Αποπέμφθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αποπέμφθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός
Ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες.

Την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε την Δευτέρα ο Σπήλιος Λιβανός, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η στάση του πρώην υπουργού απέναντι σε όσα ανέφερε ο Δήμαρχος Σπάρτης και πρώην υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας αναφορικά με την αντίδραση της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Πελοπόννησο το 2007.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε το μεσημέρι της Δευτέρας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό και του ζήτησε εξηγήσεις «για την αντίδρασή του στην απαράδεκτη αναφορά του Δημάρχου Σπάρτης κ. Δούκα για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007».

Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι θα έπρεπε να έχει αντιδράσει διαφορετικά και έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού. Η παραίτηση του κ. Λιβανού έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό.

Ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες.

Επίθεση στην κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάζοντας την παραίτηση του κ. Λιβανού, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως «η παραίτηση δεν μπορεί να κρύψει την ακραία ψηφοθηρία της ΝΔ σε βάρος πολιτών με αφορμή φυσικές καταστροφές», προσθέτοντας ότι «η πολιτική αναισθησία του κ. Λιβανού χαρακτηρίζει όλη την κυβέρνηση, που μοίρασε διχίλιαρα με εκλογική υστεροβουλία μετά την τελευταία κακοκαιρία και το επιτελικό φιάσκο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider