Τουρκία: Η Ελλάδα συνεχίζει τις παράνομες ενέργειες - Θα προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία: Η Ελλάδα συνεχίζει τις παράνομες ενέργειες - Θα προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας
«Οι κινήσεις της Ελλάδας που αυξάνουν την ένταση» ήταν ένα θέμα που συζητήθηκε «με λεπτομέρεια» στη συνεδρίαση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ολοκληρώθηκε και είχε σαφή μηνύματα κατά της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ στην τρίωρη συνάντηση συζητήθηκαν «οι πρόσφατα αυξανόμενες προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας», ενώ η ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας τονίζει πως «παρά τις εκκλήσεις μας να εφαρμόσει τις υποχρεώσεις της που προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες, η Ελλάδα συνεχίζει τις παράνομες ενέργειες της».

«Η Ελλάδα απομακρύνεται από την λογική που έφτασε στο σημείο να σαμποτάρει ΝΑΤΟϊκές ενέργειες και να επιτεθεί σε πλοία που πλέουν στα διεθνή ύδατα. Τονίστηκε ότι δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους νόμιμες μεθόδους και μέσα για την προστασία των συμφερόντων του έθνους μας απέναντι στις μάταιες προσπάθειες της Ελλάδας» προστίθεται χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η Άγκυρα καλεί σε εκλογίκευση τους κύκλους που παροτρύνουν την Ελλάδα να στρατιωτικοποίησει τα νησιά τα οποία έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς.

Τέλος, βρέθηκε επί τάπητος το ζήτημα της άρσης του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο κι έγινε έκκληση για την ανάκληση της απόφασης που θα επηρεάσει αρνητικά την ειρήνη και την ισορροπία στην περιοχή και είναι αντίθετη στο πνεύμα της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οικονόμου για Τουρκία: Ούτε πανικοβαλλόμαστε, ούτε τρομοκρατούμαστε - Πάντα προτιμότερος ο διάλογος

Υπερπτήση τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους πάνω από την Κίναρο στα 19.000 πόδια

Δένδιας προς Τουρκία: Η Ελλάδα είναι έτοιμη για διάλογο αλλά και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της

gazzetta
gazzetta reader insider insider