ΗΠΑ: Τα ψευδοδημοφίσματα διοργανώθηκαν για να συγκαλυφθεί η ρωσική προσπάθεια αρπαγής ουκρανικών εδαφών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Τα ψευδοδημοφίσματα διοργανώθηκαν για να συγκαλυφθεί η ρωσική προσπάθεια αρπαγής ουκρανικών εδαφών
Όπως είπε ο Άντονι Μπλίνκεν, «τα αποτελέσματα ενορχηστρώθηκαν από τη Ρωσία και δεν αντικατοπτρίζουν τη βούληση του ουκρανικού λαού».

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν καταδίκασε σήμερα τα δημοψηφίσματα για την προσάρτηση ουκρανικών περιφερειών στη Ρωσική Ομοσπονδία ως προσπάθεια «αρπαγής εδαφών».

«Αυτή η παρωδία των δημοψηφισμάτων που διοργάνωσε το Κρεμλίνο είναι απλώς μια μάταιη προσπάθεια να συγκαλύψει αυτό που ισοδυναμεί με ακόμη μια προσπάθεια αρπαγής εδαφών από την Ουκρανία», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας και συμπλήρωσε: «Για να είμαστε σαφείς: τα αποτελέσματα ενορχηστρώθηκαν από τη Ρωσία και δεν αντικατοπτρίζουν τη βούληση του ουκρανικού λαού».

Αύριο Παρασκευή, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να ανακοινώσει την προσάρτηση των τεσσάρων ουκρανικών περιφερειών -- Ντονέτσκ και Λουχάνσκ (ανατολικά), Χερσώνα και Ζαπορίζια (νότια) -- την οποία έχει καταδικάσει το Κίεβο και η Δύση.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «δεν θα αναγνωρίσουν ποτέ» αυτές τις προσαρτήσεις εδαφών και ότι θα εξακολουθήσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.