Την πλήρη απαλλαγή Παππά - Kαλογρίτσα στο Ειδικό Δικαστήριο πρότεινε η εισαγγελέας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Την πλήρη απαλλαγή Παππά - Kαλογρίτσα στο Ειδικό Δικαστήριο πρότεινε η εισαγγελέας
Από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε η ενοχή του Νίκου Παππά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σύμφωνα με την εισαγγελέα του ειδικού δικαστηρίου Όλγα Σμυρλή.

Από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε η ενοχή του Νίκου Παππά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σύμφωνα με την εισαγγελέα του ειδικού δικαστηρίου Όλγα Σμυρλή.

Η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε την αθώωση του πρώην υπουργού για τα όσα του αποδίδονται περί παρεμβάσεων του στον διαγωνισμό του 2016 για τις τηλεοπτικές άδειες με στόχο να λάβει άδεια ο συγκατηγορούμενους του Χρήστος Καλογρίτσας.

«Δεν προκύπτει οποιαδήποτε πράξη εκ μέρους του Νίκου Παππά για να ευνοηθεί ο Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας ως το τέλος του διαγωνισμού, για παράδειγμα περισσότερες δόσεις για καταβολή τιμήματος η οτιδήποτε άλλο. Μετά το τέλος του διαγωνισμού ως υπερθεματιστής μεταξύ των τεσσάρων ήταν και ο Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, ενώ η αρμόδια επιτροπή έλεγξε και πάλι τις προϋποθέσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό χωρίς να εντοπιστεί κάτι μεμπτόν», ανέφερε η εισαγγελέας σύμφωνα με τo Reader.gr.

Κατά την εισαγγελέα «δεν όφειλε ο Νίκος Παππάς να διενεργήσει ο ίδιος τον έλεγχο των προϋποθέσεων για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό. Αντίθετα είχε υποχρέωση να απέχει. Αν έκανε ο ίδιος τον έλεγχο θα ήταν κάτι εντελώς αντίθετο με την διαφάνεια του διαγωνισμού και θα κινούσε υπόνοιες μεροληψίας. Αλλωστε το γεγονός, ότι τελικά δεν έλαβε άδεια η εταιρεία Καλογρίτσα, καθώς δεν μπόρεσε να καταβάλει το τίμημα καταρρίπτει πλήρως το κατηγορητήριο. Εδώ πρέπει να σταματήσουμε την έρευνα για την παράβαση καθήκοντος για τον Νικόλαο Παππά».

Σε ό,τι αφορά τα ηλεκτρονικά μηνύματα που παρουσιάστηκαν στη δίκη από την πλευρά του Χρήστου Καλογρίτσα η εισαγγελέας πρότεινε να μην ληφθούν υπόψη, όπως και η κατάθεση σε βάρος του Νίκου Παππά από τον επιχειρηματία. «Από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του συγκατηγορουμένου του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα ότι ενεργούσε παρασκηνιακά για να εκτελέσει το σχέδιο δημιουργίας του τηλεοπτικού σταθμού».

Η εισαγγελέας μίλησε για αστική διαφορά μεταξύ του Χρήστου Καλογρίτσα και της εταιρείας ccc για τα 3 εκατ. ευρώ επισημαίνοντας ότι «το Ειδικό Δικαστήριο ασχολήθηκε κακώς με μία αστική διαφορά, που δεν μας ενδιαφέρει ούτε αν είναι εικονική ούτε αν είναι πραγματική». Η εισαγγελέας υποστήριξε ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας επιχειρεί με τη δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου να ανατρέψει την σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου που δικαίωσε τους Χούρι και τον υποχρέωσε να πληρώσει τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Η εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών Όλγα Σμυρλή πρότεινε και την απαλλαγή του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα.

Δηλώσεις συνηγόρων Ν. Παππά

  • Βαγγέλης Γεωργακόπουλος: Η πρόταση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου επιβεβαιώνει ότι αυτό που τελικά αποδείχθηκε στην ακροαματική διαδικασία είναι ότι η παρούσα υπόθεση αποτελεί μία πολιτική προσπάθεια εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης. Κατηγορούμενος δεν είναι ο Νίκος Παππάς αλλά η πολιτική του. Και στόχος είναι η εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, η δημιουργία πολιτικής αντιπαράθεσης και ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από τα πραγματικά πολιτικά και νομικά σκάνδαλα που κυριαρχούν με τη δημιουργία ψευδών πολιτικών συμψηφισμών σε αυτά, και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο.
  • Θεόδωρος Μαντάς: Με μια εξαιρετική κατά περιεχόμενο, αθωωτική πρόταση, οι εισαγγελείς του Ειδικού Δικαστηρίου αποδήμησαν την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και κατεδάφισαν το αφήγημα όσων μεθόδευσαν την παραπομπή σε δίκη του πρώην υπουργού Νίκου Παππά!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Λοβέρδος σε Παππά: Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια

Οικονόμου: Στο λήμμα «πολιτικός φαρισαϊσμός» θα έπρεπε να εμφανίζεται η εικόνα του Τσίπρα

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης να αναστείλει κάθε πλειστηριασμό μέχρι τις εκλογές

gazzetta
gazzetta reader insider insider