γιατί ο κάθε συγγενής έχει δικαίωμα να δει τι βρέθηκε από τον άνθρωπό του. Από αυτούς που εκπροσωπώ σίγουρα 5 κηδείες δεν έχουν γίνει. Έχουν ταυτοποιηθεί όλοι οι δυο οικογένειες ζητούν τεστ DNA, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να προχωρήσουν στην κηδε4ία, σήμερα; Αναμένεται να αλλάξει απόφαση της ανακρίτριας και να οριστεί ειδικός Εφέτης ο οποίος θα διενεργήσει μία ανάκριση με την οποία εμείς οι συνήγοροι θα έχουμε μία εκτενέστερη ενημέρωση».

«Έχουμε ήδη καταθέσει υποστήριξη της κατηγορίας για τ5ους συγγενείς και αναμένουμε τον ειδικό Εφέτη για να μπορούμε να ορίσουμε τους δικούς μας πραγματογνώμονες. Εκτός από αυτούς που θα ορίσει το κράτος έχουμε και εμείς την δυνατότητα να ορίσουμε τους δικούς μας», συμπλήρωσε.

Δείτε όσα είπε

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τέμπη: Τα 4 πρόσωπα - «κλειδιά» και ο ρόλος τους στην πολύνεκρη σύγκρουση

Οικονόμου για Τέμπη: Την Πέμπτη νέο Υπουργικό - Στα ψηφοδέλτια της ΝΔ o Κώστας Αχ. Καραμανλής

ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: Μοιραία αδράνεια από την πλευρά της κυβέρνησης - Αναμένουμε επίσημη δικαιολογία

gazzetta
gazzetta reader insider insider