To FBI βρήκε «απόρρητο έγγραφο» στο σπίτι του Μάικ Πενς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
To FBI βρήκε «απόρρητο έγγραφο» στο σπίτι του Μάικ Πενς
Το FBI βρήκε ένα απόρρητο έγγραφο στο σπίτι του πρώην αντιπροέδρου Μάικ Πενς στην Ιντιάνα, μετά από έρευνα την Παρασκευή.

Το FBI βρήκε ένα απόρρητο έγγραφο στο σπίτι του πρώην αντιπροέδρου Μάικ Πενς στην Ιντιάνα, μετά από έρευνα την Παρασκευή.

Η έρευνα του FBI έγινε με τη συγκατάθεση του Μάικ Πενς, καθώς τον περασμένο μήνα εντοπίστηκαν στο σπίτι του απόρρητα έγγραφα, που έφεραν και τη σχετική ένδειξη. Ο δικηγόρος του, ο Γκρεγκ Τζέικομπς, ενημέρωσε στις 18 Ιανουαρίου τα Εθνικά Αρχεία ότι βρέθηκαν τα συγκεκριμένα έγγραφα στο σπίτι του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ.

Τα απόρρητα έγγραφα παραδόθηκαν στη συνέχεια στο FBI, το οποίο προχώρησε στην έρευνα του σπιτιού στην Ιντιανάπολις, μήπως υπάρχουν περισσότερα αρχεία εκεί. Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο νυν πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είναι επίσης υπό έρευνα γιατί φέρονται ότι παρακράτησαν διαβαθμισμένα αρχεία και δεν τα παρέδωσαν όταν έληξε η θητεία τους. Για τον Μπάιντεν η έρευνα αφορά την περίοδο που ήταν αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα.

Ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ εξετάζει αν ο Τραμπ ή οι συνεργάτες του παρεμπόδισαν την έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με την παρακράτηση εκ μέρους του πρώην προέδρου χιλιάδων αρχείων μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, τον Ιανουάριο του 2021. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ διόρισε επίσης τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Χερ για να ερευνήσει τον Μπάιντεν, αφού οι νομικοί σύμβουλοι του Δημοκρατικού προέδρου αποκάλυψαν ότι βρήκαν απόρρητα έγγραφα σε ένα ινστιτούτο μελετών του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνιας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Καταρρίφθηκε ιπτάμενο αντικείμενο στην Αλάσκα με εντολή του Μπάιντεν

Επίσκεψη Μπάιντεν στην Πολωνία 20 με 22 Φεβρουαρίου

Συναγερμός στο Παρίσι για άνδρα που πυροβολεί από το μπαλκόνι του

gazzetta
gazzetta reader insider insider