ΗΠΑ: Η Κίνα είναι πρόθυμη για στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στη Ρωσία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Η Κίνα είναι πρόθυμη για στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στη Ρωσία
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει πως το Πεκίνο συμφωνεί να βοηθήσει τη Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Κίνα έχει δείξει πως είναι πρόθυμη να βοηθήσει τη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία με στρατιωτικά και οικονομικά μέσα, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο αξιωματούχος που μίλησε ανώνυμα σε δημοσιογράφους ανέφερε ότι οι ΗΠΑ ενημέρωσαν τους συμμάχους τους ότι η Κίνα έστειλε σήμα στη Ρωσία ότι είναι πρόθυμη να της παράσχει στρατιωτική βοήθεια για να στηρίξει την εισβολή της στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ΗΠΑ υπογράμμισαν ότι η Κίνα θα αρνηθεί κάθε τέτοιο σχέδιο.

Στέλνοντας σαφή προειδοποίηση προς το Πεκίνο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπογραμμίζει πως «θα διασφαλίσουμε ότι καμία χώρα δεν θα τη γλυτώσει με το να προσπαθήσει να ενισχύσει τη Ρωσία. Αυτό το έχουμε κάνει ξεκάθαρο προς την Κίνα».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε πως η Ρωσία δεν έχει ζητήσει στρατιωτική βοήθεια από την Κίνα και διαθέτει επαρκή στρατιωτική ισχύ για να εκπληρώσει όλους τους στόχους της στην Ουκρανία εγκαίρως και πλήρως.

Ο Λιου Πιενγκού, εκπρόσωπος της κινεζικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον, είπε ότι δεν γνώριζε για τυχόν ενδείξεις ότι η Κίνα μπορεί να είναι πρόθυμη να βοηθήσει τη Ρωσία.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ζάο Λιτζιάν ήταν πιο κατηγορηματικός απορρίπτοντας τις αναφορές ως «παραπληροφόρηση» και «κακόβουλες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κρεμλίνο: Η Ρωσία ουδέποτε ζήτησε στρατιωτική βοήθεια από την Κίνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider