Σκρέκας: Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση των έργων στην αθηναϊκή Ριβιέρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκρέκας: Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση των έργων στην αθηναϊκή Ριβιέρα
Τροπολογία για την κατασκευή ενός πεζόδρομου και ενός ποδηλατοδρόμου που θα διασχίζει όλο το παραλιακό μέτωπο.

Πολύ σύντομα θα εκδοθεί η προβλεπόμενη ΚΥΑ προκειμένου να τρέξει η χρηματοδότηση περίπου για 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την ηλεκτρονική τους αναβάθμιση από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Αυτό ανέφερε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θεόδωρος Λιβάνιος παρουσιάζοντας τις σχετικές διατάξεις της τροπολογίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος που κατατέθηκε για ψήφιση στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εξωτερικών για τον εκσυγχρονισμού του ΟΑΕΠ.

Ο κ. Λιβάνιος ανέφερε πως με το άρθρο 5 της τροπολογίας η «Κοινωνία της Πληροφορίας» ουσιαστικά ορίζεται ως Project Manager του έργου που θα δώσει τα voucher στις ΜμΕ προκειμένου να επιλέξουν την αναβάθμισή τους σε μια σειρά δράσεων που αφορούν: υποδομή για ηλεκτρονικές συναλλαγές, εξοπλισμό, ηλεκτρονική τιμολόγηση, δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων, υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης, χρησιμοποίηση τεχνητών νεφών για την αποθήκευση δεδομένων τους, κυβερνοασφάλεια, ψηφιακές δεξιότητες ακόμα και για ψηφιακή διαφήμιση.

Επίσης, για το άρθρο 3 της τροπολογίας που αφορά τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ο υφυπουργός εξήγησε ότι παρέχεται μια προθεσμία ενός ακόμα μήνα προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τυχόν νέες αιτήσεις αδειοδότησης καθώς έχει απομείνει ένας ελάχιστος αριθμός κεραιών που εκκρεμεί η αδειοδότησή τους. Παρέχεται και μια εξάμηνη παράταση στους φορείς που θα επεξεργαστούν τις συγκεκριμένες αδειοδοτήσεις ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας από τη δική του πλευρά αναφερόμενος στην τροπολογία που κατέθεσε και ειδικότερα για τη διάταξη του άρθρου 1 που αφορά την ανάπλαση της «Αθηναϊκής Ριβιέρας» είπε ότι πρόκειται για ένα καλό έργο που αφορά την κατασκευή ενός πεζόδρομου και ενός ποδηλατοδρόμου που θα διασχίζει όλο το παραλιακό μέτωπο.

Αυτό είπε πρόκειται «να υλοποιηθεί σε τμήματα που ανήκουν κατά κύριο λόγο σε διαφορετικούς φορείς, πράγμα που επέφερε καθυστερήσεις λόγω απουσίας συγκεκριμένου κανονιστικού πλαισίου». Γι’ αυτό προτείνουμε την παρούσα ρύθμιση όπου ορίζουμε ότι η αναθέτουσα Αρχή του έργου είναι η Περιφέρεια Αττικής, οι μελέτες ανάπλασης εγκρίνονται με ΚΥΑ των συναρμόδιων Υπουργείων και το αρμόδιο Συμβούλιο του Υπουργείου Πολιτισμού, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων γνωμοδοτούν για τις μελέτες ανάπλασης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σκρέκας: Επιδότηση 600 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο για το ρεύμα

gazzetta
gazzetta reader insider insider