Στις 2 το μεσημέρι η δήλωση Μητσοτάκη για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις 2 το μεσημέρι η δήλωση Μητσοτάκη για την υπόθεση των παρακολουθήσεων
Για την υπόθεση των παρακολουθήσεων αναμένεται να τοποθετηθεί σήμερα Δευτέρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με δήλωσή του, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Για την υπόθεση των παρακολουθήσεων αναμένεται να τοποθετηθεί σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με δήλωσή του στις 2 το μεσημέρι.

Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να μείνει η οποιαδήποτε σκιά, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Για τα όσα πρόκειται να αναφέρει ο πρωθυπουργός στην δήλωσή του περί αυτού, ο κ. Οικονόμου είπε ότι «θα αναφερθεί πάρα πολύ αναλυτικά στη σοβαρή αυτή περίπτωση και θα περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση προσεγγίζει το ζήτημα και πώς σκοπεύει να το αντιμετωπίσει».

Για τον τρόπο που θα αντιμετωπιστεί η υπόθεση είπε: «Είμαστε υπέρ της Εξεταστική Επιτροπής. Πρόκειται για μια υπόθεση εξαιρετικά σοβαρή και επιβάλλεται να αποσαφηνιστεί. Δεν θέλουμε να μείνει καμία σκιά. Είχαμε ένα γεγονός που πολιτικά δεν είναι ανεκτό. Δεν είναι κανονικό σε μια δημοκρατία να παρακολουθείται το κινητό ενός ευρωβουλευτή από τις εθνικές αρχές ασφαλείας».

Εξάλλου, εχθές, ο κ. Οικονόμου είχε αναφέρει πως η κυβέρνηση απαντά θετικά τόσο στη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα των υποκλοπών όσο και στην εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Η παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη έρχεται στον απόηχο των παραιτήσεων του ΓΓ του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρη Δημητριάδη και του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα.

Υπενθυμίζεται ότι τη θέση του Γρηγόρη Δημητριάδη, ανέλαβε ο Γιάννης Μπρατάκος, ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΕΒΕΑ. Επικεφαλής στην ΕΥΠ ανέλαβε ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανδρουλάκης: Για ποιο λόγο ήμουν υπό παρακολούθηση;

Κουτσούμπας: Το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων φέρνει στην επιφάνεια ένα σκοτεινό περιβάλλον

Σαφής εντολή Μητσοτάκη να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση παρακολουθήσεων-Αύριο η παρέμβαση του

gazzetta
gazzetta reader insider insider