Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ζητά από την ΕΕ άμεσο εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ζητά από την ΕΕ άμεσο εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο
«Μόνο τότε η ρωσική κυβέρνηση θα καταλάβει πως πρέπει να συνάψει ειρήνη» τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Νέο μήνυμα για τη λήψη αυστηρότερων κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς τη Ρωσία έστειλε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε ομιλία του μέσω τηλεδιάσκεψης στη Βουλή της Λιθουανίας.

Ο Ζελένσκι σημείωσε πως πρέπει άμεσα να ληφθούν νέες κυρώσεις από την ΕΕ στις ρωσικές τράπεζες, να σταματήσει άμεσα η εισαγωγή πετρελαίου από τη Ρωσία στην ευρωπαϊκή αγορά καθώς και να τεθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το οριστικό τέλος στις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου στην ΕΕ.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε. Χρειαζόμαστε ισχυρές αποφάσεις και η ΕΕ πρέπει να τις λάβει τώρα. Χρειάζονται κυρώσεις στο πετρέλαιο και τις τράπεζες της Ρωσίας, ενώ κάθε χώρα της ΕΕ πρέπει να θέσει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα σταματήσει την αγορά φυσικού αερίου από τη Ρωσία» σημείωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Μόνο τότε η ρωσική κυβέρνηση θα καταλάβει πως πρέπει να συνάψει ειρήνη, ότι ο πόλεμος εξελίσσεται σε καταστροφή για αυτούς» συμπλήρωσε ο Ζελένσκι.

Επιπλέον, ο ίδιος υποστήριξε ότι οι Ρώσοι στρατιώτες σε όποια περιοχή κατέλαβαν στην Ουκρανία συμπεριφέρθηκαν με τον ίδιο τρόπο όπως στη Μπούτσα, όπου κατηγορούνται ότι σκότωσαν πολλούς αμάχους, κάτι που η Μόσχα διαψεύδει.

Ο Ουκρανός πρόεδρος κατήγγειλε επίσης ότι η Ρωσία έχει στείλει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους από τις περιοχές της Ουκρανίας που κατέλαβε σε «καταυλισμούς».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Οι Ρώσοι διαψεύδουν τα περί χρήσης χημικών όπλων στη Μαριούπολη - Το Κίεβο ελέγχει τις αναφορές του Αζόφ

Επιφυλακτικός ο Σολτς για την αποστολή γερμανικών βαρέων όπλων στην Ουκρανία

Ο Πούτιν προειδοποιεί τη Δύση: Η Ρωσία δεν μπορεί να απομονωθεί

gazzetta
gazzetta reader insider insider