Γεραπετρίτης: Τα μέτρα για το ηλεκτρικό ρεύμα θα αφορούν όλες τις εταιρείες ενέργειας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεραπετρίτης: Τα μέτρα για το ηλεκτρικό ρεύμα θα αφορούν όλες τις εταιρείες ενέργειας
Ο υπουργός διευκρίνισε ότι τα μέτρα για το ηλεκτρικό ρεύμα θα αφορούν όλες τις εταιρείες ενέργειας, όχι μόνο τη ΔΕΗ, και σημείωσε ότι με την επιδότηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος ουσιαστικά απορροφάται το σύνολο της αύξησης στα τιμολόγια.

«Ό,τι παράγεται ως νέος πλούτος, θα διανέμεται στους πολίτες επίκαιρα με βάση ένα λόγο δικαιοσύνης», δεσμεύθηκε μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στον απόηχο των μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, ενώ προχώρησε σε διευκρινίσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός εξήγησε ότι - με βάση τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ - δεν καταργήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης για τους δημοσίους υπάλληλους και τους συνταξιούχους, καθώς την περίοδο της πανδημίας δεν υπέστησαν μείωση των εισοδημάτων τους, διατήρησαν ακέραιο το μισθό τους. Σημείωσε μάλιστα ότι με τη μείωση της φορολογίας υπήρξε γενικότερη αύξηση του διαθεσίμου εισοδήματος. Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η δικαιοσύνη έχει να κάνει με τον τρόπο που κατανέμεται ο νέος πλούτος της χώρας.

Σχετικά με την επικείμενη κατάργηση του φόρου γονικής παροχής, τόνισε ότι στόχος του μέτρου είναι να μπορέσουν τα παιδιά να αξιοποιήσουν περιούσιες που λιμνάζουν, καθώς δεν μπορούν να τους τις μεταβιβάσουν οι γονείς τους.

Διευκρινίσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα

Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι τα μέτρα για το ηλεκτρικό ρεύμα θα αφορούν όλες τις εταιρείες ενεργείας, όχι μόνο τη ΔΕΗ, και σημείωσε ότι με την επιδότηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος ουσιαστικά απορροφάται το σύνολο της αύξησης στα τιμολόγια.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ η επιδότηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος ανέρχεται στα 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα, για όλους τους καταναλωτές, σε όλες τις εταιρείες ενεργείας.

Αναφερόμενος στην ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ τόνισε πως πέτυχε ένα εξαιρετικά υψηλό τίμημα, και μάλιστα χωρίς να δοθεί το μάνατζμεντ της επιχείρησης, σημειώνοντας ότι ο ΔΕΔΔΗΕ ιδιωτικοποιήθηκε για 2,15 δισ. ευρώ όταν συνολικά η ΔΕΗ αποτιμάται στα 2,3 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κ. Μητσοτάκης: Συναίνεση όχι με κόμματα αλλά με την κοινωνία –Νέα μέτρα για την ακρίβεια αν χρειαστεί - Η συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ (live)

Τα ψιλά γράμματα του πακέτου 1+2,3 δισ. ευρώ της ΔΕΘ και οι «απουσίες»

Πώς το deal ΔΕΔΔΗΕ - Macquarie «εκτινάσσει» τη μετοχή της ΔΕΗ

gazzetta
gazzetta reader insider insider