Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για τις επιθετικές προθέσεις της Μόσχας προς χώρες πέραν της Ουκρανίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για τις επιθετικές προθέσεις της Μόσχας προς χώρες πέραν της Ουκρανίας
Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι το πρώτο βήμα που χρειάζεται η ρωσική ηγεσία για να ανοίξει ο δρόμος για άλλες χώρες, προειδοποιεί την ΕΕ ο Ζελένσκι.

Να ενισχύσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προειδοποιώντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα μπορούσαν να επιτεθούν κατά άλλων χωρών μετά την εισβολή στην χώρα του.

«Οπως και κατά το παρελθόν, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι το πρώτο βήμα που χρειάζεται η ρωσική ηγεσία για να ανοίξει ο δρόμος για άλλες χώρες, για την κατάκτηση άλλων λαών», προειδοποίησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Οποιος θέλει να κατακτήσει τα πάντα, ποτέ δεν θα σταματήσει αφού καταλάβει μόνο ένα μέρος αυτών που θέλει, είπε σε ομιλία του στο τσεχικό κοινοβούλιο μέσω video, ο Ουκρανός πρόεδρος, ο οποίος κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ενωση να επιτρέψει στην Ουκρανία να ξεκινήσει την διαδρομή προς την ένταξη στο ευρωπαϊκό μπλοκ προσφέροντάς της το καθεστώς της υποψήφιας χώρας.

Παράλληλα, ο σύμβουλος του ουκρανού προέδρου Μιχαΐλο Ποντολιάκ δήλωσε ότι το Κίεβο «περιμένει μία απόφαση» σήμερα για την επιτάχυνση των αποστολών βαρέων όπλων από τους δυτικούς συμμάχους της Ουκρανίας.

«Ο λόγος Ουκρανία/Ρωσία στο πυροβολικό είναι της τάξης 1 προς 10. Δέχομαι καθημερινά μηνύματα από τους μαχητές μας που λένε "Κρατάμε, πέστε μας μόνο πότε θα φτάσουν τα όπλα», έγραψε στο Twitter ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, την ώρα που οι ουκρανικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες στην περιοχή του Ντονμπάς.

«Παραπέμπω την ερώτηση (...) Βρυξέλλες, περιμένουμε μία απόφαση», πρόσθεσε εν όψει της συνάντησης στην βελγική πρωτεύουσα δυτικών συμμάχων γύρω από τον υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Οστιν για το θέμα.

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι μέλη της συμμαχίας θα συνεχίσουν να προμηθεύουν με βαρέα όπλα και οπλικά συστήματα μακρού βεληνεκούς την Ουκρανία και ότι περιμένει συμφωνία για νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο κατά την διάρκεια της συνόδου του ΝΑΤΟ.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Έως και 1.200 άμαχοι ίσως βρίσκονται στο εργοστάσιο Αζότ του Σεβεροντονέτσκ

Παραδοχή Ζελένσκι: Οδυνηρές οι απώλειές μας - Θέλουμε κι άλλα όπλα

gazzetta
gazzetta reader insider insider