ΣΥΡΙΖΑ: Λήξαν το θέμα Πολάκη - Όλο το παρασκήνιο του «εμφυλίου» και η «αιχμή» Γεωργιάδη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΥΡΙΖΑ: Λήξαν το θέμα Πολάκη - Όλο το παρασκήνιο του «εμφυλίου» και η «αιχμή» Γεωργιάδη
Αποκλιμάκωση της έντασης στο στρατόπεδα του ΣΥΡΙΖΑ με το ζήτημα που προέκυψε από το «αντάρτικο» για τα ψηφοδέλτια του κόμματος να θεωρείται λήξαν.

Αποκλιμάκωση της έντασης στο στρατόπεδα του ΣΥΡΙΖΑ με το ζήτημα που προέκυψε από το «αντάρτικο» του Παύλου Πολάκη για τα ψηφοδέλτια του κόμματος να θεωρείται λήξαν.

Σύμφωνα με τις διαρροές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επικαλείται το Reader.gr, ένα δίδυμο Πολάκη-Χαιρετάκη ίσως να προκαλούσε παράπλευρες απώλειες και δη στον έτερο υποψήφιο του κόμματος στην περιφέρεια Χανίων, τον Γιώργο Σταθάκη. Γι αυτό και κρίθηκε σκόπιμο και έτσι ώστε να διατηρηθούν οι ισορροπίες στο Νομό Χανίων, να μείνει εκτός ψηφοδελτίου ο Μιχάλης Χαιρετάκης

Η ρήξη πάντως, δεν είναι αμελητέα για την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν επρόκειτο για μία σύγκρουση της ομπρέλας της εσωκομματικής αντιπολίτευσης και των προεδρικών, αλλά για μία σύγκρουση στην «καρδιά» της ηγεσίας του κόμματος, γι αυτό και πήρε ξεκάθαρη θέση και ο Αλέξης Τσίπρας. Πάντως, μετά και την επανατοποθέτηση του Πολάκη, στην Κουμουνδούρου ρίχνουν τους τόνους και το θέμα θεωρείται λήξαν. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι αυτή ήταν ουσιαστικά η πρώτη φορά που η ηγεσία στέλνει τελεσίγραφο στον Πολάκη, γυρνώντας του σαν μπούμερανγκ την επίθεση που εξαπέλυσε νωρίτερα.

«Καρφί» Γεωργιάδη

Την κατάσταση θέλησε να σχολιάσει και ο Άδωνις Γεωργιάδης, στρέφοντας τα πυρά του κατά του κ. Πολάκη.

«Πριν από 4 ώρες ο "βαρύς" Παύλος Πολάκης έκανε μία οργισμένη ανάρτηση διότι έκοψαν έναν φίλο του από τα ψηφοδέλτια και εκβίασε με την μή συμμετοχή του και αυτός κλπ…ο Σύριζα έκανε διαρροή ότι «αν θελει μήν κατέβει» και λίγο πριν τα μάζεψε λέγοντας στην ουσία "παρεξήγηση"…γενναίος!», ανέφερε στην ανάρτησή του ο υπουργός Ανάπτυξης.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Π. Πολάκης εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για ανακοίνωση του 75% των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ανάμεσα στα ονόματα δεν βρίσκεται αυτό του Μιχάλη Χαιρετάκη που ήταν υποψήφιος βουλευτής Χανίων το 2019.

«Προφανώς, από "λάθος" ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ δεν συμπεριελήφθη παρά τη χθεσινή εισήγηση της πολιτικής γραμματείας στην ανακοίνωση των ονομάτων για τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Χανια. Μέχρι να διορθωθεί το "λάθος" δεν ισχύει ούτε η δική μου υποψηφιότητα. Εγώ φίλους και συντρόφους δεν πουλάω, επειδή καποιοι έχουν ανασφάλειες και συμπεριφέρονται με όρους διαδρόμου! Θα λυθούν στην πολιτική γραμματεια και στην Κεντρική Επιτροπή όλα» τόνισε ο κ. Πολάκης.

Η αντίδραση Κουμουνδούρου

Άμεση ήταν και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς με άτυπη ενημέρωση η Κουμουνδούρου απαντά: «Οι αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι συλλογικές και την τελική απόφαση για τη κατάρτισή τους έχουν τα όργανα του κόμματος. Η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια είναι εθελοντική για όλα τα στελέχη, βουλευτές και υποψήφιους βουλευτές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Όποιος διαφωνεί με τις συλλογικές αποφάσεις, έχει κάθε δικαίωμα να μη συμμετάσχει σε αυτά».

Έπεσαν οι τόνοι

Στο θέμα επανήλθε ο κ. Πολάκης, ρίχνοντας τους τόνους.

«Χωρίς διαρροές και ευθέως: Η συλλογική απόφαση εχθές στην πολιτική γραμματεία περιείχε 6 υποψήφιους στα Χανιά! Αυτήν υπηρετώ τιμώντας και φιλία και συντροφικότητα και προσωπική αξιοπρέπεια. Προφανώς και όλα θα λυθούν και θα αποφασιστούν με καθαρό και δημόσιο τρόπο στα όργανα του κόμματος. Αυτά και τέλος, μέχρι τις συνεδριάσεις των οργάνων, γιατί ο Μητσοτάκης πρέπει να φύγει με κρότο και η άλλη φορά να είναι αλλιώς» ανέφερε ο κ. Πολάκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας έκανε μια ανάρτηση με τον ίδιο να κολυμπά στη θάλασσα απολαμβάνοντας μία χειμερινή βουτιά, σχολιάζοντας με νόημα: «Μία χειμερινή βουτιά βοηθάει πάντα να παίρνεις καθαρές αποφάσεις. Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να πείσω την Κάρμεν (το σκυλάκι) να με ακολουθήσει…»

Παράλληλα, στο TikTok αναρτήθηκε ένα βίντεο με τίτλο «μια χειμερινή βουτιά πριν βουτήξουμε στα δύσκολα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Ο κ. Μπρατάκος οφείλει να απαντήσει αν έχει ρυθμίσει τα χρέη του» τονίζει η Κουμουνδούρου

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης οφείλει άμεσα να αποπέμψει από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ τη Νικολάου

Τσαπανίδου: «Χρειάζεται άμεσα η πολιτική αλλαγή»

gazzetta
gazzetta reader insider insider