Τουρκία: Βγαίνει σήμερα στη Μεσόγειο το γεωτρύπανο «Αμπντούλ Xαμίτ Χαν»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία: Βγαίνει σήμερα στη Μεσόγειο το γεωτρύπανο «Αμπντούλ Xαμίτ Χαν»
Για την έξοδο του γεωτρύπανου θα στηθεί φιέστα το μεσημέρι παρουσία του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν. 

Σήμερα αποπλέει από το λιμάνι Τασούκου της Μερσίνης, το τέταρτο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας, το «Αμντουλ Χαμίτ Χαν», για την έξοδο του οποίου θα στηθεί φιέστα το μεσημέρι παρουσία του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν.

Το γεωτρύπανο αναμένεται να κινηθεί μεταξύ των τουρκικών ακτών και του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου, που φέρεται να εξέδωσε παράνομες άδειες στην τουρκική πετρελαϊκή εταιρεία.

«Μέχρι σήμερα δεν επιτρέψαμε κανέναν σχεδιασμό ή ενέργεια στους χώρους δικαιοδοσίας μας χωρίς τη δική μας συμμετοχή και δεν θα το επιτρέψουμε ούτε στο μέλλον», δήλωσε χθες ο Ερντογάν.

Εξάλλου, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επέμεινε εχθές στις κατηγορίες κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, υποστηρίζοντας πως επιχείρησαν να στείλουν εννέα πλοία στην τουρκική υφαλοκρηπίδα.

«Ένας σημαντικός παράγοντας της πολιτικής μας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Το δίδυμο Ελλάδας και Ελληνοκυπρίων επιχείρησε να στείλει 9 πλοία στην υφαλοκρηπίδα μας. Αυτά τα εμποδίσαμε με τα μέτρα που πήραμε και στο μέτωπο και στο τραπέζι και αύριο το πλοίο Αμντουλ Χαμίτ Χαν θα πλεύσει για τις πρώτες του εργασίες στη Μεσόγειο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αυξάνεται η πίεση στον Όλαφ Σολτς για το σκάνδαλο Cum-Ex

Υπό «έρευνα» από ομοσπονδιακούς αστυνομικούς το σπίτι του Τραμπ στη Φλόριντα

Ταϊβάν: Η Κίνα διεξάγει γυμνάσια διότι «προετοιμάζει εισβολή»

gazzetta
gazzetta reader insider insider