Ο Ερντογάν συνεχίζει τις πιέσεις στον Πούτιν για αποκλιμάκωση στον πόλεμο της Ουκρανίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Ερντογάν συνεχίζει τις πιέσεις στον Πούτιν για αποκλιμάκωση στον πόλεμο της Ουκρανίας
Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τον Ρώσο ομόλογο του να διευρύνει τη συμφωνία εξαγωγής των σιτηρών της Ουκρανίας μέσω της Μαύρης Θάλασσας, που επετεύχθη με παρέμβαση της Τουρκίας και υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Την αποκλιμάκωση της έντασης στον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία ζήτησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, από τον Βλαντίμιρ Πούτιν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την προεδρία της Τουρκίας, ο Ερντογάν ζήτησε από τον Πούτιν να δώσει μια ακόμα ευκαιρία στις συζητήσεις ειρήνευσης, την ώρα που η Μόσχα ετοιμάζεται να προσαρτήσει τις 4 περιοχές της Ουκρανίας που ελέγχουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές, μετά από την ολοκλήρωση των σχετικών δημοψηφισμάτων σε αυτές.

Ακόμα, ο Ερντογάν κάλεσε τον Ρώσο ομόλογο του να διευρύνει τη συμφωνία εξαγωγής των σιτηρών της Ουκρανίας μέσω της Μαύρης Θάλασσας, που επετεύχθη με παρέμβαση της Τουρκίας και υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Η συμφωνία για τα σιτηρά εκπνέει τον Νοέμβριο και μπορεί να ανανεωθεί με τη σύμφωνη γνώμη της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Τουρκίας και του ΟΗΕ, ανέφερε το Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Ερντογάν χλευάζει τις απώλειες της στερλίνας - «Θα συνεχιστεί η μείωση των επιτοκίων» στην Τουρκία

Συνομιλία Ερντογάν - Πούτιν σήμερα για ουκρανικά δημοψηφίσματα, πυρηνικό σταθμό στην Τουρκία

gazzetta
gazzetta reader insider insider