Στο Κίεβο ο Νίκος Δένδιας - Θα συναντηθεί με Ζελένσκι και Ουκρανό ΥΠΕΞ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο Κίεβο ο Νίκος Δένδιας - Θα συναντηθεί με Ζελένσκι και Ουκρανό ΥΠΕΞ
Στο Κίεβο ο Ν. Δένδιας- Αναμένονται συναντήσεις με Κουλέμπα και Ζελένσκι.

Στο Κίεβο έφτασε πριν από λίγο ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, εκτός απροόπτου θα συναντηθεί με τον Ουκρανό ομόλογο του Ντμίτρο Κουλέμπα και να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Πρόκειται για την τρίτη επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ στην Ουκρανία. Οι δύο προηγούμενες επισκέψεις του ήταν στην Οδησσό, μια πόλη με τεράστια σημασία για τον ελληνισμό. Η παρουσία του όμως στο Κίεβο ερμηνεύεται και ως κίνηση συμβολισμού «ότι η ελληνική κυβέρνηση, η ελληνική κοινωνία, ο ελληνικός λαός στο σύνολό του, στέκεται δίπλα στις χώρες των οποίων απειλείται η εθνική ανεξαρτησία και η εθνική κυριαρχία».

Στόχος της Αθήνας να στείλει σαφές μήνυμα ότι τάσσεται υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας όλων των κρατών, και καταδικάζει τον αναθεωρητισμό απ’ όπου κι αν προέρχεται. Και αυτό την ώρα που η Τουρκία δεν σταματά να επιδίδεται σε ρεσιτάλ ρητορικών ακροτήτων και παραβατικής συμπεριφοράς, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

«Το διεθνές δίκαιο, ο καταστατικός χάρτης των Ηνωμένων Εθνών είναι “ευαγγέλιο” για την ελληνική εξωτερική πολιτική. Αυτά θα επαναλάβω και στο Κίεβο», σημείωσε χθες ο κ. Δένδιας κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων των κομμάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider