Συμφωνία για τον 4ο γύρο των ευρωπαϊκών κυρώσεων στη Ρωσία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συμφωνία για τον 4ο γύρο των ευρωπαϊκών κυρώσεων στη Ρωσία
Προβλέπεται απαγόρευση εισαγωγής στη Ρωσία πολυτελών αυτοκινήτων με κόστος πάνω από 50.000 ευρώ και απαγόρευση ευρωπαϊκών επενδύσεων σε ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες και τον κλάδο ενέργειας της Ρωσίας.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν τη Δευτέρα σε συμφωνία για τον 4ο γύρο κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας της ΕΕ.

Αναλυτικά το κείμενο της συμφωνίας δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, αλλά η γαλλική προεδρία ανέφερε στο Twitter πως θα αρθεί το καθεστώς του «ευνοούμενου κράτους μέλους» της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

Αυτό σημαίνει πως θα επιβληθούν δασμοί σε όλα τα ρωσικά αγαθά, θέτοντας τη Ρωσία στο ίδιο επίπεδο με αυτό που έχουν το Ιράν και η Βόρεια Κορέα.

Ακόμα, οι κυρώσεις αφορούν την απαγόρευση σιδήρου και χάλυβα αό τη Ρωσία, απαγόρευση εισαγωγής στη Ρωσία πολυτελών αυτοκινήτων με κόστος πάνω από 50.000 ευρώ και απαγόρευση ευρωπαϊκών επενδύσεων σε ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες και τον κλάδο ενέργειας της Ρωσίας.

Νωρίτερα, αξιωματούχοι της Κομισιόν ανέφεραν στο Reuters ότι στη «μαύρη λίστα» της ΕΕ θα προστεθεί ο τέως ιδιοκτήτης της αγγλικής Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς και άλλοι 14 Ρώσοι ολιγάρχες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Γερμανία ανοιχτή σε περισσότερες κυρώσεις προς τη Ρωσία, δήλωσε ο Λίντνερ

Κυρώσεις της ΕΕ σε  Rosneft, Transneft και Gazprom - Δεν σταματά η αγορά πετρελαίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider