Έρχονται νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας από ΕΕ, ΗΠΑ και G7

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχονται νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας από ΕΕ, ΗΠΑ και G7
Έπειτα από τις νέες αποκαλύψεις για το θάνατο αμάχων και τις βιαιότητες των ρωσικών δυνάμεων σε πόλεις της Ουκρανίας.

Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και η G7, έπειτα από τις νέες αποκαλύψεις για το θάνατο αμάχων και τις βιαιότητες των ρωσικών δυνάμεων σε πόλεις της Ουκρανίας.

Στις κυρώσεις περιλαμβάνεται η απαγόρευση των επενδύσεων των ΗΠΑ στη Ρωσία, αλλά και η απαγόρευση των εισαγωγών άνθρακα από την ΕΕ, πρόταση που παρουσιάστηκε εχθές από την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, στο πλαίσιο του πέμπτου πακέτου ευρωπαϊκών κυρώσεων.

Μεταξύ άλλων, προτείνεται η απαγόρευση εισαγωγής άνθρακα, κάτι που μπορεί να επιφέρει στη Ρωσία απώλειες 4 δισ. ευρώ ετησίως, η πλήρης απαγόρευση συναλλαγών σε τέσσερις βασικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της δεύτερης μεγαλύτερης στη Ρωσία, της VTB, καθώς και η απαγόρευση ρωσικών πλοίων και πλοίων που διαχειρίζεται η Ρωσία από το να έχουν πρόσβαση σε λιμάνια της ΕΕ.

Οι κυβερνήσεις σχεδιάζουν να διευρύνουν τις κυρώσεις σε ρωσικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και κρατικές επιχειρήσεις ενώ θα επιβάλουν κυρώσεις σε Ρώσους αξιωματούχους και μέλη των οικογενειών τους, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.

«Μπορείτε να περιμένετε ότι θα στοχοποιήσουν Ρώσους κυβερνητικούς αξιωματούχους, μέλη των οικογενειών τους, ρωσικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, επίσης κρατικές επιχειρήσεις. Είναι μέρος της συνέχισης των προσπαθειών μας να εφαρμόσουμε τις συνέπειες, να λογοδοτήσουν οι Ρώσοι αξιωματούχοι», είπε η Ψάκι σε δημοσιογράφους την Τρίτη, προσθέτοντας ότι η ανακοίνωση θα γίνει την Τετάρτη.

Επίσης, σύμφωνα με άτομα που επικαλείται το Bloomberg, η ΕΕ συζητά την επιβολή κυρώσεων στις κόρες του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι κόρες του Πούτιν αποτελούν μέρος μιας προτεινόμενης λίστας στόχων κυρώσεων που περιλαμβάνει επίσης πολιτικά πρόσωπα, μεγιστάνες και μέλη των οικογενειών τους, καθώς και αρκετούς προπαγανδιστές, ανέφεραν.

Εξάλλου, Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι οι ΗΠΑ θα ακολουθήσουν σε μεγάλο βαθμό στις κυρώσεις της ΕΕ για τον άνθρακα, τις κόρες του Πούτιν και ορισμένες τράπεζες.

Τέλος, όπως ανέφερε ρεπόρτερ της εφημερίδας Wall Street Journal μέσω Twitter, η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα ανακοινώσει νέες κυρώσεις στην Alfa Bank, μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ρωσίας, με ισχύ από σήμερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Επιπλέον στρατιωτική βοήθεια 100 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας την Τετάρτη

Μακρόν: Εφόσον ο Ζελένσκι μου ζητά να κάνω διάλογο με τη Ρωσία... θα το κάνω

gazzetta
gazzetta reader insider insider