Βρετανία: Νέα πρόταση μομφής κατά του Μπόρις Τζόνσον - Τον καλούν να παραιτηθεί

Newsroom
Μοιράσου το
Βρετανία: Νέα πρόταση μομφής κατά του Μπόρις Τζόνσον - Τον καλούν να παραιτηθεί
Ο βουλευτής Άντονι Μάνγκνολ κατέθεσε επιστολή δυσπιστίας σε βάρος του πρωθυπουργού Τζόνσον.

Άλλος ένας βουλευτής του Συντηρητικού κόμματος δήλωσε σήμερα ότι δεν στηρίζει πλέον τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και κατέθεσε επιστολή δυσπιστίας σε βάρος του.

«Τα πρότυπα στον δημόσιο βίο μετράνε. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ πλέον να στηρίζω τον πρωθυπουργό», ανέφερε ο Άντονι Μάνγκνολ, που εκπροσωπεί το Τότνες, στη νοτιοδυτική Αγγλία, από το 2019.

«Οι πράξεις του και οι μισοαλήθειες του επισκιάζουν την εξαιρετική δουλειά που κάνουν τόσοι άριστοι υπουργοί και συνάδελφοι. Κατέθεσε επιστολή δυσπιστίας», πρόσθεσε στην ανάρτησή του στο Twitter.

Πολλοί Συντηρητικοί βουλευτές έχουν ήδη καταθέσει τέτοιες επιστολές, με αφορμή τα κορονοπάρτι που γίνονταν στην επίσημη κατοικία του Τζόνσον, στην Ντάουνινγκ Στριτ, τα οποία ερευνώνται από την αστυνομία. Προκειμένου να ξεκινήσει η εσωκομματική διαδικασία καθαίρεσης του Τζόνσον θα πρέπει να κατατεθούν τουλάχιστον 54 επιστολές από βουλευτές των Συντηρητικών στο αρμόδιο κομματικό όργανο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ο Μπόρις Τζόνσον θα πρέπει να παραιτηθεί»

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον θα πρέπει να παραιτηθεί, δήλωσε χθες άλλος ένας βουλευτής του Συντηρητικού κόμματος, ανακοινώνοντας ότι κατέθεσε και αυτός επιστολή μομφής κατά του πρωθυπουργού.

Ο Τζόνσον μέχρι στιγμής έχει απορρίψει όλες τις εκκλήσεις να παραιτηθεί με αφορμή τα πάρτι που οργανώνονταν στην Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω του lockdown.

«Κατόπιν βαθιάς ενδοσκόπησης, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να παραιτηθεί», δήλωσε ο Πίτερ Άλντους, που εκπροσωπεί το Γουέιβενι, στην ανατολική Αγγλία, στη Βουλή των Κοινοτήτων. «Δεν έχω κάνει κάτι τέτοιο ποτέ στο παρελθόν και ήλπιζα ότι δεν θα χρειαζόταν να μπω σε αυτήν τη δυσάρεστη θέση. Αν και αντιλαμβάνομαι πως άλλοι θα διαφωνήσουν μαζί μου, πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας, της κυβέρνησης και του Συντηρητικού κόμματος», πρόσθεσε.

Φωτογραφία: Getty / Ideal Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Άλλος ένας βουλευτής των Συντηρητικών καλεί τον Μπόρις Τζόνσον να παραιτηθεί

Ο Μπόρις Τζόνσον επιμένει: Δεν προτίθεμαι να παραιτηθώ